EN DAG I MITT LIV FØR VS ETTER CORONA TIDER

  1. Ja, hva skal man si? Dagene mine er mer eller mindre snudd på hodet i forhold sånn de pleier å være, ettersom jeg vanligvis er ute av huset fra rundt 08:00 til 22:00 hver eneste dag, mens jeg nå er hjemme nesten hele dagen. Uansett, jeg ble nylig spurt om jeg kunne dele en typisk dag for meg i detalj, og da fikk jeg ideen om å gjøre det, samtidig som jeg sammenligner det med en vanlig dag! En “vanlig dag” vil stå i kursiv, mens en dag nå i “corona tider” vil stå i fet skrift.

07:15: Dette er tidspunktet jeg vanligvis har alarmen på, fikser eventuelle ting som har dukket opp på jobb, og starter dagen! Deretter pakker jeg ferdig baggen med danseklær, mac, bøker o.l og kjører avgårde til jobb rundt klokken 08:00.
10:00 Nå om dagen må jeg desverre innrømme at jeg sjelden er oppe før klokken 10, av og til senere!

08:30 – 14:00
Vanligvis er jeg på jobb på ungdomsskolen på denne tiden. Lengden på arbeidsdagen varierer, men ofte blir det full dag.
Når jeg endelig har stått opp bruker jeg som regel tiden til skolearbeid, altså med mine studier, og eventuelt andre oppgaver som regnskap, svare på mailer eller andre typiske “kontor” oppgaver hvis jeg kan kalle det det.
I løpet av denne tiden spiser jeg også en sen frokost, helst en stor porsjon havregrøt, mager kesam med bær eller skyr.

14:00 – 17:00
Dette er tid for å få i seg litt mat, og komme seg fra en jobb til neste. Enten videre til SFO, eller ned til dansestudioet vårt LSKdans.
Nå om dagen er det som regel den tiden som går til trening. Vi varierer med dansetrening, styrketrening, kondisjonstrening, eller flere av dem. Av og til tar vi en helt rolig dag med kun en tur eller ikke noe i det hele tatt.

17:00 – 19:00
På en vanlig dag er vi godt i gang med å undervise, for eksempel barnekurs på LSKdans!
Nå for tiden er dette tiden for dusj, middag, og litt avslapning! Også eventuelt litt huslige oppgaver hjemme som klesvask, oppvask mm.


19:00 – 21:00
En vanlig dag er dette kjernetiden for vår egen trening! Her har vi felles trening, finaletrening osv mange dager i uken.
Om dagen er dette “prime-time” for, kveldskos foran Tven med pepsi max i glasset, tid for blogging, scrolling på instagram og tvserier! Og om noe på dagens to-do list gjenstår så er det her det må gjøres.

21:00 – 24:00
Det som er veldig rart er at dette faktisk vanligvis er tiden vi spiser middag, vasker klær, dusjer osv! Alt som må gjøres hjemme må gjøres på denne tiden av døgnet, før vi helst skal komme oss i seng til en ok tid.
Nå er dette tid for avslapning, samt planlegging av dagen etter! Jeg er tross alt en litt rastløs og travel sjel så jeg har, tross karantene, en hel ting ting som må gjøres ila en dag. Derfor setter jeg alltid av tid til planlegging og skriving av to-do lister! Hjelper meg gjennom dagen.

Har dine dager forandret seg mye nå i det siste?

xoxo

EN FØRSTE GANG FOR ALT

Dette har vært en søndag litt utenfor komfortsonen, vi har nemlig hatt en livesending på både facebook og Instagram! Jeg er jo veldig vant til både videoer, bilder og snapchat, men jeg har faktisk aldri hatt en livesending på denne måten, så det var moro.
Vi kjørte 45 minutter dans med både oppvarming, dans og uttøying. Heldigvis fungerte alt det tekniske, så det var bare dansen vi trengte å fokusere på. Det ble en basic danseøkt med både dancehall, samba, salsa, chachacha, jive, waltz og quickstep! Alt gikk ikke etter planen, men alt gikk likevel ganske bra. Synes egentlig det var litt deilig med direktesending, for da går ting som i virkeligheten – ikke alltid etter boka. Men en morsom utfordring var det uansett.

Livestreamen ligger også på min story på Instagram ca et døgn til om noen har lyst på en danseøkt i stua si i morgen! Men nå er helgen over og det er på tide å planlegge den kommende uken! Denne uken kommer til å bli litt annerledes enn de som har vært av et par grunner. 1) Jeg skal faktisk jobbe noen dager 2) Eksamen nærmer seg, så det blir enda mer lesing og webinarer 3) Vi skal planlegge treningen mer. Så det blir en del planlegging etter dette blogginnlegget er ute, sånn at uken som kommer har en feridig “timeplan” å forholde seg til.

Takk til dere som så på livestreamen i dag, det var super hyggelig å ha en sånn økt med dere, og hvis det er stemning så kjører vi på en noe lignende igjen senere.

Hvordan blir neste uke for deg?
xoxo

HVA GJØR EN IDRETTSUTØVER I KARANTENE?

Denne tiden er jo veldig merkelig for alle og enhver, men en gruppe det kanskje er ekstra rart for er for oss idretssutøvere, på den måten at man er så vanvittig vandt til at alt går i 110 og man trener og tenker idrett sånn ca døgnet rundt. Nå er plutselig alle arrangementer, konkurranser og treninger avlyst – så hva skal man jobbe mot? Og hvordan skal man jobbe?

Nå er det jo ikke sånn at jeg vet hva enhver idrettsutøver gjør i karantene, eller at jeg har noen gode svar på de spørsmålene jeg stilt over, men jeg kjenner tross alt ganske mange idrettsutøvere innenfor flere idretter, så jeg har hvertfall en generelt inntrykk av fellesnevnere for hva idrettsutøvere gjør nå i karantene situasjonen. Jeg tenker først å fremst å dele hva vi gjør, samt litt hva jeg ser andre gjør!

Først og fremst, de aller fleste har ikke tilgang til treningsstudio/dansestudio i det hele tatt, så der er jo vi mektig heldige som fortsatt kan dra et par av gangen! Og selv om denne perioden ripper opp i alle rutiner, vanlig oppsjekk fra trener osv, så gir det oss også en ganske unik mulighet. En unik mulighet til å være kreative, på en måte roe ned, jobbe med detaljer og teknikk, men det gir oss også en fin mulighet til å kjøre litt ekstra på faktisk!

!I dag har vi hatt standardtrening, samt en times kondisjonsøkt via Skype! 

Grunnen til at denne situasjonen både er en mulighet til å roe ned og gire opp er av samme grunn – tiden. Man har så mye mer tid! Det er mest sannsynlig ganske lenge til neste konkurranse så man har tid til å gå i detaljene og øve på vanskelig teknikk, men det vi også kjenner på er at man kan presse seg på en helt annen måte fordi man har så vanvittig mye tid til å restituere!

Vanligvis så går man fra den ene jobben til den andre, den ene økta til den andre, og den eneste tiden man egentlig har til å restituere er på natta. Men nå er jo resten av døgnet i bunn og grunn restituering! Målet og håpet er faktisk å komme sterkere ut av karantenen enn det vi var da vi gikk inn!

Dette er selvsagt lettere sagt enn gjort ettersom det kan være vanskelig å holde motivasjonen opp uten å ha noe konkret å jobbe mot, og uten like tett oppfølging av trenere. Man får heller ikke være rundt andre par å få inspirasjon på den måten, så man må finne motivasjon på andre måter. Skal være så ærlig å si at vi allerede har kjent på dager med voldsom inspirasjon og motivasjon, men også dager der motivasjonen er helt på bånn og man helst ikke vil tenke på å trene engang.

For vår del, samt av det jeg ser hos andre, gjelder det å opprette rutiner så mye som mulig. Uansett om man er stuck hjemme hele tiden eller har mulighet til å dra ut eller i studio tror jeg fellesnevneren for alle idrettsutøvere nå er at de prøver å opprettholde og/eller forbedre formen!

Det er selvfølgelig forskjellige muligheter for ulike idretter å øve nå, men likevel tror jeg alle gjør sitt beste for å opprettholde generell styrke i kroppen, samt opprettholde og forbedre teknikker man kan øve på som ikke tar så mye plass. Om det ikke blir direkte øvelse på selve idretten blir det som regel generell styrke og kondisjon. Men også ikke minst også mental trening!

Men helt ærlig tror jeg også at veldig mange idrettsutøvere bruker en del tid på å gjøre litt andre ting man vanligvis ikke har tid til! Det gjør i alle fall vi, jeg digger å ha mer tid til å gjøre ting jeg har lyst til!

Jeg håper dette gav deg et lite innblikk i hva vi bruker dagene på for å holde idrettskarrieren vår i god gang til når ting en gang måtte blir “normalt” igjen. I morgen er inntet  unntak – da skal vi både trene selv samt holde dansen i gang for våre elever mm, vi skal nemlig ha livesending på LSK sin facebook, så om du har lyst å henge med på noen enkle dansemoves må du for all del tune in der klokken 14:00! OG ikke minst kan du følge dagen vår på @hverdagsvhat på snapchat, der Sverre, ja, Sverre skal snappe med dere – Dette er hans aller første gang, don´t miss it!

Ønsker deg en super helg videre!

xoxo

7 TING JEG GLEDER MEG TIL DE NESTE UKENE

Det er ikke så mye endring å sikte i forhold til denne lockdown situasjonen, og dermed er det ikke så mange aktiviteter eller arrangementer på planen heller, men det betyr ikke at jeg ikke har noen planer! Jeg prøver rett og slett å lage planer, sånn at jeg får dagene til å gå og ikke går på veggen her hjemme. Jeg er en ganske rastløs person, og ikke minst veldig sosial av meg, så det å gå fra å være rundt folk til å være hele dagen, til å nesten ikke se noen andre enn Sverre er en ganske stor konstrast.
Uansett, jeg har som sagt ingen planer om å ikke ha planer! Så her kommer tingene jeg gleder meg til de kommende ukene:

1) Gjesteinnlegg fra blogger-venner.
Jepp, jeg har spurt noen av mine fine bloggervenner om de vil skrive et gjesteinnlegg til mine fine følgere, og gjett hva, gjesteinnlegg er på vei til dere!

2) Intervju.
Nok en ting som kommer her på bloggen etterhvert er et intervju med en indrettsutøver! Jeg har tidligere nevt det for dere, men nå er intervjuet både skrevet ferdig og sendt over, så det skal dere få å fort det er ferdig svart på! Til hans forsvar (ja det er en han, nå kan dere lure) så er intervjuet ganske langt og utfyllende, så han skal få litt tid på å svare!

3) Livesending på søndag!
Sverre og jeg skal faktisk ha en livesending der vi underviser i basic standard og latin nå på søndag! Det er første gang jeg har en livesending ever, så det blir veldig spennende og gøy. Mest sannsynlig sender vi også direkte på Instagrammen til LSKdans, så bare å følge med om du vil lære litt enkle trinn du kan gjøre hjemme helt alene!

4) Bildetaking.
Jeg elsker å dra rundt å ta bilder, så med litt ekstra tid håper og planlegger jeg å dra ut å ta enda mer bilder fremover!

Denne nydelige genseren er strikket av min super flinke mamma – tusen takk!

5) Sminkelooks.
Jeg skal lage flere sminke”looks” i ukene fremover. Jeg hadde en avstemning i story i går og dere stemte både for hverdagslooks og danselooks, med flertall for dansesminke, så det skal jeg få laget snart!

6) Dansetrening.
Vi er jo så heldige å ha tilgang til dansestudio et par om gangen, så vi gleder oss til å trene mer dans fremover!

7) Turer ute.
Håper på masse fint vær sånn at vi kan gå mange fine lange turer ute fremover!

 

Håper du har noen hyggelige planer i ukene fremover også, har du noen gode forslag så legg gjerne igjen en kommentar med tips til meg!

xoxo

10 TING JEG ER SYKT GLAD FOR AT JEG GJORDE

Reklame | Kjeller tannhelse

I løpet av livet er det alltids noen del ting man angrer på, men det er også sykt mange ting man er glad for at man har gjort! Listen er endeløs, men jeg tenkte jeg skulle dele ti av litt større avgjørelser jeg er glad jeg tok!

1) Velge å fortsette å danse.
Det har vært et par ganger i livet der jeg har vurdert å slutte med dansen, blandt annet da min forrige partner slutta, og det knapt var noe dansemilø i Haugesund. Jeg tok noen måneder pause, men jeg er veldig glad jeg valgte å fortsette!

2) Flyttet til østlandet.
Og med avgjørelsen om å fortsette å danse, kom også avgjørelsen om å flytte til østlandet. Dette var en veldig stor avgjørelse ettersom jeg bare var 17 år, og at det innebar å flytte helt alene fra hele familien min, alle vennene mine, bytte vidergående skole og generelt snu litt opp end på livet mitt.

5) Ble sammen med Sverre.
Selv om Sverre og jeg hadde kjent hverandre flere år før jeg flytta over, var det ikke så lenge vi hadde dansa sammen før vi ble sammen. Det var veldig mange som var veldig skeptiske, både fordi vi var så unge, og fordi folk var redde for at vi satte vårt danse-forhold i fare ved å bli sammen så fort. Uansett tvil og vanskelige perioder og utfordringer – selvfølgelig utrolig glad for at vi ble sammen, og fortsatt er sammen nå!

4) Opererte ut alle 4 visdomstenner.
Jeg slet i sååå mange år  med store smerter og betennelser der visdomstennen begynte å vokse. Jeg fikk lenge beskjed fra tannleger at det var for tidlig å operere ut visdomstennene, eller at det ikke var vits å ta dem, og om jeg skulle ta noen, kun de to nede som skapte betennelser osv. Men etter jeg kom i kontakt med Kjeller Tannhelse og fikk dem til å ta en titt på saken, ble planen å ta ut alle 4 visdomsjeksler, inkludert de to oppe som ikke var helt gjennom enda. Vi bestemte oss for å ta to og to av gangen, så først begge på høyre side, deretter begge på venstre en stund senere. Jeg må innrømme at jeg var skikkelig nervøs, men fy, flate, så glad jeg er for at jeg gjorde det! Nytt liv uten tannverk – nydelig! Så om du er i tvil, kontakt en god tannklinikk, som får deg til å føle deg trygg, som jeg gjorde hos Kjeller Tannhelse, og hør hva de har å si! Jeg skulle ønske jeg skulle det lenge før!

5) Satt inn p-stav.
Nok en ting som muligens er et litt skummelt å gjøre – synes i alle fall jeg! Ikke noe glad i hverken nåler eller lignende, men for meg har dette hjulpet helt vanvittig med hvordan mensen er hos meg, og ikke minst hvordan humøret mitt er! Humørsvingninger – goodbye! (eller, altså, i forhold til da jeg var på p-piller) Personlig er det min beste avgjørelse når det kommer til sånne ting, fordi for meg har det gjort at jeg får mensen sjeldnere, som regel mindre vondt, og generelt en bedre hverdag med å slippe å huske på piller mm.

6) Flyttet sammen med Sverre.
Nok en “relationship milestone” jeg er glad vi gjorde. Selv om det kan by på utfordringer digger jeg å bo sammen med Sverre! Super gøy, super praktisk, og super hyggelig.

7) Starta å jobbe på ungdomsskole.
Jepp, hvem skulle tro at en vikarjobb på ungdomsskole skulle ende i en fast arbeidsplass med verdens beste kollegaer – ikke jeg i alle fall! Elsker arbeidsmiljøet, og er så glad jeg har fått bli kjent med så mange fine mennesker.

8) Valgte Lillestrøm vidergående.
Da jeg flyttet måtte jeg jo også velge vidergående, og så glad jeg er for at valget fallt på Lillestrøm VGS. Der fikk jeg venner for livet, jentegjengen min, samt at det rett og slett var en super duper skole spør du meg!

9) Satser på dansen.
Det er et tids- og pengesluk uten like, men det gir så mye tilbake! Mestringsfølelse, fantastiske reiser og opplevelser, danseglede, nerver og en mulighet til å utykke seg på en helt faktastisk måte. Dansen kan være verdens største kilde til frustrasjon fordi man legger alle sine følelser i det, men det er også det som gjør det så fantastisk!

10) Sto opp for meg selv.
Her er det mange situasjoner jeg tenker på egentlig, så kort fortalt: Det har vært flere ganger i livet der folk ikke har vært enige i mine avgjørelser, eller hatt meninger om hva jeg burde/ikke burde.. Men sammen med de jeg stoler på mest her i livet, og sammen med min gode gamle magefølelse har jeg alltid tatt valg jeg selv tenker er riktige, noe jeg er veldig glad for nå i ettertid.
Jeg ser tilbake og tenker som så at livet kunne sett ganske annerledes ut om jeg hadde valgt annerledes. Alle valg man gjør er ikke gode, men for min egen del føler jeg at de største valgene jeg har tatt i livet har vært riktige valg for meg. Og vet du hva, om man velger feil iblandt så lærer man. Man kan alltids ombestemme seg, alltid innrømme at man har tatt feil, og alltid endre mening om noe. Det å endre mening trenger ikke å bety at valget var feil heller, det var kanskje riktig, men grunner endres hele veien. Det jeg vil frem til er at kun du vet hva som er riktig for deg. Snakk med de du stoler på, men ikke minst, kjenn på min egen magefølelse. Til syvende og sist er det du som kjenner deg selv aller best!

Har du noen valg du er skikkelig glad for at du gjorde?

xoxo

ALLE SKIFTER I SAMME GARDEROBE

Noe uker innendørs venter oss, og for å være helt ærlig tror jeg vi alle må smøre oss med mye tålmodighet fremover når det gjelder å få den normale hverdagen vår tilbake. Det blir fort lenge til neste utenlandsreise, lenge til neste store samling av mennesker, og for vår del lenge til neste konkurranse. Jeg tror også personlig at det kommer til å ta desto lenger tid før mange føler seg helt trygge igjen. Dette er liksom så skummelt og ukjent at det å gå tilbake til normalen vil være en ganske stor vending å ta.

Det vi åpenbart merker stor forskjell på hos oss er hvordan livet som danser ble snudd på hodet. Livet som danser er vanligvis både tid og penge krevende, og innebærer mye reising, mye trening, mange timer, og mange konkurranser. Mange steder der folk samles. Og nå får vi kun være et par i studio om gangen! Da snakker vi kontrast fra å alle være stappa inn i en garderobe, til å ikke ha lov å være i samme studio.

Dansing er, internasjonalt, en super merkelig sport på mange områder! Nå oppleves det riktignok ikke noe særlig merkelig for meg lenger etter så mange år i det, men når man ser på det utenfra eller forteller om visse ting til andre, så innser man at jo, noe er ganske rart! For eksempel, alle, altså både gutter og jenter, store og små, skifter i samme garderobe. I Norge er det riktig nok vanlig med adskilte jente og guttegarderober, men med en gang du er ute av Norge er dette ikke lenger et faktum. Garderobe er garderobe, punktum.

Jeg synes jo dette er mega praktisk, og blir nesten litt stressa av å ha forskjellige garderober. Det er jo bare såååå mye mer praktisk å ha Sverre i samme garderobe. Plutselig trenger jeg hjelp til å brune rygge, lukke kjolen, eller gå gjennom noe før runden. Når man er i forskjellige garderober må man a) Drive å tekste/ringe hverandre 2) Banke på motsatt garderobe og spørre etter hverandre og om noen skifter 3) Man må på let rundt i hallen fordi den andre hverken svarer på telefon eller er i garderoben  – aka man har mye mer kontroll på hverandre og kan mye lettere hjelpe og avtale med hverandre om man rett og slett er i samme garderobe.

Altså, det er selvsagt mer praktisk å ha rene gutte/jente garderober på den måten at man da slipper å stresse over en eventuell “nipslip” eller lignende i skiftende øyeblikk, men jeg ser personlig ikke på det som et veldig stort problem ettersom man ganske lett kan skifte under en stor genser eller bak en vegg o.l.

Dansingen er også en ganske rar sport på den måten at den er ganske så intim. Det er en sport der man av og til bytter dansepartner for å øve på diverse, og selv om dette er noe vi dansere ser på som den største naturlighet, er det jo eeegentlig litt rart å stå helt inntil en person du kanskje såvidt har møtt! Man holder hverandre i hendene, tar hverandre på kroppen, og har generelt mye fysisk kontakt med de man måtte danse med. I tillegg til dette er de andre danserne i klubben mennesker man er vandt til å se mange dager og timer ila en uke, som man plutselig ikke får treffe lenger.

Poenget var vel egentlig at kontrasten fra hverdagen med så tette bånd med andre dansere til å måtte unngå all fysisk kontakt er ganske heftig. Og det samme gjelder jo jobb og andre sosiale arenaer i livet. Dette er selvfølgelig tiltak vi alle må gjøre nå, og som er helt nødvendige, og også ikke minst noe vi skal klare. Men ikke dermed sagt at det er lett – det er en stor forandring som byr på mange mange utfordringer, så ta vare på de rundt deg!

Livet før og under corona er en ganske stor kontrast, og jeg må innrømme at jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til normalen, samtidig som jeg setter pris på mulighetene karantene gir! Prøver å gjøre det beste ut av situasjonen uansett, dette kan tross alt ta litt tid.

Har du funnet deg til rette i karantene situasjonen eller lengter du bare tilbake til hverdagen?
xoxo

KJÆRESTETIPS I KARANTENE

Det å være innesperra sammen i uke etter uke kan gå selv de beste bestevenner på nervene! Og jeg tviler på at jeg kun snakker for meg selv når jeg sier at det er ganske heftig å være inne med én og samme person, HELE TIDEN. Misforstå meg rett, jeg digger å være med Sverre, jeg ser på ham som min aller beste venn! Vi er jo faktisk ganske så mye sammen til vanlig også ettersom vi både jobber, danser og bor sammen, men dette er å ta det enda et steg videre!

Det har for det meste gått helt strålende, men det skal også sies at vi har gått hverandre på nervene innimellom! Vi bor også i en ganske liten leilighet så det er liksom ikke så mye fysisk avstand man kan få her, men likevel går det stort sett ganske bra! Derfor tenkte jeg å gi dere noen tips som hjelper oss fra å gå hverandre totalt på nervene.

1) Ta deg tid til deg selv!
Jeg synes for eksempel det er helt magisk å ha et par timer alene om morgenen, så jeg pleier å stå opp et par timer før Sverre. Det er liksom en helt spesielt ro om morgenen, og det gir meg muligheten til å slappe av, ha litt “me time”, samtidig som jeg synes det er en fin tid å få unna litt skolearbeid for eksempel. Motivasjonen min dabber ofte litt av ila dagen, så det å jobbe helt opplagt,  med deilig dagslys inn vinduet – amazing!

2) Bytt på å gjøre arbeidsoppgaver hjemme! 
Bytt på å lage mat, rydde, vaske klær osv osv. Hvis begge er flinke til å ta iniativ og flinke til å gi komplementer til den som gjør det – så blir der mye morsommere! Trust me! Så, ta iniativ selv, og si takk om den andre bidrar, på den måten blir husarbeidet gjort og om man gjør ca like mye er det mye mindre sannsynlighet for at man irriterer seg over den andre.

3) Gjør ting alene også. 
For eksempel – dra på butikken alene, gå en tur alene, eller sett dere i forskjellige rom.

4) Si ifra!
Om noe plager deg, irriterer deg, osv – si ifra. Jepp dette kan være ubehagelig for alle og enhver, det kan til og med føre til krangel. Men som regel, om man sier ifra på en fin måte, så løser det seg som regel! Spør du meg er det, av erfaring, viktig å ta opp ting så fort som mulig sånn at man ikke går rundt å irriterer seg over ting over lang tid.

5) Gjør noe morsomt sammen!
Dette vil jo være individuelt for ethvert par, men noen forslag kan være: Se en serie sammen, tren sammen, lage mat sammen, spille et spill, eller lignende!

6) Overrask hverandre, eller gjør noe hyggelig for den andre!
Trenger ikke å være så vanskelig heller – for eksempel, i dag sto jeg opp litt ekstra tidlig, laget rundstykker og hadde kjøpt inn pålegg jeg visste Sverre liker ekstra godt. Resultat, Sverre ble overrasket, begge fikk en digg frokost, og det skapte en god start på dagen!
Andre forslag: Lage middag, rydde fint i leiligheten, kjøpe inn noe du vet din samboer liker osv!

7) Sett av tid til å pleie forholdet!
Hva med en massasje? Eller kanskje ta en skikkelig “prat” – når var sist dere gjorde det? Er så gøy å forville seg i en samtale om stort og smått, følelser, tanker om fremtiden, osv!

Disse tipsene gjelder selvsagt om man bor med noen som ikke er din kjæreste også. Både familie, venner og bekjente kan gå hverandre på nervene i en tid som dette når man praktisk talt er sammen 24/7 mange av oss. Jeg håper du og dine er trygge inne og holder dagene i gang! Bli inne, vi klarer dette sammen!

Del gjerne ditt beste karantene tips i kommentarene under!

xoxo

10 GODE KARANTENE TIPS

Ny uke – nye muligheter….i karantene! Jeg har hatt en skikkelig fin start på uken med både litt jobb her hjemme med noen kurs jeg tar, samt skole, jeg har sett på et fotokurs @widvey hadde via livestream, vi har hatt latintrening, samt at vi har hatt en hard styrkeøkt sammen med dansevenner via Skype! Effektiv og fin dag, som nå avsluttes her på sofaen med Netflix serier på skjermen! Og apropos fine dager, selv i denne rare situasjonen, så tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips her med dere for å få fine dager hjemme. Noen av dere har kanskje dagene fullt opp av planer allerede, mens andre knapt vet hva mer de skal finne på, så her kommer en god blanding av diverse aktiviteter og ideer!

1) Ta online kurs!
Det finnes masse gratis, ellers kan man selvsagt også betale for et om det er noe man har tenkt på lenge! Det finnes jo kurs i alt mulig, og om ikke et direkte kurs så kan man også se masse “how to´s” og “tutorials” på Youtube!

2) Ta litt ekstra vare på hår, hud og negler! 
Ta masker, fotbad, tilfør fukt, og stell deg selv litt ekstra. Og i den innledningen har jeg skaffet noen proffe tips fra min fantastiske negltekniker, Ann-Torill aka @miss.nailed.it. Så folkens, ta notater, her kommer ekspertens tips for å ta best mulig vare på neglene dine i denne tiden:

Først og fremst må jeg si et par veldig viktige ting når det kommer til den perfekte hjemme manikyren… Bit ALDRI neglene, men klipp eller fil de. ALDRI klipp neglebåndene selv, det kan gjøre de mer flisete og i ytterste konsekvens kan de bli betente. Det første du kan gjøre, er å eksfoliere hendene med en håndskrubb som fjerner smuss og døde hudceller og gir huden glød og mykhet.
Har du mye neglebånd oppover neglene kan du bruke en spesial-trepinne til å skyve de tilbake med før du bruker en god neglbånds peeling. Videre vil jeg anbefale at du tar hånd om neglebåndene med en peelende behandling som fjerner tørre og flisete neglbånd, slik at neglene vokser raskere, og ikke minst ser sunnere ut. Når du har eksfoliert hendene og utført peeling på neglbåndene, er det viktig å tilføre fuktighet.
Her kan du velge mellom en god håndmaske eller en rik, effektivt mykgjørende krem som kan få virke en stund før du masserer den godt inn. Og gi neglbåndene dine ekstra TLC med en god neglbåndsolje. Smør neglbåndsoljen rundt hele neglen, legg gjerne en liten dråpe inn under neglen og la oljen jobbe seg inn i ca 5-10 min før du masserer oljen godt inn i neglbåndene. Et av de beste og enkleste manikyr hacksene er alltid å ha en liten tube håndkrem med deg. Nøkkelen til perfekte manikyr hender er å tilføre fuktighet regelmessig.

3) Kom deg ut i naturen!
Bevegelse og frisk luft! Dessuten er gåturer skikkelig undervurdert trening, spesielt om man går i litt ujevn terreng. Så ta på joggeskoene, ta en skjerf rundt halsen, og kom deg ut på tur. Hvis du ikke har noen å gå sammen med så anbefaler jeg å lage en digg spilleliste eller hør på en bra podcast!

4) Se en god dokumentar – eller 5!
Det er altså så mange gode dokumentarer ute, for eksempel på NRK.no, og de er så lærerike! Det er sjelden jeg kommer på å sette meg ned for å se en dokumentar eller et annet type info program, men er alltid glad hver jeg gjør det. Anbefaler programmer som “Helene sjekker inn” , “Folkeopplysningen” “Overleverne” og “Vitenskapen bak medaljen”!

5) Lag rutiner!
Noen enkle punkter ila dagen kan virkelig hjelpe på å organisere dagene! Eksempel:
– Når man skal stå opp
– Noen to do´s man skal gjøre ila dagen
– Hva man skal spise
– Kanskje du også kan komme inn i noen gode treningsrutiner!

6) IKKE hamstre – men planlegg handelen!
I denne tiden vil man kanskje unngå unødvendige turer i butikken, men det er kanskje ikke så dumt uansett! Ukeshandel er bra både for lommeboken, miljøet og helsa! Med det mener jeg at man unngår å impulshandle, så man bruker ikke penger unødvendig, samt at man blir flinkere til å bruke opp det man faktisk har hjemme før man handler på ny.

7) Planlegge måltider. 
Lettere å vite hva man skal handle, og lettere å spise litt sunnere!

8) Organiser hjemme.
Jeg har seriøst aldri tid hjemme, så nå skal jeg prøve å få rydda opp, litt etter litt, i både skuffer og skap! Jeg fikk ryddet i 4 skuffer i går, og noen nye står for tur i morgen!

9) Test ut ting. 
Altså, whatever you want! Vil du teste ut fotografi, nye mat oppskrifter, eller kanskje maling? If not now – when? Nå har vi plutselig mer tid og jeg synes vi skal bruke den godt til noe vi vil! Kanskje du også vil teste en ny treningsform? Yoga? Intervall trening? Eller kanskje du vil teste meditasjon?

10) Ta deg tid til å slappe helt av!
Jepp. Jeg synes hvertfall det er helt fantastisk å ha litt tid til å bare chille max. Så det foreslår jeg at du også gjør! Det fortjener du! Ring eller skype med familie, tilbring kvalitetstid med de du bor med, og ta deg tid til alene tid.

Håper noen av disse tipsene kan hjelpe deg gjennom karantene tiden! Og del gjerne om du har et godt tips!
Har du noen planer for uken?

 

xoxo

UKENS SPØRSMÅL #10

Heisann hoppsann og god søndagskveld! Uken går mot slutten, og vi går straks inn i nok en annerledes og rar uke. Men, jeg har ingen planer om å gå inn i en ny uke uten å svare på spørsmålene som har kommet inn denne uken, så, here we go!

Er du singel?
Nei det er jeg ikke, jeg er sammen med min dansepartner Sverre, vi er samboere. Vi har faktisk vært sammen i nesten 6 år!

Har du noen øvelser som er fine å gjøre hjemme?
Regner med du sikter til treningsøvelser, og det har jeg! Tenker jeg skriver noen som er effektive og ikke trenger så mye plass:
– Jumping squats
– Vanlige squats
– Forskjellige varianter av planken (vanlig, sideplanke, med et ben opp, osv)
– Benhev (ligge på ryggen, heve strake ben opp og ned uten å legge dem i gulvet)
– Tåhev
– Utfall
– Hoppe tau
– Stjernehopp
– Høye kneløft
– Armhevinger

Hvor bor du?
Utenfor Lillestrøm.

Skal du spare til langt hår eller skal du klippe det sånn det er nå?
Tenker i utgangspunktet å holde det slik det er nå/på bildene over en stund. Så får vi se hva fremtiden bringer.

Nå som du er i karantene, hva er det du ser på hjemme?
Livestream fra skolen! Neida, joda! Men hvis du tenker på underholdning ser vi for øyeblikket på “Jane the virgin” – veldig underholdende! Ellers ser jeg på diverse programmer som bloggerne, og kan anbefale en del serier jeg har sett før:
“Quicksand”, “Altered carbon”, Sex Education”, “Game of Thrones”,  og “Rain”. Ellers er det mye morosmme programmer på både nrk og tv2, samt evig med innhold på youtube!

Hvorfor begynte du å danse?
Fordi mamma meldte meg på! Hun meldte meg på siden jeg dansa så mye hjemme i stua. Starta som 3 åring og ble jeg bare bitt av basillen rett og slett!

Hva jobber du med? Og hva er din drømmejobb?
Tja jeg “jobber” jo først og fremst som danser! Men jeg jobber også på ungdomsskole samt som danselærer. Drømmejobb nr en er jo å kunne fortsette å være danse, og leve som profesjonell danser så lenge det lar seg gjøre. Videre er drømmejobben å drive mitt eget firma via blogg og SoMe. Deretter danselærer. Heldigvis kan alle disse tre kombineres – det er jo bare drømmekomboen! Hvis ingen av de skulle funke er det også masse jeg har lyst til! For eksempel: lærer, fysioterapaut eller kirpraktor!

Hvilken filmsjanger liker du best, og hvorfor?
Hvis jeg må velge en – thriller! Men elsker både sci-fi, action, komedier osv!! Ser alt utenom skrekk egentlig.
Liker best thrillere/sci-fi og action på grunn av spenningen! Liker filmer som holder oppmerksomheten min hele tiden og overrasker meg.

Hva studerer du?
Jeg studerer markedsføring, akuratt nå tar jeg forbrukeratferd.

 

Tusen takk for innsendte spørsmål – håper dere fikk svar på det dere lurte på!
Da gjenstår det bare å gjøre seg klar for den kommende uken – har dere noen spesielle karantene/lockdown planer?

xoxo

 

9 STRENGE REGLER SPORTSDANSERE MÅ FØLGE

Nå er det jo ikke mye dansekonkurranser i noen nær fremtid på grunn av corona situasjonen, men jeg tenkte likevel jeg skulle dele noen regler vi må følge i konkurranse sesongen! Etter så mange år i “gamet” er de fleste regler rimelig innarbeidet, og ikke noe jeg tenker særlig over, men det hender likevel at man blir kalt inn til hoveddommer for et regelbrudd eller lignende ila årene, og nå skal jeg fortelle dere hva det kan gjelde!

1) Du kan ikke ha “hudfarget” truse på kjolen.
Dvs at vi ikke kan ha en beige/brun fordi det ikke skal kunne være tvil om at vi har på oss undertøy – rett og slett!

2) Og den trusa må dekke nok av rumpa!
Litt vanskelig å forkklare akuratt hvor mye, men den skal typ dekke 2/3 av rumpa, helst dekke begge rumpeballene helt. Meeeen det er svært mange truser som ikke dekker halve engang, så det varierer hvor streng hoveddommer er. Jeg har blitt kalt opp flere ganger ila karrieren pga at trusa har dekket nok, men på en annen side har jeg sett både det ene og det andre når det gjelder truser. Så, kort fortalt, skaff en kjole med en truse som dekker begge rompeballene helt, så er du safe!

3) Du må ha på hælbeskyttere.
For å ikke skrape opp gulvet, (og for din egen del beskytter det jo også hælene for slitasje)

4) Utringningen på kjolen kan ikke være bredere enn 5 cm.
Ja, her kan de komme med linjalen. Dette gjelder også om man har et hudfarget stoff der. Jeg måtte en gang sy inn en cm mellom brystene midt i en konkurranse mellom noen runder. Begikk ikke den feilen igjen! 5 cm er 5 cm, max!

5) Du kan ikke skifte kjole uten å gi beskjed til hoveddommer.
Eller, du KAN, men om du gjør det og noe er galt med kjolen blir du diskvalifisert uten forvarsel.

6) Hvis du får en beskjed uten å gjøre noe med problemet blir du diskvalifisert.
Altså, får du beskjed om at trusa er for liten – skift kjole og sjekk om alt er ok. Er utringningen for bred – sy den sammen! Osv.

7) Og klesreglementet fortsetter! Det er en million regler når du er liten.
Etterhvert som man blir eldre får man lov til flere og flere ting, men du må gjennom å ikke ha lov til :
Ikke lov å ha sminke,  ikke lov med hårpynt, ikke lov stener eller “glitter”, bruning, osv osv. Etterhvert som man blir eldre får man liksom lov til flere og flere ting. Alltid gøy å ha noe å se frem til da, selv om det er svært frustrerende når man ikke har lov. Men etterhvert som man har vært elite danser lenge begynner det nesten å bli omvendt – da skulle man ønske man slapp alle de tusen forbredelsene før en konkurranse!

8) Gjett hva – klesreglementet fortsetter! Du kan ikke ha hudfarget stoff på sidene av brystene eller over hoftene.
Med mindre området er fullt av stener.

9) Du må være i riktig heat.
I en runde blir man delt inn i heat, dette kan være forskjellig heat for hver dans så det gjelder å følge med! Man kan ikke velge når man vil danse, men må følge heatet man et satt i. Og gjør man ikke det får man først en advarsel, og sååå blir man eventuelt diska.

Ja, der fikk dere servert noen av de strenge regleme vi som sportsdansere må følge! Var det noen som overrasket deg?
Jeg har forresten fått inn litt spørsmål i det siste, så det kommer et nytt “Ukens spørsmål” innlegg snart – så fyr løs om du lurer på noe!

Ønsker deg en strålende helg videre!

xoxo