TRAVEL TIPS

Jeg har reist så sykt mye i sommer, og har kommet på noen tips å reise med dere for å gjøre reisen så enkel og behagelig som mulig som alle parter!


PICTURE FROM GOOGLE

 

1) Pakk alltid det mest nødvendige i håndbagasjen. Vi mista bagasjen vår for en liten stund siden, og det var skikkelig kjipt! Heldigvis hadde jeg de største verdisakene mine med i håndbagsjen. Likevel er det jo begrenset plass i håndbagasjen, så noe må i sendebagasjen om man skal ha mye med. Men uansett, ta med verdisaker som mac, kamera, lommebok, smykker etc i håndbagasjen. Dessuten kan det være lurt å ha med et ekstra skift undertøy, og eventuelle andre ting som det kanskje ikke er like lett å få tak i på kort varsel.

 

2) Apropos det med bagasje, ha reiseforsikring! Skulle du være så uheldig å miste bagasjen, kan du kjøpe inn nødvendigheter, og få det igjen på forsikringen. Veeeldig kjekt når du plutselig står der uten bagasjen din. Og om den skulle gå helt tapt, er det hvertfall krise om du ikke har forsikring!

 

3) Les deg opp på flyselskapets regler før du reiser. Noen flyselskaper er syykt strenge på mye greier, spesielt bagasje og biletter. Sjekk hvor stor, tung og hvor mange håndbagasjer du kan ha! Sjekk også størrelse og vekt på sende kofferten. Les deg også opp på bilett regler..hos noen selskapet må du f.eks sjekke inn og printe ut boardingpasset ditt på forhånd. Gjør du ikke dette er det lett 40 euro i gebyr på flyplassen. Det er noe skikkelig drit, så for å unngå en slik smell, les deg godt opp på forhånd!

 

4) Kle deg etter forholdene! Det er ofte kaldt inne på flyet, så ta med deg et varmt plagg uansett hvor du skal Skikkelig kjedelig å bli forkjøla. Dessuten synes jeg det er deilig å reise i komfortable klær, spesielt om det er en litt lang flytur. Skikkelig kjedelig å ha det ubehagelig hele turen..

 

5) Lang tur? Ta med tidsfordriv. Dette kan være alt fra å laste ned musikk/film og ta med hodetelefoner, til å ta med en bok eller en sovemaske hehe! Men dette må du ha tenkt på på forhånd.

 

6) Pakk slik at det som skal ut i sikkerhetssjekken ligger øverst/lett tilgjengelig. Personlig blir jeg ikke veldig fort irritert i sikkerhetskontrollen…..med mindre jeg har veldig dårlig tid, hehe! Så, for å gjøre det kjappere og lettere for både deg selv å andre. Ha flytende toalettsaker og elektronikk lett tilgjengelig. Og ta av deg jakke/belte/klokke etc i køen. Da er alt klart til det er din tur, smack, smack! Null stress.

 

7) Når det er tid for boarding. Hør etter! Hvis de sier “priority boarding”, og du ikke har priority boarding, så vent! Flyet drar ikke uten deg! Er så klønete når noen prøver seg, og blir stoppet, og må krype bakover i køen.. Hør også etter på andre beskjeder. For eksempel. “Alle på rad 15 og bakover, skal bruke bakre inngangen.” Da bruker du den bakre inngangen. Blir alltid like irritert nå noen som sitter bak i flyet absolutt skal bruke fremfre inngang og dere møtes i midtgangen, og de fortsatt skal lenger bak. Det er så vanvittig unødvendig. Alt går raskere og mer problemfritt hvis alle gjør som de får beskjed om, trust me.

 

8) Når du er inne på flyet og har funnet ditt sete, kjapp deg å legg bagasjen i hyllen over deg, og trekk til siden, slik at de andre passasjerene kan komme forbi…Om om du kan, legg bagasjen under sete foran deg, slik at de som har store håndbagasjer får plass i hyllen over.

 

9) Hvis du har dårlig tid, i stedet for å brøyte deg frem eller lignende, si ifra. Bare si til de rundt deg at du desverre har veldig dårlig tid til neste flight, eller hva det måtte være, og spør pent om du kan få gå først. Da blir alle så mye lettere, og hyggeligere å ha med å gjøre.

 

 

10) Vær fleksibel. Dette gjelder så sykt mange ting… Det er så mange mennesker på en flyplass! Det vil alltid være folksomt og travelt, men alle vil som regel det samme. Ha en behagelig reise. Dette må DU bidra til. Vær hyggelig, hjelpsom og ja, fleksibel. Kanskje har du god tid, bli sittende til de stressa menneskene har gått ut av flyet. Kanskje du reiser alene, og ikke bryr deg om hvor du sitter, da kan du bytte plass med noen som gjerne vil sitte sammen med vennen sin. Kanskje trenger noen hjelp til å løfte kofferten sin opp til hylla osv osv osv. En flyplass har endeløse dilemmaer, men også endeløse muligheter for å hjelpe, og være et hyggelig medmenneske.

 

Et siste tips på tampen vil være å være ute i god nok tid til at du slipper å stresse deg gjennom hele flyplassen!


picture from google

 

Har du enda flere tips – skriv ditt  beste tips i kommentarfeltet!

 

GOD TUR!

xoxo

 

 

TRAVEL VLOG #5 – TRAKAI ( summer dance camp)

Remember to put on HD quality

 

Som sagt har vi vært en uke i Litauen på treningscamp og vi har hatt det skikkelig bra! Har vært så inspirerende timer, morsomme stunder, og slitsomme økter. Vi hadde to flotte privattimer, og utover det oppvarming om morgenen, tre økter danseunervisning og halvannen time finaletrening hver dag. Jeg får desverre ikke filmet noe fra gruppetimene, men i vloggen finner dere video fra mye diverse likevel! Blant annet en av privattimene våre, innvielses seremonien for all de nye danserne, finaletrening, og show kvelden!  Campen hadde fantastiske trenere, som gjorde informasjonen spennende og motiverende. Vi var også omgitt av mange flotte dansere som gjorde uken komplett. Hvis du liker videoen så ta deg gjerne en tur innom kanalen min på youtube. Vloggen er på en god blanding av norsk og engelsk haha!  Enjoy.

 

 

Here is a little peak into our week in Trakai at the Kaspinas summer camp. We had such a good time with amazing trainers, and great dancers. The trainers made the lessons inspiring and motivating, and kept our attention and interest all week. Unfortunately I could not film from all the lessons, but in the vlog you can still see quite much from the camp such as a bit of one of our private lessons, the “ceremony”, the practice and show night! I hope you enjoy it.

 

xoxo

 

 

BACK ON THE HORSE // VLOG

PS: HUSK Å TA PÅ HD KVALITET

Beklager at det har vært så lite blogging i det siste. Uken på campen i Litauen har sust avgårde..
Men nå er jeg jeg tilbake og har en del å blogge om fremover! Jeg begynner med denne mini vloggen fra da jeg var hjemme på ferie og fikk bli med søskenbarnet mitt ut å ri. Som sagt er det en ganske kort vlog, men likevel håper dere liker den.

 

Jeg koste meg skikkelig på tur med henne og hestene, og må definitivt bli med ut å ri igjen så snart muligheten byr seg.

 

Liker du hester?

 

xoxo

KASPINAS SUMMER DANCE CAMP

På tide med en liten update fra Trakai! Hver dag har vi rundt 4 og en halv time trening evt pluss privattimer. Så det er heldigvis ikke fullpakka timeplan dagen lang, men vi har jaggumeg nok likevel hehe. Det er lange slitsomme dager som starter kl 8:15 med oppvarming og avslutter med gjennomkjøringer som er ferdige 22.

Men det er veldige gode trenere her som gir masse motivasjon! I tillegg er det jo så mange fine dansere her, så vi har det vedlig hyggelig!

Over ser dere oss etter “innvielses seremonien” haha! Dette får dere se mer fra på vloggen som kommer herfra!  Gled dere haha…

Vi hadde det vedlig moro! Men ejg var sykt nærvøs før vi begynte haha, fordi jeg hadde hørt historier om dette før hvor folk tydeligvis hadde kasta opp og greier..og jeg tenke bare, hva i alle dager?? Men det var veldig moro faktisk…og litt (veldig) nasty.

Som sagt er det mange kjente her, så det er veldig sosialt.

Vi har ikke så mange privattimer denne turen desverre, men over er et bilde fra den ene timen vi hadde med Giedrius. Skikkelig bra time!  Skulle ønske vi kunne hatt mange flere…det er så inpsirerende!

 

Vi er allerede på nest siste dag som er veldig bitter sweet.. På en side er jeg evldig glad for at det nærmer seg slutten, siden jeg begynner å bli skikkelig sliten og jeg går litt på reservene her.. På en annen side er det så inspirerende å være her, inne i denne dansebobla! Sånn her føler jeg vi burde ha det. Dansing og hvile, hehe! Det er fint opplegg her. Vi får tid til å fordøye informasjonen vi får, og vi får tid til å slappe av. Og ikke minst får vi virkelig presset grensene våre. Vi er slitne og mange har vondt, men vi må jobbe gjennom det, som er veldig god øvelse for dårlige dager i fremtiden!

 

Nå skal vi slappe av frem til gruppetimen og finalene i kveld!

 

xoxo

THINGS US TRAVELLERS KNOW

Jeg tenkte å skrive et lite innlegg om diverse ting man kjenner seg igjen i om man reiser mye, basert på “jodel/joik”. Det er sååå mye morsomt der om alt mulig rart. Så hvis du ikke følger “joik i Norge” på instagram fra før…do it now! Jeg har samlet et par som kan relateres til reising under med divserse tanker rundt dette, enjoy!

Dette er faktisk helt sant. I Norge er vannet så sykt godt! Men i utlandet, er til og med flaskevannet kjipt haha! Selvsagt er noen typer helt ok, men ingenting er som vannet hjemme i Norge! Dessuten er det sykt digg å bare kunne drikke rett fra springen, og slippe å tenke på å kjøpe det inn. Når vi er ute å reiser må man alltid drive å dra på x antall flasker vann.. Dessuten blir det fort sånn at man kjøper mindre sunne alternativer når man først skal kjøpe noe å drikke, siden vannet også koster penger hehe. På toppen av dette blir man fort litt sparsomme på det vannet man har kjøpt og ender opp med å drikke alt for lite. 

Haha, dette kjenner jeg meg litt vel godt igjen i! Det er skikkelig ubehagelig å fryse, så ta alltid med deg et varmt plagg! Det kan være kaldt på flyet, en kald kveld…osv. Dessuten er det grusomt kaldt om vinteren, kle deg godt så slipper du å bli syk. Personlig bryr jeg meg mye mer om å holde meg varm, enn på utseende mitt på kalde dager. 

Dette er selvsagt å sette det litt på spissen, men synes denne var morsom! Og det forklarer litt hvor mye vi jentene må pakke i forhold til gutta. Vi reiser som regel med hver vår håndbagasje og en stor koffert. I den store kofferten er 95% mitt, og de resterende 5% Sverre sine ting haha. Jeg skjønner ikke at det går an å pakke så lite når vi reiser på konkurranse…Men på en annen side pakker jeg alle fellestingene som hårgele og spray i kofferten, så han slipper å pakke det.

Dette er så syyykt typisk. a) så er det sykt dyre biletter tilbake. b) så er det sykt upraktiske tider. c) så er det såvidt noen biletter hjem så du må reise hjem tidligere eller senere enn du helst skulle. Vi har f.eks landa så sent på gardermoen at det ikke har gått noe kollektivt derfra, aka stuck på gardermoen hele natta, yay!

Heheh… Dette her er meg i et nøtteskall. Står opp litt ekstra tidlig for å ha god tid, ender med å bare sitte å så på en serie, eller jobber i sneglefart. Plutselig må du sette på tuboen fordi du har sløst bot masse tid på å surre rundt! For meg funker det mye bedre å stå opp slik at jeg har akkuratt passe med tid. For meg er det å reise tidlig om morgenen skikkelig kjedelig, men da sover jeg så lenge som mulig, har pakka ferdig på forhånd og så har jeg nok til til å kle meg osv, men i et ok tempo! Misforstå meg rett. Elsker å ha god tid, men hvis jeg skal rekke noe må jeg ha litt tidspress for å jobbe effektivt ofte haha.

Dette gjelder også alle “voksne” som er ute å reiser! Mange godt voksne mennesker har jo faktisk ikke reist så mye. Så, dette med flyetikette og diverse vil jeg skrive et lenger innlegg om, men kort fortalt. Vær fleksibel… noen har aldri gjort dette før. Vær hjelpsom, og beregn god tid så slipper du å stresse som f fordi noen er super treige haha.

Hahahah denne var søt. Dette henger litt sammen med forrige bilde. Jo mer erfaring du har med å reise, jo mer kjent blir man med hvor mye tid man trenger. Er man kjent på flyplassen hjelper det også! F.eks vet jeg at Haugesund flyplass er veldig liten, så man trenger ikke mye tid der, spesielt om man bare har håndbagasje. Å komme 45 minutter før flyet går er som regel mer enn nok. Mens på Gardermoen er det flere reisende, så med en gang må man legge til litt tid. Har man aldri vært på flyplassen før, do some reseach, og vær ute i god tid! Mye bedre å være der litt tidlig en litt for sent!

Mhm! Reising er en veldig god oppskrift på å bli forkjøla! temperatur forskjeller, kaldt på flyet, varmt ute, aircon inne osv osv… Vær forbredt på dette her! Det varmet plagget jeg nevnte tidligere kommer til nytte her også. I tillegg er det veldig lurt å ta med noe papir og en nesespray.

 

 

 

Noe du kjenner deg igjen i her?

xoxo

A WEEK IN TRAKAI

THOWBACK FROM WORLD OPEN WUPPERTAL

Som dagene flyr avgårde! Vi er allerede på dag tre her i Trakai, Litauen. Vi skal være her helt til lørdag,     og vi har nettopp hatt ferie, så dette er blir en pang start! Jeg er allerede skikkelig støl haha, så resten av uka kan bli spennende. Men det er veldig godt å være i gang!

 

Vi har heldigvis en godt variert dag som starter med oppvarming klokken 08:15, og utover dagen er det diverse gruppetimer og evt privattimer, og på kvelden er det gjennomkjøringer.

 

For øyeblikket ligger jeg godt planta på sengen og har pause helt frem til klokken 13 – deilig!

 

Jeg skal se hvor mye jeg får filmet/tatt bilder fra denne uken..men det er litt vanskelig å få til siden jeg er med på alt selv haha. Men jeg tenke jeg skulle blogge om litt reise tips og ligende! Så stikk innom utover uken for mer av det.

 

xoxo

 

 

OCEAN VIEW


​How beautiful is my hair colour by Sara at KAN frisører looking in the sunlight? Love it! #sponsored 

 

Haugesund leverte strålende vær nesten hele ferien min, så det var helt herlig! Nå er jeg tilbake i mitt andre hjem, her på østlandet. Her er det også herlig vær og skikkelig summer feeling på gang! Ikke at vi får nytt noe særlig av den ettersom vi reiser igjen allerede i morgen for å ha en ukes treningsleir i Litauen. Jeg gleder meg skikkelig til å danse igjen etter en herlig ferie. 

Jeg kom tilbake hit i går og fikk en hel dag sammen med venninnene mine, noe som var skikkelig kos! Vi handla litt samt tok oss en tur på cafe.

 

Nå skal jeg pakke ferdig og gjøre alt klart til avreise i morgen!

 

xoxo

BACK ON THE HORSE

I mange år kunne jeg masse om hester, og jeg kunne selv både sale opp og styre på! Jeg hadde muligheten til å ri med søskenbarna mine i mange år, noe jeg er sååå takknemlig for. I tillegg var jeg faktisk på rideleir da jeg var yngre. Men naturligvis ble det mindre riding jo mer dansing det ble. Og på en god del år nå har jeg ikke ridd i det hele tatt desverre. Men denne turen hjem har jeg fått muligheten til å komme meg opp på hesten igjen! Jeg har vært med på to turer og kost meg skikkelig!

Jeg hadde liksom glemt litt hvor vanvittig herlig det er å drive på med hest. De er så fantastisk flotte dyr og det er som terapi i ri på dem. Selvfølgelig er de store dyr som man virkelig skal respektere på alle måter, men hvis man er med noen som har peiling så er det jo skikkelig avslappende. Hesten jeg får ri på er jo så snill uansett at det er en drøm å ri på tur. 

Jeg er såå glad for at jeg fikk ri igjen sammen  med søskenbarnet mitt. Så godt å tilbringe tid med både henne og hestene. Skikkelig god måte å stresse ned å slippe å tenke på hverdagens stress og utfordringer.

Anbefaler alle som har muligheten å ta seg en tur på hesteryggen!

 

Liker du hester?

 

xoxo

COOLING DOWN

Det har vært helt vidunerlig varmt her i Haugesund den siste tiden! Det er jo skikkelig deilig, men på et tidspunkt blir det så varmt at man bare må kjøle seg ned… Mamma og jeg dro for å bade i Eivindsvannet og det var skikkelig deilig!!

Vi fikk svømt, sola oss og kost oss med deilige bringebær. Jeg er ikke akuratt veldig brun, så det hadde vært digg å få litt farge haha! Da jeg traff mormor første dagen jeg kom sa hun faktisk: Å, jeg ser at du ikke har vært så mye ute i solen du heller.” hahaha. Det verste er at jeg har vært ute i shorts og magetopp nesten hver eneste dag! Meeeen men…   Jeg har faktisk fått skille!! Men da ser jeg bare mindre blek ut haha. Misforstå meg rett, jeg bryr meg ikke så mye, men det hadde vært deilig å få litt farge, synes man ser litt ekstra fresh ut.

Dessuten bruker jeg alltid solkrem hvis jeg skal være ute i solen en stund. Absolutt ingen farge er verdt å risikere hudkreft for dere, så bruk solkrem!!

 

Uansett var det helt herlig å ligge ute i den varme sola, og kunne kjøle seg ned med et bad om det ble for varmt. Det er så lenge siden bare jeg og mamma har gått å bada sammen, så det var vanvitiig kos!

 

Håper alle koser seg i varmen, men at det kommer litt regn snart!!!

 

xoxo

ANOTHER SUMMER DAY

Nok en vakker sommerdag ute og vi har tenkt oss en tur på byen for å kikke litt! Haugesund by er veldig flott, spesielt nåe det er vær som nå! Deretter bærer det nok avgårde for å bade I Eivindsvannet for å kjøle oss litt ned!

Jeg prøver å få så mye som mulig ut av dagene jeg har her hjemme, samtidig som jeg ikke ønsker å stresse, noe jeg synes jeg har lykkes med til nå. De siste dagene blir det nok litt mer travelt etter som flere av vennene mine har kommet hjem – luksusproblem selvsagt!

Nå skal jeg stelle meg litt og komme skikkelig i gang med dagen, så får jeg ta det derfra!

 

Hva skal du i dag?

xoxo