MIN FØRSTE HALLOWEEN LOOK

Heisann fine dere!

I dag er det halloween, og i den annledning tenkte jeg å dele litt om mitt forhold til Halloween. Jeg har egentlig aldri vært noen fan av konseptet. Da jeg var liten elsket jeg å gå julebukk, men halloween synes jeg ble for uhøflig. Så kreative lille meg fant ut at jeg skulle lage en halloween sang, for da følte jeg at jeg gjorde noe hyggelig for å få godteriet. I tillegg har jeg aldri vært glad i skrekk og gru, noe jeg fortsatt ikke er. Men det som har endra seg er at jeg elsker sminke, og at Halloween rett og slett er det man gjør det til.

I dag hadde jeg faktisk “store” planer ift at det er Halloween. Vi skulle både kle oss ut på jobb og på trening. Så jeg hadde planlagt look, funnet frem klær og what not. Og så….fikk jeg feber i går kveld. Jeg har rett og slett fått meg en skikkelig kjedelig forkjølelse. Dermed falt alle de planene i vasken og jeg har vært hjemme i hele dag. Sovet lenge, prøvd å få i meg masse c vitaminer osv.

Men jeg klarte ikke å la Halloween ligge helt! Jeg hadde så lyst å prøve meg på min aller første Halloween sminkelook, og her er den:

Dette er som sagt første gang jeg virkelig har prøvd meg på en halloween-look, så jeg vil si meg rimelig fornøyd! Definitivt forbedringspotensiale, men veldig fornøyd med mitt første forsøk.

Nå skal jeg egentlig bare jobbe litt og prøve mitt beste på å bli kvitt feberen til i morgen.

Hva er ditt forhold til Halloween?

xoxo

HVORDAN FÅ OVERSIKT OVER ØKONOMIEN // GJESTEINNLEGG

Som mange av dere vet er jeg med i “ABIP” aka Anne Brith Influencer program, og gjennom hennes program har jeg fått blitt kjent med mange fine bloggere, blandt annet “Rakablakk” som hun går under. Jeg spurte henne om hun ville gjesteblogge her hos meg, og heldigvis fikk jeg et ja! Så her kommer innlegget, enjoy!
—————————————————

Hei, jeg driver bloggen, og intragramkontoen rakablakk.no. Og jeg ble så glad når Ronja spurte meg om jeg ville gjesteblogge hos henne. En liten presentasjon først. Jeg er 41 år gammel og 3 barnsmamma. Jeg har høy persongjeld. Mitt ønske er å knuse tabu rundt gjeld. Det er ofte mye skam og vonde følelser knyttet til gjeld, og at vi ikke har kontroll på økonomien. På bloggen kan du følge min reise til et gjeldsfritt liv, tips til hvordan leve på budsjett og tips til hvordan holde utgiftene nede. Ønsker du råd eller en å snakke med, kontakt meg i DM på instagram . Jeg hjelper deg gjerne.

 

Jeg har alltid mislikt tall, og er allergisk mot excel ark. Men de aller fleste nettbanker har et budsjetteringsverktøy, hvor du ser hva du bruker penger på og hvor du kan legge et budsjett. Så første steg mot oversikt i økonomien er å legge budsjett for hva du skal bruke penger på . Og å se hva er det jeg bruker penger på. Kanskje er det noen utgifter du kan kutte vekk? Trenger du 3 streaming tjenester? Kaffe på Starbucks hver dag? Ring til telefonselskapet ditt og hør hvilket abonnement som passer deg best? Her er det penger å spare. Har du utestående regninger som har havnet hos kreditorer? Ring selskapene og forhandle frem en betalingsplan. De har en kundeservice som er der for å hjelpe deg.

Planlegge hva du skal spise i løpet av uken. Lage matpakke og ta med på skole/jobb. Har du ting/klær du ikke bruker? Selg det på tise eller facebook. Du får penger, og tingen du ikke bruker får ny eier. Vinn, vinn. Å leve på budsjett er bra for lommeboka, men også for miljøet. Sett også av en sum til sparing, gjerne BSU og eventuelt en egen sparekonto.

 

Helt til sist mitt aller beste råd: Vær TAKKNEMLIG for det du har. Legg merke til at du har tak over hodet, seng å sove i og mat på bordet. Er du takknemlig for det du har, er det lettere å motstå fristelsen for å shoppe bankkortet tomt. Skriv eventuelt noen linjer i en journal om morgenen:

Jeg er takknemlig for : God helse, glade barn, årets første snø og fyr i peisen.


Tusen takk til deg Rakablakk for innsikten du gir oss, og for at du ville skrive et innlegg til mine lesere!

 

Økonomi er en stor del av de flestes hverdag, og jeg anbefaler deg på det sterkeste å følge “Rakablakk” for tips, triks og inspirasjon. Det gjør i alle fall jeg.

Hva er ditt beste økoni tips?

xoxo

DETTE GIKK GALT PÅ VM

Reklame | @Miss.nailed.it

Selvfølgelig må man ha litt uflaks på en stor konkurranse… Nå skal jeg ikke snakke om dansingen, men omstendigheter rundt. Det gikk jo heldigvis fint tross alt, men det var faktisk en rekke med litt uheldige hendelser den dagen.

1: Bussen var forsinka.
Faktisk 30 minutter forsinka. Og 30 minutter med “dødtid” er ikke noe man ønsker før et VM. Den tiden ville jeg helst brukt på å skifte/varme opp, og gjøre siste finish med bruningen osv. Så da vi kom frem hadde vi i underkant av en time på å gjøre oss klare, i stedet for halvannen. Det merker man godt, men heldigvis var vi effektive og rakk å varme opp på gulvet før første runde.

2: Neglen min brakk.
ALTSÅ, er det mulig?! @Miss.nailed.it har fiksa de nydeligste neglene til VM for meg, og så er jeg så uheldig å brekke en rett før konkurransen. Dette skjedde altså i sikkerhetssjekken inn til hallen. For ja, i Russland må du gjennom en sikkerhetskontroll for å i det hele tatt komme inn i hallen. Og det er mine negler, ikke fake lengde, så det kan være ganske smertefullt å brekke de. Fikk heldigvis en clean cut, så jeg ikke fikk noen skade. Men da vi skulle gjennom sikkerhetssjekken var det evig kø, så jeg skulle forte meg…. vipps så smalt jeg neglen ned i bagasjebåndet av metall.

3: Jeg fikk mensen.
Oh yes… Selvfølgelig. Heeeeldigvis oppdaget jeg det på et tidspunkt da jeg ikke hadde på en kjole, og jeg fikk redda situasjonen før det ble et problem, og Sverre fikk hentet nødvendigheter i baggen min. Men det var absolutt ikke forventet, så var jo bare flaks at jeg hadde det jeg trengte.

4: Øredobbene ble igjen i garderoben.
Mellom rundene hadde vi veldig kort tid. Kun rundt 20 minutter. Og på den tiden skal man ut av latinkjolen, inn i standard, fikse på bruningen, skifte alt tilbehør, spise og drikke litt, og varme opp. Jeg blir så vanvittig fort kald, så jeg forta meg så godt jeg kunne å skifte sånn at jeg skulle rekke å varme opp igjen. Jeg fikk bytta kjole, tatt på strømpebukse, skifta sko, arm-tilbehør og smykke…. men da jeg kommer ned i hallen og varmer opp, og de roper opp at vi er next, så innser jeg at øredobbene ligger igjen i garderoben. Fyy flate så irritert jeg ble over meg selv. Og dette var i en sykt stor hall, så jeg hadde aldri rukket å løpe opp for å hente dem. Da gjelder det å ta seg sammen, og legge det bak seg, gjort er gjort. Jeg har lett for å bli ekstremt irritert over sånne ting, men jeg tok meg i det, og sa til meg selv, at det går bra. Tror ikke jeg kommer til å glemme det igjen med det første for å si det sånn.

 

Det var ikke sånn at jeg opplevde at VM var negativt av den grunn da! Det var jo såååå mye som gikk bra også. Men jeg ble litt sånn oppgitt over at det ene og det andre skulle skje. Men man må liksom bare se tilbake på det å le. Man må takle alt mulig, og det skjer som regel alltid ett eller annet. Sånn er livet som danser, det er litt uforutsigbart, spesielt ettersom det er så mye stæsj som skal være på plass i tillegg til selve dansingen. Heldigvis for meg hadde jeg Sverre som hjalp meg med både det ene og det andre, så vi fikk løst problemene som kunne løses.

Lærdommen av dette er vel at man må være forbredt på det meste, rett og slett!
Jeg har en liten bagg med typ plaster, sysaker, tamponger, smertestillende osv. Fordi man vet aldri hva som venter. I tillegg pleier jeg å ha med meg ekstra av det meste. Men noen ting, som å brekke av neglen får man ikke gjort så mye med! Jeg hadde med negelim, men det hjalp ikke når biten som knakk av forsvant.

EN DAG I MOSKVA // Привет москва

Dagen før VM var vi så heldige å ha en fridag i Moskva. Forrige gang vi var i Moskva var vi kun på hotellet og i dansehallen, og jeg må innrømme at jeg fikk er veldig dårlig førsteinntrykk av Moskva. Vi var liksom langt uti ingensted, og det var grått og trist, og jeg følte alle var sure og ingen kunne engelsk.

Men denne gangen hadde jeg en sykt mye bedre opplevelse. Jeg kan fortsatt ikke fordra trafikken der, så jeg setter meg godt sikra, og unngår å se frem. Bedre å ikke se hva som skjer, så slipper jeg å være så nervøs. I tillegg er det alltid vanvittig mye kø. Vi brukte over 2 timer på en strekning som tok 30 min uten kø. Men på en annen side slipper man at sjåføren råkjører når det er kø, så aldri så ille at det ikke er godt for noe!

På fridagen vår dro vi til den røde plass. Det var virkelig super vakkert! Under kommer det bilder fra turen.

Vi kom inn denne veien, og den røde plass ligger liksom bak den katedralen dere ser på bildet under. Den var altså såå fin. Vi vurderte å gå inn også, men bestemte oss heller for å dra litt rundt i området.

Jeg har jo sett bilder fra den røde plass hundrevis av ganger, men det var ikke slik jeg hadde sett for meg, hverken på godt eller vondt. Det var bare ikke slik jeg trodde det så ut.

Det var en stor åpen plass, med en del vakter vandrende omkring, samt mange turister.  Under ser dere litt hvor stor plassen faktisk er, og her står jeg ikke i enden engang. Jeg hadde så lyst å dra inn til venstre der, for bak den muren var det enda en stor plass, men der var det ganske mange vakter. Godt mulig det gikk an å gå inn hvis man kjøpte bilett, men det gjorde vi hvertfall ikke denne gangen. Er jo ikke flust av folk som snakker engelsk heller, så var ikke så mye hjelp å få.

På motsatt side av plassen kan man se denne flotte bygningen:

Det var faktisk sykt fint der, veldig rent, og vi var dessuten så heldige med været. Mer fra plassen får dere se på reisevloggen som kommer. 
Vi var vel ute på plassen i et par timer, og deretter dro vi videre i området rundt for å lete etter et senter eller lignende. Det var jaggu ikke lett. Vi ville jo helst ikke bruke noe 4G, så vi prøvde hovedsaklig å manuvrere oss rundt med kart.

Vi hadde uansett en superfin dag, der vi fikk oppleve Moskva i solskinnet. Veldig glad for å ha fått denne positive opplevelsen i Russland. Jeg grua meg egentlig litt etter forrige opplevelsen, men nå har jeg lyst å dra tilbake!

Jeg har fått lagt inn alle videoene fra turen, så vloggen er forhåpentligvis ute i løpet av uken!

Gleder meg til å dele turen med deg.

 

Håper du har hatt en strålende helg! Legg gjerne igjen en kommentar, har du vært i Russland? Hvordan var ditt inntrykk?

xoxo

SLIK GIKK VM I MOSKVA

Hei alle sammen! Nå er vi tilbake i Norge igjen etter 3 dager i Moskva, og det har vært noen innholdsrike dager. Men det første jeg tenkte å dele med dere var hvordan det gikk på VM.

Som dere ser var det en utrolig flott hall, og jeg synes at arrangementet var veldig fint hele dagen. Men så over til dansingen:
Som jeg nevte tidligere var målet vårt å komme inn i topp 24, vi kom desverre ikke inn i den runden, men vi endte rett utenfor, på en 26.plass. Så det var jo selvfølgelig kjedelig at det glapp, men samtidig var vi heldigvis ikke langt unna heller!
Det å være med i et så flott VM er en veldig lærerik opplevelse, og selv om vi helst skulle ha dansa en runde til, er vi fornøyde også! Jeg må innrømme at jeg ble veldig skuffet da vi så resultatene på konkurransedagen, men etter at jeg har fått sjekket “marks” og hvilke dommere som ville ha oss med videre osv, så blir jeg bare mer motivert for tiden fremover!!
Men et annet mål vi satte oss var å få til arbeidsoppgavene våre. Og det å få til alle arbeidsoppgavene på en så fullt gulv i litt “kaos” av alle parene som vil videre er en prøvelse! Men vi fikk til veldig mye av det vi skulle, så det er viktig å ta med seg. I tillegg merker man veldig godt hva man må trene videre på.

Alt i alt et fint VM hvor vi koste oss på gulvet, fikk jobbe med arbeidsoppgavene våre, og jeg det har gjort at jeg gleder meg MAX til NM i tidans i november! I tillegg kan vi glede oss over at vi ble det beste nordiske paret i VM. Så her er det bare å ta med seg all den lærdommen man kan til treningen og konkurransene fremover.

Mer fra Moskva turen kommer snart!

xoxo

VÅRT MÅL FOR VM

Allerede i morgen går VM av stabelen her i Moskva, og vi er så vanvittig spente, og gleder oss masse! I dag har vi rusla rundt i Moskva og kost oss, samt gjort en del forbredelser. Nå er håret ferdig, et lag med selvbruning er tatt, kjolene er sett over og nå er det straks tid for å sove. Men først tenkte jeg å dele litt tanker med dere om våre mål for morgendagen.

 

Når det kommer til selve konkurransen så er alltid målet vårt å danse så godt vi kan! Få til arbeidsoppgavene våre og yte vårt beste. Om vi får til det så er vår viktigste oppgave gjort. Men rent resultatmessig har vi et mål om topp 24. Altså kvartfinalen. I EM i tidans i fjor ble vi nr 26, altså 2 plasser utenfor kvartfinalen. Nå er det jo VM, og enda flere par med, men vi jobber likevel mot den kvarftfinalen!

 

Vi gleder oss som sagt så mye, og vi føler virkelig vi har et helt team i ryggen! Under ser dere et par av hilsenene vi har fått på facebook for eksempel.

Vi har også fått såå mange hyggelige meldinger, kommentarer og what not. Dere er såååå fine, og vi setter så vanvittig pris på all den støtten dere gir oss – det er helt fantastisk. Vi skal danse for oss, for dere, og for Norge i morgen!

Håper dere følger med på instagram og her på bloggen fremover, skal prøve å holde dere så oppdaterte som mulig.

xoxo

 

 

 

FREMME I MOSKVA

Heisann!

I dag har vi reist til Moskva, og akuratt nå ligger jeg å slapper av i badekaret. Det er såå herlig etter så mange timer på reis. Det er ikke såå langt til Moskva, men fytti rakkern ting tar tid. Selve flyturen tok rundt 3 timer og gikk veldig fint. Vi hadde lasta ned “Shrek” av alle filmer og koste oss med den på turen.

Det var først etter at vi landa at ting begynte å ta tid. Da vi endelig fant skyssen vår og han fikk henta bilen var det på tide å møte trafikken i Moskva… Forrige gang vi var her, i 2014, brukte vi 2 timer på en strekning som skulle ta 20 min… Så jeg var ikke akuratt overraska da turen gikk svært stillestående og varte i 2 timer. Heldigvis hadde vi også lasta ned oppfølgerene til Shrek, så vi så litt film også i bilen.

Og da vi nørmet oss ble det også masse fint å se på langs veien. Det skal dere også få se i reisevloggen som kommer etter turen!

På denne turen er det faktisk ganske mange kjente! Såå hyggelig. På veien reiste vi med samme fly som treneren vår Anita, samt et anner latinpar fra Norge, Lars og Vivian. Da vi kom helt frem traff vi også Malthe og Sandra, som er et par i verdenstoppen i latin. Vi tar både timer med dem, men er også så heldig å ha blitt godt kjent med dem utenom. Vi dro å spiste sammen med dem, og vi har hatt en super hyggelig kveld! Hotellet vårt har dessuten en egen del med både karaoke, det ene og det andre, så gutta klarte ikke motstå en liten tur opp på scenen.

Nå skal det bare slappes av, soves, og i morgen skal vi utforske byen litt! Gleder meg max!! Og liker dessuten å ha en dag med rolig aktivitet dagen før en konkurranse, så det å gå litt rundt i byen her blir helt supert. Mer om det i morgen!

Har du vært i Moskva før? Så kom gjerne med noen tips til hva vi burde gjøre/se.

xoxo

KLARE FOR AVREISE TIL RUSSLAND

Hei fine dere!

Her pakkes det for harde livet, og pakkelistene mine sjekkes til siste punkt. Jeg er enda ikke heeelt ferdig, men det nærmer seg absolutt. Flyet vårt går i morgen så det meste må gjøres klart i kveld siden vi må dra herfra ganske tidlig.

Vi gjennomførte siste trening i dag, og dansa både standard og latin. Treningen gikk superfint, så det var deilig å ha i boks. Når vi er i Russland får vi se om vi har tilgang til hallen eller ikke, men uansett føler vi oss veldig forbredt nå, og tror det blir bra å ha noen dager til å bare lade opp. Vi skal uansett ha kroppen i gang, å tenker å gjøre litt sightseeing når vi først er der. Vi har vært i Moskva en gang tidligere, men da var vi kun på hotellet og i dansehallen. Men nå har vi en og en halv dag før konkurransen, så vi satser på å få kikka litt rundt!

Men nå får jeg komme meg tilbake til pakkingen! Vi reiser som sagt i morgen, og jeg planlegger å lage reisevlogg, så det gleder jeg meg masse til å ta dere med på!

Vi snakkes i morgen!

xoxo

MINE 5 BESTE TIPS FOR Å SOVE BEDRE

Jeg er en av de som sover godt omtrent hver natt. Jeg føler meg virkelig suuuper heldig, for jeg sovner som regel fort, og sover tungt og godt gjennom hele natten (og gjerne lenger om jeg kan haha)

Det hender jo absolutt at jeg ikke sover godt, men da er det som regel av en grunn! Og dersom jeg ikke får sove nok eller godt så blir jeg skikkelig kvalm, irritabel og trøtt hele dagen lang, så søvn må vi ha! Og om jeg ikke får sove kan jeg hvertfall glemme å ha masse overskudd i hverdagen og på konkurranser.

Men som sagt pleier jeg heldigvis å sove veldig godt, og jeg tenkte jeg skulle dele mine personlige tips med deg!

1) Trening.
Trening, trening, trening og atter trening. Jeg er som regel så sliten når jeg kommer hjem at jeg sovner på et blunk. Dersom jeg har treningsfri noen dager derimot, merker jeg stor forskjell på at jeg ikke er like trøtt og ikke sovner like fort. Så jeg tror det at jeg er såpass fysisk sliten når jeg skal legge meg hjelper veldig på at jeg sovner så fort og sover så tungt som jeg gjør.

2) Ha det helt mørkt, og litt svalt på rommet du sover i.
Jeg sovner mye fortere om det er mørkt, og om det ikke er helt mørkt hender det at jeg legger noe over øyene for å få det helt mørkt. Vurderer faktisk sånn sovemaske, til kommende flyturer o.l.

3) Sov et behagelig sted.
Er ikke alltid man kan velge, men noen tips til å gjøre en eventuel dårlig seng mer behagelig:
Legg en ekstra dyne/teppe under deg får å få det mykere. Ha med deg en behagelig pysjamas. Og om du er hjemme: Kjøp et deilig sengesett, og skift til det, dusj, og legg deg ren i rent sengetøy! Dusjer du før du legger deg holder du dessuten sengen renere lenger!

4) Prøv å legge deg/stå opp til noenlunde samme tid.
Plagsomt – yep, can be – Virker det – yep it does. Og pass på at disse tidene gir deg nok timer søvn. Ikke for lite og ikke for mye. For meg er 8-9 timer heelt perf. 7 går også, men mindre enn det merker jeg på kroppen.

5) Senga er et sovested.
Og med det mener jeg bare at jeg tror det er lurt å ikke “henge” for mye i senga. Jeg setter meg alltid ut i stua for å chille på PCen o.l. Hvis jeg setter meg i senga med PCen så blir jeg automatisk ganske søvnig. Så jeg tror, hvertfall for min egen del, at ved å ikke tilbringe så mye tid i senga i de timene man skal være våken, så forbinder kroppen min seng med søvn.

 

Jeg tror virkelig at fysisk aktivitet er en av de aller største grunnene til at jeg pleier å sove så godt. Så om du sliter med søvn, tenk over om du faktisk er aktiv nok i hverdagen! Og dersom du ikke er det, men føler du ikke ar tid til å trene, kan du lese innlegget mitt med enkle tips til mer aktivitet i hverdagen HER.

 

Jeg håper du fikk noen tips til bedre søvn i dette innlegget!

Pleier du å sove godt? Og hvor mange timer pleier du å sove?

 

xoxo

IKKE VITS Å PAKKE UT

I går kveld kom vi hjem fra Trondheim. Da vi kom hjem var det rett i seng, så jeg hadde ikke tid til å pakke ut. I dag har jeg heller ikke vært mer enn hjemom, og ettersom vi skal reise ut igjen allerede på torsdag fant jeg ut det faktisk ikke er noe poeng i å pakke ut. Jeg skal jo ha med meg basically det samme på neste tur, så jeg trenger bare å pakke om.

Men selv om jeg slipper å pakke helt ut, har jeg nok av ting å gjøre! Jeg må vaske en av kjolene mine, vaske klær, trene, jobbe, hente visum og what not. Kjenner egentlig at stresset banker på i hodet mitt, meeen jeg tar noen dype pust og prøver å jobbe meg gjennom en ting av gangen.

Målet for neste reise er jo Russland, så det grugleder jeg meg skikkelig til. Er ikke så glad i å reise til Russland pga at så få snakker engelsk, men satser på at vi blir tatt godt vare på. Jeg gleder meg jo vanvittig til turen!!! Så vi får håpe de 5 setningene russisk jeg har lært meg er nok for å klare oss der i 4 dager.

VM går av stabelen på lørdag, så kanskje vi faktisk kan få sett oss litt rundt dagen før, det håper jeg virkelig. Skal gjøre litt avstands-research, og finne ut hvilke plasser vi kan besøke.

Men nå, er det leggetid!

xoxo