SLIK FIKK JEG MER OVERSKUDD OG ENERGI

Jeg husker så godt tiden jeg kunne sovne hvor og når som helst. Jeg gikk konstant på ekstrabatterier, var trøtt, sliten og hadde absolutt ikke overskudd i hverdagen. Dette gikk ut over både humør, det gikk utover arbeidskapasitet, og det gjorde rett og slett at jeg følte jeg alltid hang etter i mitt eget liv.

Livet og energien min er naturligvis ikke perfekt, men oh my så mye mer energi og overskudd jeg har fått, noe som igjen har påvirket egentlig alle sider av livet. Jeg har som alle dårlige perioder og dager, men jeg føler generelt at det er mange færre, samt at jeg er litt bedre rustet til å takle de dårlige dagene/periodene.

Her kommer noen konkrete tips og endringer jeg gjorde for å få mer overskudd og energi, og jeg håper at noen av tipsene kan hjelpe deg også.

 1. Skjønte at mat er drivstoff.
  Her har jeg også gått gjennom flere “steg”. Første steg var å spise mer, og faktisk få i meg nok næring og mat, deretter spise enda mer variert, og over tid har synet mitt på mat endret seg ganske mye. Som jeg tidligere har delt er det ingen hemmelighet at jeg har hatt et anstrengt forhold til mat, men når jeg klarte å snu om fokus til å tenke på å få i meg nok, ha fokus på å spise mer av noe, heller enn mindre av noe, så får man et mer hyggelig og positivt forhold til mat! Mat er i tillegg til drivstoff en god kilde til gode opplevelser, og henger ofte sammen med hyggelige stunder, så det er viktig å ta seg tid til og kose seg med.
 2. Tok tak i min mentale helse.
  Dette var et skikkelig “break through” moment for meg egentlig, fordi jeg har alltid tenk at “sånn er det bare”, sånn er jeg, eller sånn fungerer bare jeg – men nei, det er virkelig ikke sant! Jeg gikk til både coach og terapeut som begge hadde sine ulike ekspertiser innenfor de tingene jeg ønsket å prate om/få hjelp til. Det var utrolig nyttig for meg å prate ut om disse tingene, og ikke minst å få noen gode verktøy å bruke til å takle ulike situasjoner. For meg var det å snakke med en profesjonell om disse tingene helt uvurdelig, og noe jeg definitivt kommer til å gjøre igjen ved behov.
  Foto: Hanne Cathrine Fagerland
 3. Innførte leggetid.
  Jepp, så enkelt, men så vanskelig. Det å komme seg i seng, sånn at man får nok søvn er så utrolig viktig! Jeg er veldig heldig som som regel sover veldig godt, så det viktige for meg personlig er å komme meg tidsnok i seng for å få nok timer søvn. Vi har per nå satt en leggetid som gjør at vi alltid får minst 7,5 timer søvn.
 4. Startet si NEI til de tingene som trakk energi.
  Dette er kanskje noe av det som var vanskeligst i starten, og som bare ble enklere jo flere ganger jeg sa “nei”. Og det handler på ingen måte om å si nei til alt, men det handler om å prioritere seg selv, og å tørre å si nei til ting man ikke ønsker å gjøre, ønsker å være med på, eller ønsker å bruke energi på. Det handler om å innse at man ikke må være med på alt, og at det er helt OK å si “neitakk”, selv til hyggelige invitasjoner, dersom du ikke egentlig har lyst eller energi til det.
  Personlig har jeg ofte en magefølelse, så den prøver jeg å følge der jeg kan.
 5. Startet å prioritere og si JA til ting som gir meg glede. 
  Og på motsatt side av å si nei til tingene som trekker energi, så har det handlet mye om å faktisk si JA til de tingene som gir meg energi og glede. Det kan være litt skummelt, ut av komfortsonen, kanskje det føles ut som å prioritere feil, men det føles utrolig bra, og det er så viktig å prioritere seg selv. Det gir i alle fall meg masse overskudd.

  Et ekstra råd, ikke gap over for mye på en gang, start med én ting, start med ett av punktene over. Én endring kan utgjøre store forskjeller, og jeg håper at tipsene kan komme til nytte for deg!

  -Ronja

SLIK SKAL JEG LAGE MEG EN FIN UKE

Nå er det bare noen få dager til v i reiser til Rotterdam på årets første dansekonkurranse! Med det kommer en ganske travel uke der man i tillegg til alt det man vanligvis gjør skal pakke og gjøre seg klar til konkurranse. Jeg vet at uken blir travel, men med å være litt føre var og planlegge litt så er jeg helt sikker på at uken blir mer enn god! Her kommer et par ting jeg skal gjøre for å få en fin uke, kanskje du kan finne noen gode tips til deg selv!

– Nok mat og drikke
Det har kanskje hørt ” uten mat og drikke duger helten ikke”, og det er det veldig mye sannhet i! Jeg har stadig som mål å bli flinkere til å lage meg gode matpakker, og jeg blir stadig bedre. Det er så viktig med nok næring, og nok energi, både for å prestere på jobb, trening, og ikke minst for å få energi og overskudd til å gjøre det man ønsker i hverdagen.

-Planlegge godt for å slippe stress
Jeg elsker jo å planlegge i utgangspunktet, men denne uken trenger nok litt ekstra nøye planlegging, og noen “deadlines”, sånn at jeg vet jeg er ajour med det jeg må gjør før vi reiser.
Her snakker vi to-do lister, pakkelister og ikke minst planlegge dagene med alt jeg skal gjøre.

Foto: Hanne Cathrine Fagerland

-Spørre om hjelp hvis jeg trenger det
Dette punktet er kanskje litt ekstra viktig, jeg kan ha en tendens til å skulle klare alt selv, men jeg har erfart hvor viktig det er å bare å spørre om hjelp, og hvor mye det kan hjelpe å få noen andre til å bære deler av det stresset man eventuelt føler på.

-Kose meg med konkurranse-forbredelsene
Det er viktig å kose seg med prosessen – uansett hvilken prosess det er! Det kan enten bli styr og stress, eller man kan ta et lite steg tilbake og gjøre noe hyggelig ut av det man holder på med. Jeg liker forsåvidt å pakke sånn i seg selv, men for å gjøre det enda hyggeligere liker jeg å sette på litt musikk eller YouTube i bakgrunnen, og så følge pakkelisten. Pakke fint i kofferten og glede meg til reisen.

Hva gjør du for å lage deg en fin uke?

-Ronja

INTERNASJONAL KONKURRANSE, EM & VM – HER KOMMER VI!

I dag tikket det inn nok en fantastisk mail – vi er tatt ut til EM i 10dans som holdes i Kiev i september! Det vil si at vi har intet mindre enn: en internasjonal konkurranse, et VM og et EM innen de neste 5 ukene! Og den første nærmer seg med stormskritt, med avreise allerede neste uke!!

Jeg er selvfølgelig i gang med pakkeliste og planlegging, og det er heldigvis få store forberedelser som gjenstår. Det er naturligvis trening, trening og litt trening som gjenstår, men utenom det er det egentlig bare 1)Fikse negler 2)Ta noen lag med selvbruning og 3)Pakke.
Foto: Vetle Kleveland

Turen neste uke går til en by vi aldri har besøkt før – nemlig Rotterdam! Dvs at vi til og med får en ny magnet på kjøleskapet etter turen. Samlingen har jo mildt sagt står stille etter at corona meldte sin ankomst. Men nå kommer den sakte men sikkert i gang igjen. Jeg gleder meg så vanvittig til denne turen, av flere årsaker! For det første skal vi reise sammen en god gjeng av norske dansere, vi skal bo privat hos familie av en kollega, og vi har en halv dag til å utforske bittelitt!

 

Vi gleder oss masse, og pakke og planleggingsprosessen kan dere selvfølgelig følge med på på min Instastory! (@ronjaostensvik), og fremover her har jeg en del poster planlagt, spesielt rundt tema mental helse!

-Ronja

I DAG HAR DET VÆRT OSS TO I 7 ÅR

Jepp, du leste riktig, i dag har vi hele 7-års jubileum! Tenk at det er over 7 år siden jeg flyttet fra Haugesund! Det er over syv år siden vi startet å danse sammen, det er 7 år siden vi ble mer enn venner, det er syv år siden folk sa til oss at det var en dårlig ide å bli både kjærester og dansepartnere så tidlig, 7 år siden folk sa til oss at det var dumt å bli kjærester så tidlig… og det kunne det kanskje ha vært, men heldigvis var det slettes ingen dårlig ide for oss.

Foto : Hanne Cathrine Fagerland

I hverandre har vi fått så mye. Vi er dansepartnere, bestevenner, kollegaer, kjærester og samboere. Vi har reist til mange land, og fått så mange opplevelser sammen, og vi er stort sett sammen 24 timer i døgnet. Og for oss to så funker det.

Vi, som alle andre, har selvfølgelig hatt mang en utfordring, vi havner i krangler, vi diskuterer, vi er uenige…men vi har også lært hverandre å kjenne så utrolig godt at vi har blitt bedre og bedre på å kommunisere og løse konflikter fort. Vi er langt ifra perfekte, men samtidig har vi det også stort sett fantastisk fint. Og det som kanskje er litt morsomt, er at “koronatiden” der vi VIRKELIG var sammen 24/7 var skikkelig bra for oss og bragte oss enda mer sammen. Vi fikk liksom litt tid til å bare være oss, bare være kjærester, og snakke, prate, og bare være.
Foto : Hanne Cathrine Fagerland

Vi kan også avsløre så mye som at vi er på jakt etter bolig, og håper/jobber mot å kjøpe noe sammen innen et par år!

Takk til dere som følger reisen vår, heier på oss, støtter oss og er der for oss, vi setter så stor pris på dere!

-Ronja&Sverre

TANKER OM HØSTEN

Sommerferien er over, og selv om jeg håper sterkt på flere sommerdager, så er det definitivt høsten som står for tur. Men selv om varmen og lyset fra sommeren kommer til å bli dypt savnet de neste årstidene, er det så mye godt i vente!
Høsten er en fantastisk sesong der dansingen og konkurranser starter opp igjen etter sommeren, man kommer inn i rutiner igjen, og man får treffe alle kollegaer ol igjen. Ferie er fantastisk, men det er faktisk hverdagen også!

Foto av @PerlaFotografi for MEAH (Norsk klesmerke)

Det som er ekstra spesielt med denne høsten er at den etterfølger en vår og sommer helt uten dansekonkurranser. Det har ikke vært en eneste konkurranse i hele 2021. Så det at vi nå imøtegår en høst med mange planlagte konkurranser både i og utenfor  Norge føles nesten helt uvirkelig, og jeg tror det knapt før jeg er der! Allerede nå i slutten av august har vi faktisk en utenlands konkurranse planlagt, hvor crazy er ikke det? Da er vi fullvaksinert, og meget klare for å få noen dansekonkurranser i beina igjen!

Det er også en god del norske konkurranser rundt om i landet, så det blir herlig! Vi er også tatt ut til VM i standard som avholdes i Tjekkia i september, så det ser ikke ut til å bli en rolig høst – noe vi er glade for! Vi synes jo det er uvant og litt skummelt å skulle reise ut igjen med tanke på alt som skjer, spesielt med tanke på corona, men samtidig føler vi oss ganske trygge på at vi er flinke til å ta gode forhåndsregler, i tillegg til vaksinen. Vi skal følge alle retningslinjer, og reiser naturligvis selvfølgelig bare om situasjonen forholder seg som den er eller bedres! Men oh my det blir vanvittig å få en smakebit av et normalt liv igjen! Vi er så gira og innstilt på en høst med masse trening, masse konkurranser….ja masse dans, rett og slett!

Utenom at vi krysser alle fingre og tær for en fantastisk dansehøst har jeg så mange tanker om høsten generelt.
For det første ønsker jeg å jobbe ganske mye ettersom vi begynner så smått å nærme oss boligdrømmen og jeg begynner å bli litt utålmodig! Så om jeg får tjent inn litt ekstra kan det spares litt ekstra og vi er ett steg nærmere for hver krone som spares! Jobbe det jeg kan på ungdomsskolen naturligvis, men også med mine sosiale medier, og forhåpentligvis noen flere oppdrag.

Foto @perlaFotografi for MEAH

Jeg ønsker å satse enda mer på sosiale medier og har store drømmer og mål om at større deler av min inntekt skal komme derfra, men det krever mye jobb og planlegging – mer enn det jeg tror folk flest tenker over – så derfor trengs det god planlegging og ikke minst beinhard jobbing. Jeg jobber med sakte men sikkert inn i gode rutiner, jobber med å forbedre innholdet mitt, jobber med min kreative side og jobber jevnt og trutt for å forbedre meg og derav kunne nå målene mine.

 

Min høst blir med andre ord stort sett alt annet enn rolig, MEN med det sagt skal jeg fortsette å jobbe veldig med å prioritere meg selv og jobbe med min egen mentale og fysiske helse. Det har gitt meg så mye mer overskudd og energi til å drive med alt jeg gjør, og jeg vil aldri tilbake. Jeg skal selvfølgelig dele mer med dere om min reise til en bedre mental helse, og veien jeg tok for å få mer energi og overskudd i hverdagen..men mer om det senere!

Jeg håper dere har hatt en fin sommerferie og at dere er mentalt klare for høsten!
Har du startet på jobb/skole igjen?

-Ronja

7 TING DU KAN SLUTTE MED I DAG

Siden 2020 har jeg jobbet masse og aktivt med min egen mentale helse, og i tillegg til at det er en del ting jeg aktivt har jobbet med å gjøre, er det også en del ting jeg rett og slett skjønte at jeg måtte slutte med. Så når jeg for en tid tilbake scrollet over en post fra @SandraLyng på Instagram med samme overskrift ble jeg veldig inspirert til å skrive min egen versjon. Under finner du et par punkter du kan slutte med i dag!

Foto @perlagotografi for MEAH.

 1. Å si ja til ting du egentlig ikke vil.
  – Til og med ting som i utgangspunktet er hyggelige kan tappe krefter. For eksempel fester, cafe-besøk, eller andre sosiale sammenkomster. Det kan føles ut som det forventes at man skal bli med på alt, men det må man virkelig ikke – kun de du virkelig har lyst til å være med på!
 2. Å få dårlig samvittighet for å gjøre ting som er bra for deg.
  -Alle trenger forskjellige ting i hverdagen for å ha det bra, noen trener tid alene, noen trenger å bruke litt tid på velvære, noen trenger å trene osv. Og du skal ikke ha dårlig samvittighet for å ta deg tid til det du har behov for. Husk å prioritere deg selv oppi alt som skjer i hverdagen.
 3. Å prøve å gjøre alle rundt deg fornøyde.
  – Jeg er selv en person som ønsker at alle rundt meg skal ha det bra og være fornøyde, men dessverre er ikke det alltid mulig, men det er heldigvis heller ikke din eller min jobb! Selv om det kan føles litt sånn innimellom så det ikke ditt ansvar, du kan bare gjøre så godt du kan, være deg selv og være et god medmenneske. De som ikke er fornøyde etter det får selv ta ansvar for å jobbe med seg selv tenker jeg.
 4. Å føle at du ikke fortjener suksess.
  – Det som er så fantastisk med suksess er at det er nok av det til alle, også til deg og meg!
 5. Å snakke deg selv ned.
  – Her tror jeg de aller fleste kan kjenne seg igjen. Man kan virkelig være sin egen værste fiende om man ikke kan prate positivt til seg selv. Fortell deg selv at du er god nok, at du er sterk og at du er verdifull.
 6. Å sammenligne deg selv med andre.
  – Denne her er utrolige vanskelig, spesielt med tanke på sosiale medier. Så her et et par tips: Slutt å følge mennesker som får deg til å føle deg dårlig. Følg mennesker for gir deg noe positivt. Om du skal “sammenligne deg” med noen, så ska det være fordi det er en inspirasjon – “kan hun, så kan jeg!”
 7. Ikke være fornøyd eller stolt over arbeidet du selv gjør.
  – Er du god til noe, eller stolt over noe du driver med, så vis det! Janteloven kan ligge litt over oss, og vi er redde for å “skryte” for mye av oss selv. Men det er så lov, og svært viktig å vise at man er stolt over noe man gjør/driver med/har.Det er selvfølgelig lettere sagt enn gjort å slutte med disse tingene, men bare det p ta tak i ett av punktene over kan være med på en positiv trend!

-Ronja

TRENINGSTIPS I SOMMERVARMEN

Reklame | ICANIWILL

Forhåpentligvis er vi ikke helt ferdige med det fine været enda, og om du er så meg så liker du å utnytte det fine været når det først er her. Jeg elsker i alle fall sommervær og liker å trene styrke/utholdenhet utendørs når jeg først kan. Så her kommer noen tips til deg som også ønsker å trene i sommervarmen!

1) Ha alltid med deg drikkeflaske.
Man blir fortere dehydrert i varmen, så det er superviktig med påfyll av drikke.

 

2) Husk alltid å smøre deg godt med solkrem!

SportsBH, shorts og sokker er fra ICANIWILL. Koden min “OSTENSVIK20” gir deg hele 20% avslag på alle ordinære varer.

3) Unngå mørke klær i solen.
Er det veldig varmt kan det være lurt å unngå veldig mørke klær i solsteken, ettersom de absorberer varme. Så skal du trene i direkte sol ville jeg anbefalt å ha på lysere klær.

 

4) Tren inne på de varmeste dagene.
Er det ekstremt varmt så ville jeg rett og slett vurdert å hatt økten inne! Av og til er det best å slappe av ute når det blir skikkelig varmt, og heller ta treningsøkten inne.

 

5) Svøm ute.
Svømming er en perfekt treningsaktivitet på varme dager, ettersom det både kan være en real treningsøkt i tillegg til å være avkjølende!

SportsBH, shorts og sokker er fra ICANIWILL. Koden min “OSTENSVIK20” gir deg hele 20% avslag på alle ordinære varer.

 

6) Husk oppvarming selv om du er varm!
Det er veldig viktig med tanke på skadeforebygging, så selv om kroppen er varm er ikke nødvendigvis musklene dine det!

 

7) Ikke undervurder hverdagsaktivitet.
Nå som det er ferie for mange er det kanskje varierende på hvor mye folk trener, men det er utrolig viktig å ikke undervurdere hverdagsaktivitet. Aktivitet rundt huset, husarbeid, gåturer osv. Absolutt alt er bedre enn ingenting når det kommer til trenings og aktivitet.

 

8) Gjør aktiviteter du synes er gøy!
Det er det aller viktigste for å holde seg i gang med trening.

Jeg håper på flere sommerdager og at tipsene kommer til nytte!

-Ronja

ET HELT HALVT ÅR SIDEN SIST

Hei dere! Nå er det over 6 måneder siden jeg sist blogget, og det var nødvendig med en aldri så liten pause. Men nå har jeg lenge klødd i fingrene etter å starte igjen en stund! Det er jo mildt sagt mye som har skjedd det siste halve året så vi kan ikke ta en full recap, men vi tar en liten kortversjon tenker jeg!

Vi har bestått “trener 2 Latin” eksamen med glans!
Vi har nemlig videreutdannet oss som trenere, og ettersom et er ganske omfattende er det kun en gren per år. Latin eksamen er bestått, og begge to fikk toppkarakter. Fy flate så gøy og lærerikt det var. Det var selvfølgelig både perioder der vi mista all tro på oss selv og begge følte vi ikke skjønte noen ting, men etterhvert knakk vi kode etter kode og lærte masse. Vi gleder oss faktisk veldig til å ta Trener 2 standard neste år! Det som var aller morsomst var jo det å kunne gjøre det sammen, det hjalp veldig på motivasjonen og gleden i det hele.

 

Jeg har virkelig fått testet ut rollen som modell….og jeg elsker det! Jeg har vært super heldig og fått en del oppdrag i det siste og jeg håper på flere fremover! Nedover i innlegget legger jeg med noen bilder fra ulike shoots jeg har hatt i det siste.

Shoot for MEAH med fotograf PerlaFotografi

Jeg har jobbet mye med min Instagram, og jobber kontinuerlig med å ta nye bilder, lage nye reels, vlogs osv. Jeg har også inngått noen nye samarbeid jeg er utrolig stolt over! Deriblant med merket ICANIWILL som leverer fantastisk treningstøy. Det er et samarbeid jeg ønsket meg lenge, og jobbet hardt før jeg i det hele tatt turte å sende en forespørsel. Heldigvis ble det et ja til samarbeid fra ICANIWILL så det gjør meg utrolig stolt å kunne si. Jeg skal selvfølgelig dele mer om det og andre samarbeid her fremover, så bare å følge med!
Modelloppdrag for designer @pern.ille , fotograf @sarataangefelt.

Sånn dansemessig har vi trent masse og trener mot konkurranser, men dessverre har corona satt en stopper for alle konkurranser. Altså ikke en eneste konkurranse siden jul! Det er jo veldig trist, men vi skjønner jo hvorfor det har måttet være sånn. Men nå er vi straks fullvaksinert begge to og har faktisk bestilt billetter til årets første konkurranse, samt VM i september, så nå krysser vi bare alle fingre og tær for at konkurransene ikke blir avlyst! Vi gleder oss sååå mye til å konkurrere igjen så vi håper at smittetallene bare synker og synker! Vi trener i alle fall på og står på det vi kan for å være klare når ting åpner.

Men det vi har hatt, er SHOW, og det hadde vi nå nettopp, tidligere i juli på SALT i Oslo, sammen med en rekke flotte artister hos Bootyswing Burlesque. Det var helt fantastisk å få danse foran publikum igjen, og vi koste oss små mye. Tilbakemeldingene var utrolig hyggelige og vi gleder oss allerede til neste gang vi skal danse et show. Noen bilder ser dere under.

Min fantastiske showkjole er sponset av JulianParis.

 

Og akkuratt nå er vi på siste dag av vår sommerferie i Haugesund. Vi tok bilen og kjørte ned hit. Vi var sååå heldige med været og hadde en nydelig tur over. Her i Haugesund har vi selvfølgelig danset og trent hver uke, men vi har også fått slappet godt av og tilbragt mye tid med familien. Det er selvfølgelig litt tungt og trist at vi skal reise i morgen ettersom jeg kommer til å savne familien min veldig mye, men samtidig er jeg veldig glad i hverdagen min og gleder meg til å komme hjem igjen til rutiner, vanlige dansetreninger, jobb og leilighet. Jeg er veldig heldig sånn. Og jeg føler at ferien alltid kommer på rett tidspunkt – den kommer når man trenger en skikkelig pause fra hverdagen, men så varer den lenge nok til at man starter å savne hverdagen igjen likevel. Det eneste jeg ikke savner er å stå opp tidlig! Men til og med det skal jeg ikke klage på når man gleder seg til resten av dagen.

Nå skal siste dagen nytes, det skal pakkes, og det skal planlegges!
Og apropos planlegging, fra nå av kommer jeg til å poste TIRSDAGER & SØNDAGER!
Og nå tenker du sikkert…jammen i dag er det jo mandag?? Jepp jeg måtte tyvstarte litt, så det kommer et nytt innlegg allerede i morgen denne uken.

Tusen takk til deg som blir med og titter innom bloggen fremover, det setter jeg utrolig stor pris på.
Vi snakkes i morgen!

-Ronja