EN CRAZY SEPTEMBER-MÅNED

September nærmer seg slutten og dette har vært en ganske crazy måned for oss! Vi har nemlig konkurrert i både Århus, Brno og Kiev de siste helgene, og blant de konkurrerte vi i både VM i Standard og EM i 10dans. EM i 10dans gikk av stabelen nå i helgen i Kiev, Ukraina, hvor vi manglet kun 2 marks for å gå til kvartfinalen(24) og endte på en 25.plass. Selvfølgelig alltid kjedelig g med plassen rett utenfor, men sånn er det! Vi er uansett stolte over å få representere Norge i EM, og er veldig motiverte for å jobbe hardt mot neste mål som er Norgesserien i Lillestrøm!

Så for alle som er i Lillestrøm/Oslo området så anbefales det å ta en tur innom Vollahallen oktober! Det blir en skikkelig dansefestival med hele 4 ulike dansestiler! For oss er det Norgesferie på lørdagen samt østlandsserie på søndagen. Vår kjære klubb LSKdans står som arrangør og vi håper å se mange i salen!

Jeg legger selvfølgelig ut mer info så fort vi får timingen osv, så det er bare å følge med her, eller på Instagram @ronjaostensvik , eller selvfølgelig sende meg en meling dersom du ønsker mer info om konkurransen!

Vi gleder oss masse masse til å danse i Norge igjen, det er tross alt nesten et år siden sist!!
Håper vi ser deg i Vollahallen!

-Ronja

VM, WORLD OPEN OG REISEFEBER

OMG disse ukene flyr avgårde! Jeg vet knapt hvilken dag det er for tiden, men nå er vi hjemme i Norge etter en langhelg i Tsjekkia der vi har danset både VM og World Open i Standard. Turen gikk fra Oslo lufthavn klokken 7 (aka vi sto opp 03:50 – woho), hvor vi da fløy til Wien hvor vi ble hentet og kjørt til Brno Tsjekkia.

Lørdagen var det duket for VM, og vi koste oss masse på gulvet. Vi følte vi fikk vist oss frem og danset godt. Det holdt dessverre ikke til å nå målet om topp 48, men vi endte på en 55 plass. Uansett er veldig god erfaring og vi følte som sagt at vi fikk vist oss frem.

Dagen etterpå danset vi World Open Standard med 86 startende par, og der danset vi oss hele veien til en 32.plass, noe vi er veldig fornøyde med. I den konkurransen slo vi også noen av parene som dagen før (i VM) kom høyere opp en oss! Så følte vi virkelig fikk tatt litt revansj og vist oss og dansingen vår enda bedre frem. Det var en skikkelig fin konkurranse og vi føler virkelig at vi er godt i gang etter så lenge uten konkurranser.

Forresten, hvor nydelig er ikke VM kjolen min?? Den er laget og sponset av JulianParis.no.

De siste ukene har vi jo konkurrert i både Nederland (Rotterdam), Danmark(Århus) og Tsjekkia(Brno), og allerede kommende helg er det EM i Ukraina (Kiev), altså snakk om reisefeber! Føles ut som vi tar igjen alt vi gikk glipp av under lockdown!

Etter Ukraina har vi heldigvis én helg fri, så det blir første gang på ukesvis at jeg kan sove lenger enn 07:30! Dvs at jeg er utilgjengelig til minst 10:00 både lørdag og søndag den helgen!! Vi har dog heldigvis vært flinke til å legge oss tidlig nok til å få minst 7 timer søvn, ofte mer, så det er vi veldig fornøyde med i disse megatravle ukene!

Apropos travle uker, dere kan følge med mer direkte på instastory @ronjaostensvik, 
Der oppdaterer jeg story daglig, så der er det bare å henge på, ellers kommer det poster her på bloggen selvfølgelig. Reisingen nå i helgen gjorde at søndagens post ble utsatt til i dag, men vanligvis kommer det innlegg både tirsdager og søndager her!

Jeg håper dere også har hatt en fin helg, og at starten på uken har behandlet dere bra!

-Ronja

ÅRHUS – FINALE!


Vi har akkurat kommet hjem fra et par dager i Århus, og for en fin helg vi har hatt! For det første var det nydelig vær, en fin by og godt selskap, men i tillegg har vi selvfølgelig danset. Vi danset WDSF Open Standard, hvor vi kom til finalen og endte på en 6.plass. Veldig gøy å være i finalen, veldig fin konkurranse, og så hyggelig å få se så mange av våre dansevenner igjen!

I tillegg til konkurransen fikk vi også med oss et par timer trening i dag morges! Danmark er et helt fantastisk danse-land, og jeg elsker å være der, og håper vi kan dra tilbake veldig snart! Men før vi skal tilbake til Danmark så er det andre destinasjoner på lista, vi skal nemlig til Tjekkia allerede neste helg. Så vi har nå 4 dager hjemme før vi igjen setter kursen mot en konkurranse, og ikke hvilken som helst konkurranse!


Neste helg er det nemlig VM i Standard! Vi gleder oss masse, og frem til det blir det mye jobb, vasking av klær, ompakking av kofferten, og selvfølgelig masse masse dans!! Takk for at dere følger med oss på veien!

-Ronja

4 TIPS TIL SPESIELT TRAVLE TIDER

Som jeg nevnte blir september en veldig travel måned for oss ettersom vi skal på dansekonkurranse hver eneste helg ut måneden. Ukene er jo som vanlig fulle av både jobb og trening, og denne uken starter alle dansekursene våre opp igjen, så det blir faktisk enda mer jobb enn vi har hatt til nå etter sommeren.

Vi gleder oss veldig til en tilnærmet lik hverdag, med tanke på danseundervisning og konkurranser, men vi vet det blir heftig lange  dager og uker. Da er det desto viktigere å planlegge godt i forveien. For dere som kjenner meg vet dere at jeg eeelsker å planlegge, og denne måneden kreves litt ekstra god planlegging. Og her kommer noen tips til deg for å best mulig takle litt ekstra travle perioder.

Foto: @Perlafotografi for MEAH

 • PRIORITER!
  Du kommer ikke til å få tid til alt, rett og slett! Så da gjelder det å finne ut hvilke ting du MÅ rekke å gjøre, og prioritere dem. Og andre ting får pent vente. Skriv eventuelt de tingene på en egen liste, da glemmer du dem ikke men du kan legge den bort under den ekstremt travle tiden og ta dem frem etterpå!
 • DEKK DE GRUNNLEGGENDE BEHOVENE FØRST.
  Dette høres kanskje selvsagt ut, men hvor ofte skjer det vel ikke at man ikke prioriterer det? Sånn helt seriøst, jeg vet ikke hvor ofte jeg hører at folk ikke har fått tid til å gå på do, ikke har rukket å spise, og ikke har sovet nok. Det må prioriteres, og gjennomføres. Uten dette har man ikke overskudd til resten, enkelt og greit.
 • TA DEG TID TIL KOS.
  Travle tider kan bety mye stress, så det er desto viktigere og ta de små pausene i hverdagen med det DU liker. Om det er å se en episode serie, ta deg tid til hudpleie, kjøpe en god kaffe på cafe, eller hva enn det måtte være.
 • BE OM HJELP NÅR DU TRENGER.
  Dette er SÅ viktig. Jeg gjorde lenge “feilen” å skulle klare alt alene, men jeg har lært at det slettes ikke er nederlag å be om hjelp, heller tvert imot, det kan gjøre vanskelige og travle tider 100 ganger bedre. Be heller om hjelp en gang for mye enn for lite.Jeg håper tipsene kan komme til hjelp i travle tider!

  -Ronja

ÅRETS FØRSTE KONKURRANSE – ROTTERDAM

Forrige helg var vi på vår første konkurranse siden november i fjor! Den tok sted i Rotterdam, og helgen fløy avgårde! Vi hadde det helt fantastisk, midt i hjertet av Rotterdam og fikk både en positiv opplevelse av byen og konkurransen. Selv om det er nesten et år siden vi sist danset konkurranse, så føltes det faktisk ikke ut som om det var så lenge siden. Vi hadde hele tre dager med konkurranser, så det var en lang helg, men vi koste oss skikkelig på gulvet!! Det var helt fantastisk å konkurrere igjen, og det gav mersmak! Vi danset både en 10dans, en standard og en latin konkurranse!


I 10dansen danset vi kvartfinale og semifinale hvor vi endte på en 12.plass. I standarden var det hele 48 par som deltok og vi danset oss inn i kvartfinalen og ble nr 22, noe vi er veldig fornøyde med! Følte oss veldig “hjemme” i den kvartfinalen og følte vi fikk vist mye av det vi kan. I latinen endte vi på en 32-33 plass, også av 48 par. Alt i ale en finfin helg på dansegulvet!


 1. Konkurransesesongen er definitivt i gang og vi har hele 3 konkurranser i September, det er en “Open” konkurranse først, etterfulgt av VM og EM! September blir med andre ord fantastisk travelt og spennende! Våre tre destinasjoner for konkurransene blir Århus(DK), Brno(Tsjekkia) og Kiev(Ukraina). Både Århus og Brno er steder vi har vært flere ganger tidligere, men vi har faktisk aldri vært i Kiev.Men, vi startet å samle på magneter litt sent, så det blir faktisk hele tre nye magneter på kjøleskapet denne måneden, ettersom vi  ikke kjøpte det sist vi var der. Vi samler nemlig på magneter fra byer vi har besøkt og danset i!

  For å runde av vil jeg bare virkelig si at Rotterdam kan anbefales på det aller varmeste! Vi var så heldige at vi fikk bo privat i sentrum og fikk et utrolig bra inntrykk av byen. Lett å finne frem, estetisk vakkert, mye kule bygninger, mye god mat osv! Vil definitivt tilbake neste gang muligheten byr seg!

  -Ronja