ÅRETS FØRSTE

Snakk om drømmevær! Dagen i dag har vært vanvittig deilig, og ikke minst super hyggelig. Sverre, jeg, og to venninner, Malin og Tiril var ute i nesten hele dag. Vi gikk en fin tur og tilbragte deretter mange timer ved en vakker badeplass. Og tro det eller ei, jeg var faktisk uti å bada. Jeg hadde absolutt ingen planer om det ettersom jeg er en skikkelig frysepinne! Jeg hadde ikke engang med håndkle.

 

Men solen varmet så utrolig godt, at jeg bare måtte ta meg en liten dukkert! Det var knapt nok et vindkast, så vi tørket jo på null komma niks. Årets alle første bad er altså vel gjennomført.

Noen timer i solen var vanvittig deilig, selvfølgelig med et godt lag solkrem, vann, og litt snacks. Etter noen timer tok vi en liten omvei hjem for å få litt ekstra trening og sol, etterfulgt av en liten ute økt hjemme, og deretter middag. En ganske så perfekt søndag spør du meg!

Det som er ekstra deilig med denne søndagen er at det er fri i morgen, og at det er meldt fint vær nok en dag. Vi skal sove litt frempå, nyte v æret, før vi drar avgårde på dansetrening hele ettermiddagen/kvelden.

Har du hatt en fin helg? Og ikke minst, har du tatt årets første bad enda?

 

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
xoxo

 

SNAKKE OM VANSKELIGE FØLELSER

Heisann dere!
I kveld tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om noe som er veldig viktig for meg, samtidig som det er et vanskelig emne, nemlig dette rundt mental helse. Jeg er jo så heldig å være med i en gruppe med 5 andre flotte damer i @hverdagschat. Vi har jo over en del uker blitt bedre og bedre kjent, da spesielt gjennom snap kontoen vi driver sammen samt zoom og fysiske møter. I forrige uke hadde vi temaet mental/psykisk helse, og jeg snakket blant annet om mine erfaringer, tanker og følelser rundt dette med mat og kroppspress blant annet. Etter dagen min på snap fikk jeg mange hyggelige tilbakemeldinger, blant annet fra en i gruppa, nemlig Rita.

Rita er coach og spurte om jeg hadde lyst å ta en prat om det jeg hadde delt på snap dagen min, noe jeg selvsagt takket ja til. Jeg har aldri hatt en coach, aldri gått til psykolog eller noe sånn, men det er absolutt noe jeg har vurdert opp til flere ganger. Vi avtalte en dag, og i går var dagen for vår første samtale.

Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til, men Rita var trygg og god, og ledet samtalen. Og det var ikke akuratt noe problem å holde samtalen i gang, det er helt rart hva som kommer frem, hvilke følelser som dukker opp og ikke minst hvordan teknikker og øvelser som Rita kom med hjalp og overrasket.

Det er en ny setting, men jeg tror personlig at det kan være veldig lurt å ha en “utenforstående” å snakke med, og ikke minst noen med faglig kompetanse. Om dette er en helsesøster, psykolog, eller en coach som Rita er. Tror mange, inkludert meg selv er en person som generelt har det veldig bra, klarer veldig mye, og trives i tilværelsen, men samtidig tror jeg at også de som har det generelt bra kan ha det veldig vanskelig, for eksempel i perioder, eller med spesielle området/ting i livet.

Jeg har allerede booket neste time med Rita, samt at hun har gitt meg øvelser gjennom helgen. Jeg også snakket såvidt med henne i dag da det oppsto noe jeg følte behov for å få hjelp til. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg tror at mange er som meg og undertrykker en del følelser. Man skal være sterk og klare alt selv, og det fungerer som regel, helt til det ikke fungerer i det hele tatt.

Jeg har lært å bryte ting ned litt, og i dag har jeg fokusert på hva jeg er takknemlig for. I dag er jeg spesielt takknemlig for min fine samboer som alltid er der for meg, for gode venner og familie, for at sola skinner og for gode samtaler.

Hvilke ting er du takknemlig for i dag?

Om du har behov for å snakke med noen kan du finne Rita HER, og hos henne kan du starte med en gratis samtale, ellers anbefaler jeg deg å sjekke ut ditt helsesøster eller psykolog tilbud i din nærhet. Du trenger ikke å klare alt alene.

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
xoxo

 

 

EN RAR TING JEG SAVNER

En ting jeg savner veldig er å reise rundt og bli kjent med nye land og steder! Og en spesiell ting jeg savner er å teste utenlands godteri! Det er veldig mye rart ute å går, og jeg kan ikke akkurat si at vi har hatt veldig mange fulltreffere, men det har vært noen treff, og ikke minst mange morsomme smaksopplevelser!

Det blir nok en god stund til vi får gjøre dette igjen, så jeg tenkte å se tilbake til noen høydepunkter der vi tester diverse gøy fra utlandet! Vi har jo testa både russisk, og litauisk godteri, + en sjokolade laget av kamelmelk fra Dubai!

Jeg har alltid vært litt kresen av meg frem til senere år, så det er ikke lenge siden jeg såvidt hadde turt å smake på alt dette her, men nå synes jeg det e veldig morsomt å utfordre smaksløkene litt! Det er morsomt å se forskjellene mellom norsk godteri og andre land, og en av konklusjonene så langt er at øst europa har veldig søtt godteri, og mye mørk sjokolade.

Så langt er det den ene sjokoladen fra Dubai som scorer høyest, men i Litauen tok vi jo helt av og handla inn så mye godteri at hele gjengen ble super kvalme ila videoen, veldig morsomt å se tilbake på! Jeg håper du koser deg med vloggene over, og så håper jeg at vi får laget noen lignende blogger i fremtiden, og forhåpentligvis ikke såå langt inn i fremtiden.

Har du testet godteri fra andre land?

 

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
xoxo

VI LAGER SOMMERPLANER

Det er ingen tvil om at denne sommeren blir veldig annerledes, men jeg tror likevel den blir veldig fin. Vi skal bruke sommeren på ting vi ellers aldri får tid til. Vanligvis går sommeren med til treningsleirer i utland samt noen konkurranser, men de blir det jo ikke akuratt noe av i år. Det blir selvsagt masse dansing og trening i sommer, men vi planlegger å gjennomføre noe vi har hatt lyst til i flere år, nemlig en roadtrip i Norge!

Jeg kommer jo fra Haugesund, men jeg kjører veldig sjelden for å komme dit, det tar tross alt mellom 6 og 9 timer å kjøre dit. Men det er en veldig vakker tur! Vi pleier jo vanligvis, de få gangene vi kjører, å ta det så ganske fort og effektivt ettersom det alltid er noe å rekke, men denne gangen vil vi ta det over flere dager.

Norge har sååå mange fantastiske steder å  by på og jeg har lyst å oppleve mer. Vi tenker å kjøre en vei ned og en annen vei tilbake for å oppleve mest mulig. Selvsagt med en uke eller to i Haugesund i mellom.

Jeg har spesielt lyst å oppleve masse flott natur, men også gamle flotte bygg, og generelt litt sånne nasjonalromantiske steder!
Jeg har allerede begynt å planlegge, og spørre rundt hvilke steder vi burde få med oss på veien, men om du har et sted du synes vi burde besøke på veien, vær så snill å legg igjen et tips i kommentarfeltet. Vi er enda i planleggingsfasen, men krysser fingrene for at alt går i orden og at vi endelig får oppfylt denne lille drømmen vår.

Liker du roadtrips?

 

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
xoxo

MINE 10 BESTE EKSAMENSTIPS

Som dere kanskje vet fikk jeg nylig tilbake resultatet for min eksamen, og heldigvis gikk det bra og jeg fikk en B! Jeg må si meg veldig fornøyd og tenkte derfor å dele mine meste eksamenstips igjen ettersom jeg vet mange fortsatt har eksamener som ligger å venter.

1) Vær mentalt og fysisk forberedt.
Dvs spis og drikk godt dagene før, samt på eksamensdagen, og få nok søvn. Det er etter min mening ikke noe poeng i å lese til langt på natt, da er det mye bedre å prioritere søvnen slik at man er uthvilt til eksamen. Sov på det du har lært deg, du kan mer enn du tror!

2) Les oppgavene NØYE.
Er så dumt å bomme på å ikke ha lest oppgaven godt nok, så les gjerne et par ganger, og les den kanskje også høyt for deg selv.

3) Lag en disposisjon.
Jeg liker å ha et fysisk ark og en penn og kladde ned de første ideene jeg får og det jeg tenker sånn at jeg ikke glemmer noe.

4) Lagre underveis.
Lagre, lagre og atter lagre! Kan også være en ide og også ta skjermbilder underveis om man er litt paranoid, sånn at om alt skulle bli sletta har man det man hadde skrevet, i det minste i bildeform.

5) Les gjennom besvarelsen før du leverer.
Er så dumt om man leverer en tom eller uferdig fil, så sjekk og dobbelsjekk før du leverer.

6) Planlegg hvor du skal sitte.
Nå som det er hjemmeeksamener er det lurt å planlegge hvor man skal sitte å ta eksamen! Pass på at stedet du sitter har tilgjengelig strømuttak dersom du trenger å lade pcen ila eksamen, at du sitter godt.

7) Planlegg hjemmesituasjonen.
I det tidspunktet du skal ha eksamen regner jeg med du vil ha ro. Så om du skal ha hjemmeeksamen er det lurt å avtale med eventuelle andre hjemme at de gir deg arbeidsro. Kan også være en idre og si ifra til dine nærmeste at du har eksamen sånn at du ikke blir oppringt o.l. Sett også mobilen på lydløs, og få bort eventuelle ting som tar oppmerksomheten din.

8) Ha bøker og notater klare.
Jeg skal ha pensumboken (siden vi får bruke den) samt alle mine håndskrevne notater innenfor rekkevidde til enhver tid. Jeg har blandt annet hengt opp mine kapittelsammendrag i vinduet ved pulten min. De er bare festet lett med tape, så jeg kan ta ned de jeg ser trenger underveis i eksamen, evt reise med opp, strekke på bena og lese på dem mens de henger der. I tillegg har jeg noen bøker med notater, figurer o.l som jeg kommer til å ha på pulten. Jeg har også gule lapper i selve pensumboken for å lett finne frem til det jeg trenger. Jeg kommer også til å legge inn noen mindre lapper for ekstra viktige ting i boken. Her ser dere den foreløpige samlingen av kapittelsammendrag i vinduet mitt:
9) Ta deg noen små pauser.
Beveg deg, ta noe å drikke, eller ta deg et dypt og godt innpust.

10) Gjør deg kjent med det tekniske og husk å levere innen fristen!
Gjør deg kjent med hvordan du skal levere inn på forhånd sånn at det ikke kommer noen store overraskelser de siste minuttene før fristen går ut!

Jeg ønsker deg masse masse lykke til om du har eksamen i år, og håper noen av tipsene kan hjelpe deg!

Har du noen eksamener i vente?

xoxo

NYTT OG VIKTIG MÅL

Reklame | Ideal Of Sweden

Pang så var vi i gang med en ny uke dere! Denne uken har jeg satt meg et nytt mål, og det er å drikke mer vann! Jeg er desverre ikke i nærheten av så flink jeg burde være til å drikke vann. Jeg er flink under/etter trening, men er desverre ganske elendig resten av døgnet. Nå skal det skjerpes! Defor har jeg skaffet med en ny flott drikkeflaske, og den skal fylles opp og være med meg hele dagene.

Grunnen til at jeg har valgt å skaffe meg en så fin og stor drikkeflaske er rett og slett fordi jeg synes den fungerer som et tilbehør! I tillegg er den såpass stor at man slipper å fylle opp flasken mange ganger til dagen, og det synes jeg er veldig greit, ettersom den i tillegg holder bra på kulden. På toppen av dette vil jeg unngå å kjøpe plastflasker, unngå å kjøpe andre drikker, og dermed spare penger. Jeg må hvertfall ærlig innrømme at det fort går penger til typ en pepsi max/smoothie/ og lignende på farten. Dette er ikke bra hverken for kropp, lommebok eller miljø! Bedre med vann fra springen på samme flasken hele tiden.

Opp til 70% på alt hos Ideal Of Sweden (adlink)! Pluss at du kan bruke min kode “ID15-120273” for ytterlige 15% rabatt. På bildet over har jeg Louvre Pouch, den er på 50% nå, jeg har også den lekre drikkeflasken som nå er på 25%! + 15% ekstra rabatt om du bruker koden min over.

Er du flink til å drikke nok vann? Hvis svaret er nei håper jeg at du vil slenge deg på målet mitt fremover!

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
xoxo

USANNSYNLIGE VENNSKAP

For en deilig langhelg det har vært! Den har blitt brukt til alt mulig, deriblandt trening, snapping, truffet noen venninner og truffet noe av Sverre´s familie. Super herlig helg rett og slett! På lørdag traff jeg noen venninner og dro en tur ut for å ta noen bilder. Været klarnet heldigvis opp og det ble en flott dag. Under ser dere noen koslige bilder fra dagen.

Dette er ikke jenter jeg har kjent så lenge sett i det store bildet, men på en annen side er det noen jenter jeg har blitt glad i på kort tid, og det fikk meg til å tenke på dette med vennskap. Jeg har noen venninner jeg har kjent så og si hele livet, noen som har komt inn senere. Noen venner kommer og går mens andre mister man aldri den tette relasjonen med.

Alle vennskap er forskjellige, og mens noen må prates med ofte, er det andre vennskap man kan gå månedsvis uten å ha kontakt og så er det som at ingenting har endret seg når man først prater. Og ettersom at årene går er det en del vennskap man ikke ser komme, sånn har det i alle fall hvert for meg! Noen mennesker har liksom bare kommet inn i livet mitt på en eller annen måte og har kommet for å bli. Kanskje man ikke i utgangspunktet tror man kommer til å bli gode venner, for eksempel på grunn av veldig forskjellige interesser, men samtidig tror jeg at det er verdiene i bunn som legger grunnlaget for et godt vennskap, og det må man kanskje bli litt kjent før man faktisk finner ut av hvor mye man har til felles.


På bildene ser dere noen fantastisk fine jenter jeg har truffet gjennom et kurs og jeg er så glad for å ha blitt kjent med dem!! Vi har mange felles interesser, samtidig som vi spriker en del i nisjer. Det gjør det veldig morsomt å henge sammen ettersom man kan samarbeide og få nye innspill.  Dere kan finne dem her, (fra venstre) @Inasiren,  @Ressurssterk.no   @Selmachristine Jeg blir så glad av nye vennskap, og sjekk den fine gjengen! Man kan jo ikke bli annet en glad?


Jeg har også fått fantastiske venner gjennom så mange tilfeldige settinger, for å nevne en har jeg jo fått gleden av å bli utrolig godt kjent med ei rå dame som startet som min negletekniker, som nå har blitt så mye mer enn det, og en av de jeg stoler aller mest på. Hun heter Ann-Torill, og henne kan dere forresten finne her @Miss.nailed.it  om dere trenger litt negle-inspirasjon i hverdagen! Jeg hadde jo aldri sett for meg at jeg skulle treffe ei som skulle bli meg så nær helt tilfeldigvis på en neglesalong i Oslo, men plutselig var vi der begge to, og brikkene bare falt på plass!

Ellers er jeg så heldig å ha venner fra så mange miljøer, mange land, i alle aldre! Og jeg er så takknemlig for alle sammen, alle barndomsvenner, kollegaer gjennom årene, venner fra dansemiljøet, skole osv osv! Jeg er så takknemlig for hvert eneste vennskap. Noen vennskap varer, og andre lærer man av.

Jeg håper du har noen gode venner rundt deg og at dere tar godt vare på hverandre. Dette er rare tider og mange kan kjenne på det å være ensom ettersom mange må holde seg mye hjemme alene. Jeg vil oppfordre dere til å være åpen for nye og “ussansynlige” vennskap. Hvorfor skal for eksempel aldersforskjeller/ forskjellige interesser eller det å være på forskjellige steder i livet sette en stopper for et vennskap? Går man godt overens og kanskje har noe grunnleggende til felles sier jeg kjør på! Det kan være både vanskelig og skummelt og få seg nye venner i voksen alder, men det værste som kan skje, for å putte det veldig på spissen, er at det ikke blir et vennskap. Så ta en sjanse, spør om å henge/finne på noe, kanskje ta en kaffe eller gjøre en felles hobby?

Har du opplevd å bli veldig god venn med noen du ikke så helt for deg fra start?

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)

xoxo

SKULLE VÆRT HJEMME

På dager som i dag kjenner man litt ekstra på hjemlengselen og at man ikke kan dra rundt så lett som før, i dag har nemlig min fantastiske mamma bursdag! Når det har gått så mange måneder siden jeg sist var hjemme og jeg savner hele familien min så mye. Jeg er utrolig glad i familiemiddager, samlinger, og alt sånn, så det å ikke engang få se dem på så lenge er veldig trist. Tidligere i år har også både pappa og flere i familien hatt bursdag, og flere kommer snart, og jeg skulle ønske jeg kunne ta turen hjemom å feire!

Heldigvis er det jo sånn at jeg snakker med mamma veldig ofte, samt flere i familien over telefon ol, men nå kjenner jeg skikkelig å at jeg gleder meg til en tur hjem i sommer, mest sannsynlig via biltur landet over. Men en hjemmekjær jente som meg kjenner på denne rare tiden at hjemlengselen øker, til tross for at jeg selvsagt trives veldig godt her.

Er du sånn som meg som er hjemmekjær og opplever hjemlengsel innimellom? Her kommer mine beste tips for å holde kontakten:

– Ring hverandre, slå av en prat!
– Bruk snapchat, da kan man få litt “live” innblikk
– Facetime, er også et fint alternativ for å prate og se hverandre samtidig
– Send et brev eller en liten gave i posten, gammeldags og kosli
– Send en sms,veldig enkelt men kan bety så mye!
– Skriv på en liste alle du vil holde kontakten med, og gjør noe av det over en gang iblandt med dem det gjelder!

Jeg avslutter med å ønske min flotte mamma gratulerer med dagen! Og håper du der ute tar litt ekstra kontakt med de du er glad i fremover!

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)

8 TING JEG ELSKER AT HAN GJØR

Som mange av dere vet har vi vært sammen siden vi gikk på vidergående, og vi nærmer oss 6 år som kjærester og dansepartnere! Det er naturligvis mange oppturer og nedturer i et forhold, men i dag tenkte jeg å dele noen ting Sverre gjør som jeg elsker! Dette er små og store ting jeg bare blir så glad av, så jeg tenkte jeg skulle dele litt!

1) Når han plutselig fikser noe/rydder eller ordner.
Kan umulig bare være meg? Hvis han plutselig bestemmer seg for å fikse noe som er ødelagt, rydder i bilen, vasker utenfor, eller et eller annet jeg synes er kjedelig eller vanskelig. Alle kjenner seg vel igjen å ha noen kjedelige oppgaver liggende å vente, så hva er vel herligere enn om den andre bare plutselig bestemmer seg for å gjøre det?

2) Lager mat. 
Samme gjelder mat, Sverre er såå flink til å lage mat! Så når han har en ide og disker opp med noe godt så blir jeg meget happy!

3) Når han hjelper meg med mine sosiale medier.
Sverre er min personlige fotograf, vlog-redigerings-personell og what not. Og jeg blir alltid så vanvittig glad når han er ivrig i det. Han har blitt en så flink fotograf, og ikke minst er han veldig flink til å redigere vlogger. Der er det ikke alltid han er like ivring, men når han er i gang er han super flink og hjelpsom noe som jeg setter så stor pris på!

4) Når han bærer ting for meg.
Gammeldags? Nja, jeg er egentlig ganske sånn som skal klare meg selv og bærer alltid min egen bagasje, veske osv. Men gangene han tilbyr å bære en tung pose, ta en ekstra bagg osv, så blir jeg litt sjarmert i senk.

5) Når han overrasker meg.
Med gode ideer, planer, en flaske pepsi max, en blomst, en massasje eller hva som helst! Jeg er generelt veldig glad i overaskelser, men jeg mener selv at jeg ikke er så kravstor. For eksempel blir jeg superglad om Sverre har kjøpt med en pepsi max til meg om han stikker innom butikken for eksempel!

6) At han får meg til å le
Dette gjør han på veeeldig mange måter. Han er generelt veldig morsom og vi tuller veldig mye – og en god latter forlenger livet!

7) Små gleder i hverdagen
Muligens en litt vag sak, men for å komme med et eksempel: Sverre lager fantastisk guacamole til tacoen, og i dag mens jeg tok meg en dusj hadde Sverre mekket guacamole, og kom plutselig inn på badet med en chips med guacamole på som han ga meg. Veldig tilfeldig, men herlighet så koseli! Begynte å le, og fikk en digg bit med snacks!

8) Tryggheten han gir meg
Dette gjør han rett og slett gjennom at han er ganske rolig og samlet. Han holder hodet kaldt i stressende situasjoner, for eksempel når vi er ute å reiser og vi ikke forstår språket, ikke har nett, og ikke vet hvor vi skal – da er det ingen andre enn Sverre jeg ville hatt med meg! Han finner liksom alltid en løsning. Og det er selv om jeg definitivt er den mest organiserte av oss! Jeg er mye endre ting å planlegge, forberede, og til å ha oversikt, men dersom det oppstår en uforutsett situasjon er han den som holder hodet kaldt!

Det er selvsagt mange flere ting jeg elsker at Sverre gjør, men over fikk dere hvertfall vite noen! Alle har vi forskjellige ting vi setter pris på i et forhold, og forskjellige ting man ikke setter pris på selvsagt. Men jeg synes det er så viktig å sette pris på litt sånne småting i hverdagen, jeg har ikke alltid vært god nok til å si hvor mye jeg faktisk setter pris på det, men jeg har tenkt mye over det og har blitt mye bedre, men alltids forbedringspotensiale der også!

Min oppfordring til deg er å bli flinkere til å si høyt det du setter pris på, da blir det mye hyggeligere å gjøre ting for din andre halvpart også! Det kan være så enkelt som å si tusen takk etter at den du bor med har tatt oppvasken eller vasket klær, det gjør det så mye hyggeligere å gjøre sånne kjedelige hjemmeoppgaver.

Hva setter du ekstra pris på at din andre halvpart gjør?

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)

xoxo

KJÆRESTE ER MIN STYLIST I EN UKE

 

Endelig er bloggen klar til å deles med dere! For en liten tid tilbake var Sverre min personlige stylist en hel uke. Dvs han måtte velge antrekk, hvordan jeg skulle ha håret, sminke, tilbehør osv! Det var tidvis veldig interessant, så jeg håper dere koser dere med Sverres spennende, fine og rare antrekk i videoen over.

 

Husk å sette på HD kvalitet, og enjoy!

Hvilket antrekk var din favoritt?

Husk å følge meg på:
Følg meg på:
Instagram her
Facebook her
Tiktok: @ronjaostensvik
Snapchat:
@hverdagschat (onsdager)
@Influenserne (annenhver uke)