TRENINGSHELG I LILLESTRØM

Da var treningshelgen jaggu over! 3 dager med standard trening i studio er finito og vi er vel hjemme med masse inspirasjon og informasjon!

Vi hadde også besøk av mange par fra andre klubber og faktisk også andre land, så der har vært en super trivelig helg med masse liv i studio!

Men det er ikke ferie riktig enda, for allerede i morgen klokka 10 skal vi på trening igjen! Men jeg pådro meg en betennelse forrige uke, så kan ikke si at den er gira på mye trening akuratt nå… Men den får hvile etter trening på tirsdag.

På bildet over ser dere våre kjære trenere, som har fulgt oss siden vi var små! Erling og Anita Langset.

Det er de som har undervist oss denne helgen,  så da vet man at helgen blir proppa full av bra informasjon!

 

Vi er hvertfall veldig fornøyde med helgen, og har masse å jobbe med videre!

 

Btw! Vloggen fra Gøteborg er nesten ferdig så den kommer i morgen!

 

Ønsker dere en super søndagskveld videre.

 

Xoxo

 

MINE PLANER FOR HØSTFERIEN

Eeeendelig tid for høstferie!! Den kom som bestilt. Det har vært en sinnsyk uke, med vanvittg mye jobb trening, ditt og datt, og…ja haha. Torsdag kveld skulle jeg blogge etter trening og da sovna jeg bokstavelig talt sittende med macen i fanget. Sååå det har mildt sagt vært en krevende uke.

Men NÅ er det ferie! Ikke dermed sagt at det blir en rolig uke nei!! Allerede i går etter jobb starta vi på treningshelgen vi er inne i, og den varer til og med i morgen. Så tre dager med standard treningshelg. Men trodde du vi var ferdig der? Nooo no no – deretter følger to dager med camp sammen med flere klubber. Treningshelgen  har vært super til nå, og jeg gleder meg masse til fortsettelsen!!

Men etter trening på tirsdag, som er siste dagen av campen, DA skal vi faktisk, tro det eller ei ha noen dager der vi skal ta oss ferie! Og hvis alt går etter planen skal vi ha noen sykt spennende dager!! Jeg kan ikke dele alt med dere helt enda, men en ting jeg kan dele er at vi skal på konsert! Wææææ som jeg gleder meg!!

Jeg har vært på konsert tidligere, men det er årevis siden!! I tillegg har jeg aldri vært på konsert med Sverre, så det blir så hyggelig! Vi skal på konsert med Ariana Grande, og jeg elsker mye av musikken hennes, så det er jeg helt sikker på at blir bra!

Alle bildene i dette innlegget er forresten tatt av Jørgen, som du ser på bildet over! Vi tok oss en tur før trening på fredag for å få tatt noen høstbilder – veldig hyggelig. Dere finner ham på instagram @jorsor1999.

Nå skal vi se ferdig Skal Vi Danse, og ta kvelden for å lade opp til morgendagens trening!

Har du noen gode tips til hva mer jeg kan finne på i høstferien?

xoxo

STOLT AV AT JEG KASTA MEG UT I DET

På onsdag var jeg på mitt aller første livredderkurs i vann. Det som var litt spesielt var at jeg fikk beskjed om at kurset var på onsdag…på onsdag morgen! Ska jeg våkna til en melding som lød typ: “Oi det det kurset du skal på er i ettermiddag”. Haha, uhm javel ja! Så den som måtte ut å skaffe seg badedrakt og badehette ASAP, det var meg.

 

Jeg var faktisk også skikkelig nervøs. Jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjennomføre…

 

Jeg har alltid vært veldig glad i å bade/svømme, så jeg føler meg trygg og liker meg godt i vann – MEN. Jeg har aldri klart å åpne øynene under vann. Jeg haaater å få vann i øynene. Og så mer klor i tillegg – nooooo thank you. Men dette innså jeg jo fort at jeg måtte. I tillegg synes jeg det er svært ubehagelig å dykke dypt pga trykket i ørene. Og sånn til sist kan jeg legge til at jeg ikke har svømt på rygg typ siden vi hadde svømming på ungdomsskolen.. Så her var det utfordringer av komfortsonen som kom på rekke og rad.

Etter en kjapp gjennomgang og litt øvelse var det tid for prøven. 4 lengder bryst, 4 lengder rygg. Jeg har glemt hvor slitsomt det faktisk er å svømme haha! Men det gikk heldigvis fint, og jeg kom overraskende fort inn i rygg svømmingen.

 

Deretter var det å “i-land-føre” en “bevisstløs” person, og deretter få personen opp av bassenget alene. Vi måtte også dykke ned på 3,5 meter å hente en tung dukke… Og da må man se… Uten briller. Altså det var bare å ikke tenke, og tvinge seg til det. Og det var faktisk sykt ekkelt!! Ikke nødvendigvis så vondt, men jeg så liksom helt blurry. Så i det jeg fikk tak i dokka, lukket jeg igjen øynene igjen haha. Men jeg fikk det til!!! Jippi!!

 

Til slutt var det hjerte og lungeredning på agendaen. Og det følte jeg gikk ganske bra! Føler meg mye tryggere på det nå.

Alt i alt et kurs som fikk utfordret både styrke, kondisjon, viljestyrke, komfortsonen og what not haha.

Det er sååå deilig å ha det i boks, og så deilig å ha klart det rett og slett. Bare ta seg sammen og gjøre det som er ubehagelig.

Super fornøyd med egen innsats! Og anbefaler virkelig alle å gjøre det. For en mestringsfølelse, og så godt det føles å være tryggere på hva man skal gjøre i en nødsituasjon.

 

Har du tatt livredningskurs?

 

Xoxo

 

 

Q&A #3

Reklame | Inneholder reklame for Personlig Trener Henriette Ottesen

Heisann!
Dere sender inn så mange gode spørsmål, og det setter jeg såå stor pris på! Her kommer svar på 7 spørsmål som har tikket inn i det siste!

1) Drømmereisemål?
Så mange haha!! Topp 3 for øyeblikket: Cuba, Maldivene og Hellas.

 

2) Hvor mye koster det å drive med dans?
Det er jo det man gjør det til selv! Men om man skal satse blir det fort dyrt.. kan gi noen eksempler på hva ting koster:
– En privattime i utlandet = 80-150 euro
– Flyreiser må betales selv. Her varierer jo kostnaden selvsagt.
– Det koster mellom 200 og 1500 å melde seg på/delta på en dansekonkurranse.
– Kjoler koster jo tusenvis. Jeg prøver alltid å gjøre mye av jobben selv for å få det billigere, men en kjole koster fort rundt 10 000.
– Dansesko koster rundt 1000 kr per par.
– En treningscamp koster fort 10 000 per par.

Og det er jo bare et par punkter av hvilke utgifter vi har!

 

3) Hvordan er dansemiljøet i Norge? Hvordan er det i forhold til andre land?
Det er veldig lite i Norge i forhold til mange andre land. Men det jobbes med rekruttering så forhåpentlivis kommer det seg igjen! Men Norge har jo en vanvittig danse-historie med mange verdensmestere og europamestere, som i dag er trenere, så jeg har all tro på at Norge blir et land å regne med fremover!

4) Favorittserie og favorittfilm atm?
Jeg eeeelsker serier og filmer, og liker så mye forskjellig, men AKURATT NÅ er det Papirhuset (serie) og “Bad Moms” (film)

5) Er det noen saker du engasjerer deg spesielt for?
Ja, forsåvidt flere! Jeg er ikke spesielt politisk engasjert, utenom at jeg selvsagt stemmer! Men for å dra frem noen saker jeg bryr meg veldig om: Dyrevelferd, klima, likestilling, og rett og slett saker som dreier seg om urettferdighet…det treffer meg veldig!

6)Får dere hjelp med planlegging av kostholdet?
Vi har snakka med PTen vår Henriette Ottesen, hatt kurs med tidligere danser Gyda, samt snakka med lege om hva vi bør få i oss ila en dag/uke, før konkurranser osv, men vi legger opp hva vi spiser selv. Så ingen har laga en matplan til oss. Vi har bare lært mer om det selv på en måte!

7)Hva spiser du typisk i løpet av en dag?
Varierer en del, men det går mye i:
– Smoothies
– Egg
– Gulrøtter
– Fullkornspasta
– Grove rundstykker med pålegg

Fave middag er taco – så mye bra i en og samme middag!

Dere spør altså så vanvittig gode spørsmål! Har tikket inn et par til, som jeg faktisk må tenke litt på før jeg svarer. Så om dere lurer på noe mer kan dere alltid sende meg et anynomy spørsmål i appen “Tellonym” der heter jeg “RonjaOstensvik”.

Nå skal jeg gjøre noe veldig spennende, som jeg grugleder meg veldig til. Jeg skal nemlig på livredningskurs i vann – og forhåpentligvis bestå den prøven! Wish me luck!

xoxo

7 SUPER ENKLE TIPS FOR MER AKTIVITET I HVERDAGEN

God tirsdag!

I dag snapper jeg for “Influenserne” , altså vi, gjengen som er med i Anne Briths Influencer program. Og ukens tema er “Aktivitet og trening” – noe jeg brenner for! Så legg oss gjerne til og følg med der for flere tips!

I den sammenheng ble jeg også inspirert til å dele noen flere tips med dere om hvordan dere kan få inn mer aktivitet i hverdagen. Spesielt retta mot dere som har en veldig travel hverdag som gjerne vil legge inn mer trening.

I akuratt dette innlegget skal jeg ta for meg 7 super enkle og kjappe måter, men senere tenkte jeg å skrive om litt mer omfattende trening. Men det blir en annen gang, nå over til dagens 5 treningstips. Dere har garantert hørt noen av dem før, og noen er kanskje nye ideer. Men uansett om du har hørt dem før eller ikke – gjør du dem?

1) Ta trappene!
Trapper er jo så god trening! Så dropp heisen og ta trappene. Vil du få enda mer trening ut av trappene så tar du 2 eller 3 trappetrinn i slengen. Evt løp/hopp opp! Her er det mye å hente 🙂

2) Gå eller sykle dit du skal.
Her kommer det selvsagt ann på avstanden. Men bor du i sykkel eller gå avstand til for eksempel jobb, butikk eller lignende så ta beina fatt! Evt ta den en liten gå-tur eller sykkeltur når du kommer hjem. Gå-turer er spesielt undervurdert spør du meg! Du får både god mosjon, spesielt om du setter litt godt tempo eller tar et par bakker på veien. I tilleg får du frisk luft.

3) Husarbeid.
Altså.. Dersom du har hus/leilighet, og det trengs å skjøre en liten opprydning – ta det som ei økt! Sett på noe digg musikk, og rydd i vei! Støvsuging, vasking, rydding osv får kroppen i bevegelse. Spesielt i en travel hverdag er dette virkelig å slå to fluer i en smekk.


Den flotte tightsen på bildene er fra Fitliving.no – Psssst! Den, og alt annet kan du nå få 20% avslag på ved å gå inn HER (adlink) og bruke koden “RonjaØ20”.

4) Har du barn – lek med dem!
Lek med barn kan jo rett og slett brukes som trening! Har du små barn, så hold dem mens du tar noen knebøy, eller situps. Løft dem og lek med dem. Er barna større – løp med dem ute i hagen, lag hinderløyper, dra på tur i skogen! Det er jo en helt fantastisk mulighet for både kvalitetstid med ungene, men også å få inn dagens aktivitet.

5) Stå og beveg deg på jobb.
Noen jobber er jo allerede veldig fysiske, men har du kontorjobb, eller en annen jobb der du sitter mye stille – reis deg opp! Og hvis du ikke har muligheten til å jobbe stående foreslår jeg følgende:
Ha på en alarm, 4 ganger om dagen.
Alarm 1) 10 knebøy
Alarm 2) 10 stjernehopp
Alarm 3) Ta deg en tur ut. 5 minutter med frisk luft. Gå deg en liten runde.
Alarm 4)  Strekk deg – ta deg på tærne, strekk opp mot taket, vri godt på nakken.

6) Sett opp en øvelse du skap gjøre hver dag.
For eksempel 10 knebøy. Det tar seriøst typ 1 minutt av tiden din – det har du faktisk tid til! Det er så lite, men om du gjør det hver eneste dag vil du bli sterkere. Etterhvert kan du selvsagt øke eller bytte øvelse!

7) Ta det sammen med tannpussen.
Regner med alle pusser tenna før de legger seg? Tren samtidig! Ta knebøy, utfall, hopp, dans – whatever! Det kaller jeg tid brukt effektivt!

Jeg håper dette gav deg et lite tips eller to til hvordan du kan få inn mer daglig aktivitet. Spesielt dersom man har en veldig travel hverdag med mye innaktivitet, kan noen av disse små endringene være med å skape en stor forskjell! Jeg oppfordrer deg til å få inn dine 30 minutter med aktivitet hver dag, og gjerne mer!

Sleng veldig gjerne igjen en kommentar med ditt beste tips for mer aktivitet i hverdagen!

 

xoxo

 

 

GØTEBORG “FORBANNELSEN”

Reklame | NEMUS Lillestrøm

Nå tenker du sikker bare..”hva..??”. Og det gjør helt ærlig jeg og hahah. Det er jo selvsagt ikke en forbannelse, men hjelpes man skulle nesten tro det ettersom det alltid skjer noe med meg på denne konkurransen!! Jeg tenkte jeg skulle fortelle om de tingene som har skjedd.

(Bilder tatt av Pål Bergstad – tusen takk!)

1) Denne er litt tricky å forklare, men skal gjøre mitt beste. Dette skjedde for noen år siden, vi skulle sette oss på tribunen, og da måtte vi enten gå helt rundt, eller liksom klatre over et lite “gjerde”. Vi tenkte vi bare skulle ta snarveien å hoppe over, men på toppen av gjerdet var det en metall plate, og kanten på den var skikkelig spiss! Du skjønner kanskje for dette leder:
Jeg klarte altså å hekte fast kneet i den plata. Auch! Med en gang trodde jeg bare jeg hadde skrapt meg, men etterhvert merka jeg at kneet på buksa var våt av blod, og da jeg sjekket var det en god cm med hakk ned i huden. Så der ble det et fint arr gitt.

2) Dette var forrige gang vi var der. Vi hadde dansa semifinalen i standard, og hadde akkurat starta på finalen, og der, helt plutselig, låser nakken min seg TOTALT. Typ jeg klarte omtrent ikke å snu hodet. Så den som dansa en finale basically uten å snu hodet, det var meg. Det var heldigvis ingenting farlig, men det var ikke så lenge etter jeg ble påkjørt, så jeg ble veldig redd. Heldigvis fikk jeg dratt til Nemus da jeg var tilbake i Norge, og der fikk jeg den hjelpen og veiledningen jeg trengte – takk og pris!

3) Dette skjedde altså denne gangen. Og denne gangen var det heldigvis langt mindre alvorlig en tidligere. Men det skjedde liekvel noe denne gangen også. Mine splitter nye sko, som jeg kun har brukt en gang tidligere, bestemte seg for å svikte. Midt under tangoen merka jeg at stroppen over foten min løsna. Jeg trodde først at den bare hadde hoppa ut eller noe (selv om det også hadde vært veldig rart), men neida, den “pinnen” i “spenna” som stroppen skal gjennom hadde jo liksom brekt gjennom og havna helt feil feil. Også litt vanskelig å forklare…. Men kort fortalt.. Viennes Waltz ble dansa uten stropp, og før slowfox og quickstep måtte jeg være kreativ og fikk på en måte laga en knute rundt spenna sånn at stroppen ble der haha.

 

Jeg håper jo at dette ikke vil fortsette haha, men må si jeg er forberedt på både det ene og det andre når jeg er i Gøteborg, av erfaring! Men til tross for at disse tingene skjer der nede er det et sted jeg liker godt å reise til. Fin by og fin konkurranse, we´ll be back!

Har du opplevd noe lignende?

xoxo

ELITE DANCE AUTUMN TROPHY 2019

Denne helgen har vi som sagt vært i Gøteborg for å konkurrere, vi reise sammen med de to finingene over, i tillegg til at et par til fra klubben Mari og Mathias var der. Veldig hyggelig å reise sammen med flere fra klubben.  #TeamLSK

Bildet over og under er omringet av en svart kant og er i litt sånn halvdårlig kvalitet….why tenker du kanskje? Jo fordi dette er en liten sneakpeak på en reisevlogg som kommer fra turen – woho! Det begynner å bli lenge siden jeg lagde en vlogg, så nå er det på tide å starte igjen. Jeg skal gå i gang med redigering allerede i dag, så vloggen kommer ila uken!

Dagen i Gøteborg var veldig fin! Vi dansa først 2 runder standard, og deretter 3 runder latin. Det var en lang, men morsom dag. Vi var i finalen i både standard og latin. I standard var vi faktisk helt på toppen – vi vant! Veldig moro!! Og i latin ble vi nummer 3. Vi er veldig fornøyde med dagen!

Det som jeg liker veldig godt med å konkurrere i Sverige er at de gjør en del ut av konkurransen, lys, musikk etc. Så man føler at det er gjort en innsats i arrangementet. I tillegg var publikum veldig varme, og det var flere som sa ” Go Norway!” da vi dansa, og det er jo bare så vanvittig hyggelig!!! Man kommer inn i en svensk konkurranse, og så er publikum såå varme og gode. DET setter vi vanvittig pris på, og det gjør at vi gjerne vil komme tilbake!

Over ser dere et bilde fra seiers-dansen vår, en tango, samt hårfrisyren jeg lagde til Pola. Under ser dere min look. Det ble en enkel midtskill og lav bun, samt en svart “smokey” sminkelook. Liker å teste ut litt nye looks!

Nå er vi vel hjemme i Norge igjen, og dagen skal tilbringes hjemme for min del. Her skal det vaskes klær, ryddes og planlegges, sånn at vi er klare for uka som kommer.

PS: Hver eneste gang vi har konkurrert i Gøteborg har det skjedd noe med meg – det gjorde det også denne gangen. Altså whaaat? Skal fortelle dere mer om “Gøteborg forbannelsen” litt senere!

Hvordan liker du å tilbringe din søndag?

xoxo

GOD KVELD FRA GØTEBORG

Reklame | Negler laget av @Miss.nailed.it

Ja nå er det straks duket for leggetid her i Gøteborg! Men tenkte jeg skulle oppdatere dere, mine fine lesere, før jeg tar kvelden. Dagen i dag har vært travel, fin, stressende, morsom og bra! Den starta på jobb, deretter dro jeg hjem for å pakke ferdig, så fiksa jeg håret til dansevenninen min Pola. Deretter fikset jeg mitt eget hår før vi la i vei!

Roadtrip! Sverre var sjåfør, jeg var DJ, Julian var snacks ansvarlig, mens Pola slapp unna et ansvarsområde haha. Det ble mye sang og musikk, og en digg tur ned. Er heldigvis ikke sååååå langt! Det tar jo tid, men med god musikk og godt selskap klarer man seg fint.

(Mine utrolig fine negler er selvsagt klare til konkurranse, og det er selvsagt min fine Ann-Torill og hennes søster som står bak. Aka @Miss.nailed.it på Instagram)

Vi stoppa en tur på Nordby shoppingsenter for å handle noen småting samt spise, og deretter la vi i vei igjen møt Gøteborg!

Da vi endelig kom frem i 10-tiden var det duket for å fikse hår nr 3, til en annen dansevenninne, Mari. Du kan se begge jentene har har fiksa på bildene under:

Så gøy å få fikse dem!! Men nå er det leggetid for store og små. jeg må opp igjen i 07:30 tiden, så det gjelder å få så mye søvn som mulig før den tid.

Håper du har hatt en riktig fin fredag – fortell meg gjerne hva du har gjort!

PS: Det kommer en ny runde med spørsmål fra dere over helgen, så om du har noe du lurer på så sleng igjen en kommentar her, på instagram eller på appen “Tellonym” , der heter jeg “ronjaostensvik”.

God natt dere!

xoxo

6 TING JEG IKKE KAN REISE UTEN

I morgen bærer det avgårde til Gøteborg – woho! Men før avreise gjenstår det å pakke ferdig. Denne gangen skal vi kjøre bil, så det er ganske chill ift vekt og hva man kan pakke med, men det må likevel planlegges. Vi er tross alt 4 stykker som skal ha bagasje i bilen. Nå som jeg driver å pakker tenkte jeg at jeg skulle lage en liten liste over ting jeg ikke kan reise uten.

Jeg kan selvsagt ikke reise uten dansetøyet mitt osv, men nå tenker jeg på reiser generelt, så se bort fra ting jeg trenger til konkurranser:

1) Mobilen min.
Jepp, avhengig haha. Bruker den til alt mulig!! Spesielt kart og google steder osv, foruten å ta bilder og sosiale medier.

 

2) Behagelig tøy.
Komfort foran utseende der ass, spesielt om jeg skal reise langt!

3) Snacks
Må jo ha noe digg på veien!

 

4) Hårstrikk
Hår som er i veien er uaktuelt haha, etterhvert blir jeg så lei og må sette det opp.

 

5) Mac
Jeg reiser svært sjeldent uten macen. Foretrekker definitvt å blogge og jobbe via Mac heller enn mobil, så den vil jeg helst ha med overalt haha.

 

6) Lommebok
Denne må med, ellers får man ikke gjort stort! Evt pass om jeg skal utenlands selvsagt.

Hva er det du ikke kan reise uten?

xoxo