TAKE IT SERIOUSLY

Som dere leste i overskiften og ingressen er dette et innlegg om en sak som egentlig er ganske viktig, og irriterende for meg hehe! Nemlig det at så mange ikke tar dans på alvor som den idretten det er!

For det første vet jo “ingen” hva vi egentlig driver med! Det er så sykt mange ganger jeg får høre ting som: “Åja, ja det er sånn når du hopper rundt til musikken! ” eller “Åja, du gjør litt sånn løft og sånn du da!”. Og det værste er varianter som: “Jammen det er jo så lett, det er ikke en idrett!”, ” Åh, gi meg en time så klarer jeg det der.” Altså…hva?!

Helt i orden at folk ikke vet akuratt hva vi danser, og at folk tror vi gjør løft pga skal vi danse, men…. “hopper rundt i musikken?” Hva i alle dager skal det bety. Jeg regner med de tror jeg driver med Freestyle eller Rytmisk sportsgymnastikk når jeg sier sportsdans, og greit nok at noen av de hopper en del, men likevel? Det høres ut som sportsdans, og andre typer dans er verdens letteste ting å gjøre. Nr1: Vi “hopper” ikke rundt…men til de trene som hopper mer enn oss…prøv selv å stå å hoppe høyt, lenge i strekk + med den bevegeligheten. Er ikke så lett det heller akuratt!

Sverre og jeg er så og si like høye når vi står vanlig. Men vi er absolutt ikke det når vi danser standard. Og hvordan blir jeg så lav tenker du kanskje? Jo det er typ som å konstant stå i en liten knebøy for låra, og en fleksibilitet og styrke i senter og rygg som du selv kan teste ut! I dag la jeg ut dette bilder (over) på Instagram og skrev følgende tekst:

 

 

Jeg prøver absolutt ikke å henge ut noen som ikke kan mye om sportsdans. Altså jeg kan såvidt en fotball regel selv liksom… MEN jeg er så lei av å høre hvor lett dansing er. Ja, det SER lett ut – det er hele poenget!! Vi jobber beinhardt for å være i så godt form at vi kan få det til å se lett ut. Vi driver nemlig med en idrett som også inkluderer en god del scenekunst. En sykt sykt krevende men fantastisk blanding spør du meg!

Jeg synes teater delen av idrette gjør den enestående!!! Men det at vi får det til å se lett ut, betyr ikke at det er det. Vi er i studio så godt som hver dag. Vi jobber teknikk. Vi jobber styrke. Vi jobber utholdenhet. Og på toppen av dette jobber vi med utstrålingen og presentasjonen vår.

Etter en finale svetter vi som bare det, pulsen banker og går, syra har fest i musklene, og av og til er det så tøft at vi egentlig bare føler for å kaste opp etter en dans. ( Som ved andre idretter) Men vi må late som ingenting. Og spør du gjør dette sportsdans til en desto mer imponerende sport!! Mens “alle” andre kan se så slitne ut de bare vil må vi se ut som vi ikke er berørt, og fikse opp sminken mellom rundene før vi varmer opp. Sportsdans er en idrettsgren under Norges Danseforbund, som igjen er under Norges Idrettsforbund.

 

Misforstå meg rett – jeg elsker å få spørsmål om dansingen, og ingen spørsmål er dumme! Jeg skjønner at mange ikke er så kjent med idretten ettersom den ikke er så stor i Norge enda, men, så si noe sånn som “Gi meg en time så klarer jeg det der.” (Ja folk sier faktisk slike ting) Da blir jeg bare sjokka…

Ha litt respekt. Det er flere idretter jeg kanskje ikke helt skjønner meg på, og som jeg ikke vet så mye om, men jeg skjønner jo at det ikke er lett likevel! Alle idretter har sine teknikker og fysiske krav.
Jeg skulle ønske folk bare spurte litt mer, eller prøvde selv! Ja dans i sin enkleste form er kanskje ikke det aller mest utfordrende man kan drive med, men vi snakker dans på toppidrettsnivå.
Vi snakker en hel bok med teknikk for hver dans. Kjemi med partner. Styrke og kondisjon.

 

Jeg kunne skrevet en bok om dette her….men hovedpoenget er. Spør veldig gjerne! Jeg blir aldri sur, snarere tvert imot om folk spør om dansingen – selv om de ikke vet noe om det! Super hyggelig! Men det jeg ikke liker er når folk bare antar at vi “hopper rundt” til musikk og at alle kan lære det på en times tid..

Dans er en idrett (eller en fantastisk hobby!) som gir fantastisk mye glede og jeg anbefaler absolutt alle å ta et dansekurs (eller 5) i løpet av livet. OG stikk innom en najsonal/internasjonal dansekonkurranse i ny og ne – du vil ikke angre!

Og om du er interessert i å lære å danse anbefaler jeg deg å kontakte en klubb i ditt nærmiljø, eller ta kontakt med meg, så hjelper jeg deg!

Liker du å danse?

xoxo

 

#HAIRBYRONJA // NS 4

 

 

 

 

 

Jeg lagde faktisk 5 hårsveiser dagen før Norgesserie 4! (iÍnkludert mitt eget).  Jeg synes det er sååå gøy å få tilliten av disse jentene til å fikse håret deres klart til en konkurranse. Og jo mer jeg før gjort det på forskjellige hår – jo bedre blir jeg jo! Denne gangen lagde jeg flere hårstiler jeg aldri har laget før, og alle jentene skulle ha forskjellige ting, og hadde veldig forskjellig hår – en utrfordring jeg likte godt!

 

Jeg ble faktisk ganske så fornøyde med alle sammen, og håper jentene følte seg bra på gulvet! Jeg får alltid litt prestasjonsangst, fordi det er så viktig å føle seg vel på gulvet, og håret er en stor del av looken. Desto gladere er jeg for at flere jenter kommer til meg gang på gang – tusen takk til dere!

 

Nå er det på tide å nyte fredagskvelden, se en film og spise noe godt!

Hvilken av hårsveisene er din personlige favoritt?

xoxo

LOOKING BACK ON WARMER DAYS

Ai det var tider det…vandre rundt i Praha i herlig vær og bare tusle rundt! Her i Norge har det vært ganske surt vær i det siste… Jeg er jo en skikelig frysepinne så jeg har funnet frem både ullgensere, vinterjakke og vintersko allerede! Hvem vet hva jeg skal gjøre når vinteren faktisk skikkelig slår inn? Yikes…

Også i dag er det skikkelig kaldt!! Det var faktisk 5 minusgrader da jeg kjørte til jobb…

Uansett!, etter noen timer på jobb dro jeg til studio for å undervise et par timer. Etter det var det en liten middag hjemme før det bar ned i studio igjen. Så nå sitter jeg i studio og skal straks skifte og varme opp til latin trening!

 

Liker du når det begynner å bli kaldt?

 

Ønsker deg en fin kveld videre

WHITE SMILE // KJELLER TANNHELSE

Reklame | Kjeller Tannhelse

Ingenting er som er fint smil! Og selv om jeg alltid har vært fornøyd med smilet mitt  og aldri slitt særlig med noen problemer, skulle jeg alltid ønske de var litt hvitere. (#LuksusProblem, I know). Men jeg har aldri 1) prioritert 2) turt å bleke tennene mine. Men nå som vi får hjelp, forklaring, produkter og oppfølging av selveste Kjeller Tannhelse kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg! Vi var innom for en liten stund siden for å ta avtrykk til skinnene som vi skal bruke når vi bleker, og i dag var vi innom for å hente dem, samt få litt forklaring på hvordan vi skal bruke det.

Her kommer litt bidler fra forrige gang:

Nå gleder vi oss masse til å teste dette fremover, og jeg skal gi dere en update underveis!

 

Har du noen gang bleket tennene?

xoxo

INTERVIEW WITH @MISS.NAILED.IT

Reklame | Miss Nailed It

 

 

 

 

Tusen takk til Ann-Torill aka @Miss.nailed.it for dette intervjuet! Håper dette gav dere litt innsikt i hvordan det er å være negletekniker, og noen gode tips og triks for å få de beste neglene! Hun er en herlig person som jeg er såå heldig som kjenner å fåt tilbringe tid sammen med – så jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta turen innom for en hyggelig samtale hvor du kommer ut med dine drømmenegler!

xoxo

BAD NEWS // GOOD NEWS

Reklame | Nemus Lillestrøm

Ja…som overskiften sier har jeg noen gode, og noen dårlige nyheter.. Den (veldig) dårlige nyheten er at Sverre har klart å pådra seg sen skikkelig rift i lysken..
Det er jo så godt som de dårligste nyhetene man kan få.. Sverre har nemlig hatt vondt i lysken over en lenger periode nå, og etter en ultralyd hos Nemus fant vi ut at han har fått seg en skikkelig rift. Og så rett før konkurransen og!? Er det mulig liksom… Vi kommer uansett til å stille i konkurransen etter å ha snakket om det med Nemus, men etter konkurransen blir Sverre nødt til å ta det mer med ro og gå gjennom et behandligsopplegg. Dette er enhver idrettsutøvers mareritt, og vi vil helst bare holde for ørene når “ta det med ro” og “uker” er i samme setning. Men selvsagt er helsen vår det aller viktigste, og den skal vi ta hensyn til.
 

 

De gode nyhetene er at vi har en fantastisk sponsor, nemlig Nemus Lillestrøm som hjelper oss med å undersøke og legge opp behandlingsforløp.  Og selv om de desverre ikke kan trylle er det utrolig betryggende å dem i ryggen. Der er det flere flinke kiropraktorer som har undersøkt Sverre og flere som har sett på ultralyden og snakket om tiden fremover – for en jobb de gjør!! Det er så godt å ha noen som tar deg på alvor!

 

I dag har vi siste trening før konkurransen, så vi krysser fingrene for at den går fint uten for mye smerter, og enda viktigere at konkurransen blir så smertefri som mulig i alle fall. Vi har gledet oss sååå mye til denne konkurransen, så vi skal prøve så godt det var seg gjøre å kose oss på gulvet og få frem alt vi har trena på.

Vi gleder oss uansett masse og håper så mange som mulig vil komme å se på oss!
Håper å se deg der!

xoxo

 

 

 

PRAGUE // LES LYON

Reklame | Les Lyon

 

    

                     

 

#TB til Praha! Og hvor kul er ikke jakka til Sverre? Den har han fått av et helt nytt klesmerke, nemlig Les Lyon! Det merket er det faktisk kjæresten til Ann-Torill ,(@miss.nailed.it) Ivan , sitt merke! Super kule og behagelige klær. En perfekt blanding av hverdags og treningsklær. Komfortable men likevel stylish liksom haha – min favoritt match når det kommer til klær!

Jeg står så sykt tidelig opp og vandrer rundt hele dagen, så jeg vil aller helst kle meg så behagelig så mulig haha. Men likevel skal jeg jo på jobb osv så jeg vil gjerne se ordentlig ut likevel. Jeg har blandt annet en hettegenser som er digger fra jentekolleksjonen som kommer ut senere. Men guttekolleksjonen er allerede ute, så om du trenger en perf juelgave til pappa/bror/kjæreste etc anbefaler jeg deg å kikke HER !

Jeg har allerede begynt å tenke på årets julegaver, og satser på å begynne på dem rimelig snart. Jeg liker å være tidlig ute sånn at ting er i boks, og at jeg slipper å stresse. Og hvis man begynner tidlig føler jeg det er større sjanse for å finne gode gaver som ikke sprenger budsjettet! Personlig har jeg veldig stramt gave budsjett så jeg prøver alltid å gjøre kreative løsninger. Dette kan jeg blogge mer om når det nærmer seg jul!

 

Når begynner du å tenke på julegaver?

xoxo

AUTUMN VIBES

Reklame | Miss Nailed It


                                         NAILS BY @MISS.NAILED.IT

Høsten er absolutt ikke min favoritt årstid… Været er så uforutsigbart, det er mye dårlig vær, det er generalt veldig travelt osv osv…men det jeg virkelig elsker er alle de flotte fargene. Naturen er vakker på høsten! Og som dere ser på bildene over trives jeg godt ute i dem så lenge været er OK!

 

Som jeg også nevnte i sta er høsten er veldig travel periode, kanskje til og med den travleste, og spesielt i år! Det har blitt et så enormt engasjement for dans på SFO som er helt fantastisk! Derav skal jeg ha hele 4 flere kurs enn det jeg allerede har – hver uke! #Heftig. Heldigvis er ungene sååå søte og hører faktisk etter ( de aller fleste i alle fall haha). Da går kursene relativt av seg selv og det er så gøy å få dra frem noen unge dansere som forhåpentligvis vil fortsette etter SFO kursene. Men selv om det er gøy tar det virkelig på. Jeg jobber fra 07:30 hver dag og er rundt barn og unde hele dagen, som krever at man har en del energi og er “på” hele tiden.
 

I dag har jeg en relativt rolig dag, jobb-messig. I dag har jeg “bare” jobbet fra 07:30 til 13:00 og deretter hatt en times kurs fra 18:00. Men nå har jeg også egen trening 19:15. Da er det styrke som står på planen!

Liker du best styrke eller kondisjonstrening?

xoxo

WEEKEND MODE

Reklame | Miss Nailed It


PHOTOS BY SVERRE FJELLSTAD // NAILS BY @MISS.NAILED.IT

 

Denne helgen har for det meste vært super duper fin! På fredag hadde jeg først en tur på senteret med både Sverre og venninnen min Abigail etter jobb, som var mega kosli! Vi var en tur innom cafe og kjøpte noen småting på senteret. Rett og slett veldig hyggelig å bare rusle rundt sammen, prate og handle litt.

Etter det dro jeg ut på sosial aften med jobben min, noe som også var veldig hyggelig. Jeg har fantastiske kollegaer og koste meg fra start til slutt! Med de var jeg fra rundt klokken 18 til rundt midnatt. En fredagskveld med deilig mat, godt selskap og masse latter!

Dagen etterpå var vi på trening, på kino, og deretter hjemme hos oss med besøk av kompisen vår Jonas. Vi så “Venom” på kino, som en ltt tidlig bursdagsfeiring for Sverre, og den var overraskende bra! Koste meg skikkelig. Deretter lagde vi en hjemmelaga pizza og så på “Skal Vi Danse” hjemme hos oss – super kos!

Helgen avsluttet med familieselskap hos Sverre sin fetter i dag. Jeg ser ikke familien til Sverre så alt for ofte ettersom de fleste bor et godt stykke unna, så det var veldig veldig hyggelig å se dem alle sammen i dag! Der koste vi oss med mat, kaker og godt selskap!

 

Som dere kan lese går god mat og godt selskap igjen som stikkord, og det har rett og slett vært en svært sosial og hyggelig helg. Det er veldig sjelden at jeg har så travle helger på denne måten. Som regel er det reising eller trening på planen, noe jeg liker veldig godt, men det er veldig kjekt  å kunne gjøre litt andre ting en gang innimellom! Setter virkelig pris på sånne helger.

 

Jeg håper din  helg har vært minst like fin som min!
Har du gjort noe spesielt?

xoxo