ALT KLART FOR FØRSTE DESEMBER

Våknet til nydelig vintervær i dag! Snakk om julestemning. Og det på et svært passende tidspunkt også ettersom det er første desember i morgen. Jeg har gjort klart for morgendagen, kjøpt inn julebrus, pepperkake-deig og lista med julemusikk er klar. Så når vi står opp i morgen er det full rulle med julestemning.

Vi pleier egentlig ikke å gjøre så mange “juleaktiviteter” egentlig, rett og slett siden vi sjeldent har tid til det, men siden vi har en dag fri til så tenkte vi å benytte sjansen. Det er jo så kosli! Dessuten nyter jeg at formen min er stigende. Jeg var, som dere kan se, ute i dag og det var så herlig å få litt frisk luft. Vi var bare ute en halvtimes tid, og jeg hadde på meg 2 lag med ull for å holde meg god og varm, men likevel herlig. 

Jeg har også begynt med julegavene, så tenker å prøve å få en oversikt i morgen. Jeg pleier nemlig å “samle” inn litt gaver ila hele året. Noe fra utlandet, noe jeg tilfeldigvis kommer over osv. Alt putter jeg i en “gave boks”, noe jeg synes er helt genialt for min del. Plutselig dukker det opp en bursdag som  man må ha gave til, da går jeg bare i gave boksen og ser hva jeg finner. Også nå til jul går jeg alltid gjennom boksen før jeg evt kjøper noe annet.

Anbefales virkelig å ha en boks med gaver faktisk, for det er så mange ganger ila året jeg kommer over 1) Gode tilbud 2)Finner noe som jeg tenker virkelig passer en venn 3) Får 2 av en ting. Osv osv. Jeg gjorde det før også, men nå som jeg har alt samlet er det så mye lettere å ha oversikt.

Har du noen gode tips til hvordan du finner de perfekte julegavene?

xoxo

 

SYK HELE OPPKJØRINGEN

God fredag alle dere! Nå er det faktisk en uke siden jeg ble syk, og dette greiene henger virkelig i! Jeg har ikke fått dratt på jobb eller trening, eller ut av huset for den del siden mandag. Det er jo mildt sagt kjipe greier, men nå virker det som det er på bedringens vei. Jeg fikk jo feber dagen før NM, men klarte å holde det i sjakk til dagen etter, så det var i alle fall veldig bra! Men det tok nok på kroppen å kjøre på slik som vi gjorde på NM, så nå “betaler” jeg for det. Det har vært hosting, feber, rennene og/eller tett nese hele uka, og null krefter.

Heeeeldigvis hadde vis bestemt oss for å ha fri denne helgen, så det var ingen reiser som måtte droppes denne uken, takk og pris. Men allerede på fredag har vi Nord Europeisk mesterskap, etterfulgt av 2 dager med andre konkurranser i Christmas Dance Festiva som klubben vår er med å arrangere. Disse konkurransene arrangeres på gardermoen – så det er bare å ta turen!

Men problemet er at vi så gjerne skulle trent og hatt oppkjøring denne uken. Men det ble jo mildt sagt ikke noe av. Så, hva gjør man da?

1.Første prioritet er jo å bli frisk, så jeg tar det med ro til jeg føler meg good to go. Det er, av erfaring, mye bedre å vente til man faktisk føler seg bra og kunne kjøre på. Heller enn at man drar tilbake for tildig og får et tilbakefall.

Men heldigvis er det andre forbredelser man faktisk kan gjøre selv om man er hjemme.

2 Visualisering / mental trening.
3 Forbrede antrekk og se over at alle kjole og sko er klare.
4 Planlegge hår/sminke.
5 Få unna litt ting man vanligvis ikke har tid til.

Jeg kommer nok til å ta det med ro i morgen også, men satser på å være tilbake i studio for en rolig økt på søndag! Håper også at været er like fint i morgen, for da håper jeg å være i form til å gå en tur. Det er jo ikke mange timene med lys hver dag, og nå er jeg så lei av å være inne! Så satser på nydelig vær og en tur i varme gode klær.

Og forresten, tusen takk til dere som har sendt meg både tips og triks for å bli fortere frisk!

Hva skal du i helga?

xoxo

6 SERIETIPS I DESEMBER

Nå som jeg har vært syk hele uken har det gått mye tid i TV-titting gitt! Jeg har jo ikke vært i form til noe særlig annet. Men derfor tenkte jeg også at jeg skulle dele noen av de seriene jeg har sett i det siste. Ingen av dem er jule-relatert eller noe sånn, men jeg har samla sammen noen av de beste seriene jeg har sett i år, så finner du forhåpentligvis en egen favoritt senere!

 1) PAPIRHUSET / LA CASA PAPEL
Jeg er på tredje sesongen nå, og det er altså en så spennende serie! Det er en spansk serie, så man er nødt til å følge godt med og lese teksten (med mindre du kan spansk selvsagt) En liten utfordring for meg som litt for ofte multitasker mens jeg ser serie, men serien er verdt det! Så la alt annet ligge og følg med. Man blir dratt inn i handlingen, og inn i livene til karakterene. Det er skikkelig uforutsigbart og spennende! Kort fortalt handler det om en gruppe som skal rane det spanske myntverket.

2) HANDMADE´S TALE
Også en serie som allerede er ute med flere sesonger – såååå spennende! En serie som virkelig røsker tak i følelsene dine og holder deg låst til skjermen. Kort fortalt handler serien om et fremtidig USA der kvinner som fortsatt han få barn blir holdt som “handmades” i rike familier for å gi dem barn.. Her er det mye tanker om etikk og menneskerettigheter ute å går.

3) MATSJOKKET
En dokumentarserie fra NRK. Hvis du liker mat, dokumentarer og det å bli overraska, tenker jeg at dette er en serie for deg! Jeg så 4 episoder på rappen i går og det var sykt lærerikt samtidig som det var gjort på en underholdende måte. Anbefales!

4) YOUNGER
En serie som er morsom og relativt lett underholdning. Men det er en skikkelig “goodfeel” og underholdende serie! Så om du ønsker en skikkelig koselig og fin serie i desember er “Younger” absolutt å anbefale. Kort fortalt handler serien om en kvinne i 40 årene som utgir seg for å være 27 for å få en jobb. La dobbeltlivet begynne!

5) HIS DARK MATERIALS
Noen som husker “Det gylne kompass”? Det gjør jeg, og jeg var sååå skuffa da det ikke kom noen oppfølger slik det skulle. Men nå har det kommet en serie! Vi har kun sett en episode, men jeg gleder meg allerede max til Sverre kommer hjem og vi skal se videre i kveld.

6) QUICKSAND
En svensk serie jeg så hele to ganger tidligere i år! En svært spennende og dramatisk serie som fengslet meg fra første til siste sekund. OBS spoiler, MEN dette skjer i alle første episode: Man hører masse skudd, og får se mange døde elever i et klasserom, hvor kun en elev lever. Så går man frem og tilbake mellom nå og fortid for å finne ut hva som har skjedd.

På slutten vil jeg bare legge til, hvis du ikke har sett “Game OF Thrones”….så er det aldri for sent å starte! Jeg vurderer å se hele serien, alle sesongene, en gang til – så bra er de!

Aprops serier, nå kom akkurat Sverre hjem, så nå skal vi spise middag og se videre på “His Dark Materials!”

Har du et godt serietips til meg?

xoxo

 

MINE BESTE JULEKALENDER TIPS

Desember nærmer seg med stormskritt og for noen betyr det tid for kalender. Jeg eeelsker desember, jeg elsker jul og alt som følger med, men jeg begynner ikke med noe som helst før 1. desember. Det vil si ingen julebrus, ingen julesnacks, ingen julemusikk osv. Men 1 desember er det full julefest!

Enda en ting som er desember for meg er kalender. Jeg var svært heldig som hadde kalender i oppveksten, og synes alltid det var ekstremt gøy. Men både fra opplevelser med kalender gjennom barndommen og verdier jeg selv har tenkte jeg derfor å dele noen tanker og forslag til en julekalender som både er hyggelig, men også hyggelig for lommeboken, miljøet og folk rundt deg!
                                                                        

 1.  Bruk noe du har fra før!
  Man trenger ikke kjøpe inn masse innpakning, bruk heller noe du har liggende hjemme!
  Men det kan også være at man har noen bokser, esker enn gaveposer liggende. Kanskje noe av det du fikk i fjor kan brukes? Her er det endeløst med muligheter. Alt trenger kanskje ikke pakkes inn individuelt heller. Alt kan legges i én pose, og så kan gavene trekkes ut derfra!
 2. Gi opplevelser!
  Hvorfor må man gi ting? Gi opplevelser i stedet, eller en blanding. Det trenger heller ikke være en opplevelse som mye eller noe koster penger. Noen forslag, både gratis og som koster noe er: Massasje, dra på kino, lage middag hjemme, dra på museum, dra på cafe, eller bli kreativ å lag noe!

 3. Del opp gavene. 
  Dette er en ting mamma gjorde i min kalender da jeg var liten, og det er den kalenderen jeg husker aller best! Hun hadde kjøpt en pakke med leker, åpna den, og gav meg en og en leke. På slutten av kalenderen hadde jeg fått en hel familie av små lekedyr. Dette er noe du kan bruke om du har barn, eller overføre til andre ting, som for eksempel: Kjøpe en pakke med sokker, og gi en/et par av gangen, kjøpe en pakke med noe godteri å dele opp osv!
   
 4. Gi et puslespill.
  Trenger ikke være 24 biter, men del bitene opp i 24 og gi noen av gangen! Hver dag blir de nye brikker og på slutten er har man et stort flott ferdig puslespill. Det kan jo også brukes igjen, innrammes eller gis videre!                                                                      
 5. Gi færre store i stedet for mange små.
  For eksempel, i stedet for å gi 24 små gaver, så kan man samle det inn i 5 litt større gaver! Da kan man legge litt mer tid/penger i hver av gavene.
 6. Gjør noe fint for noen andre.
  Det gir jo så mye glede tilbake! Hva med å være frivillig, hjelpe noen som trenger hjelp, kjøpe et =Oslo blad, eller donere et beløp til en veldedig organisasjon som Dyrebeskyttelsen, Røde Kors osv osv! Gjør en god handling hver dag, eller samle det til fro eksempel 4 litt større handlinger.

Jeg håper innlegget gav deg noen ideer! Jeg elsker å gjøre litt ekstra ut av desember og gleder meg både til “hemmelig nissevenn” på jobb, julemusikk, julesnacks og julestemning! Jeg elsker å lage julekalendere også, sååå Sverre hvis du leser dette kan det godt være du har litt ekstra å glede deg til i desember!

Pleier du å lage/gi en julekalender?

xoxo

 

NM GULLET GLAPP

Dette er uten tvil et innlegg jeg synes er litt utfordrende å skrive. Man investerer så mye tid, følelser og krefter inn i et sånn mesterskap, så det hele blir en veldig emosjonell opplevelse. Jeg vil starte med å si at vi hadde et fantastisk mesterskap! Altså for en dag!

Vi danset en presentasjonsrunde i hver gren, som bare var så moro, og føltes bra fra første trinn. Noen timer senere fulgte finalene i hver gren. Vi danset til sammen 4 solo danser og 6 felles danser i finalerundene. Solodansene var Slowfox, Quickstep, Chachacha, og Jive.

Vi vant hele standard delen av konkurransen og koste oss så mye. Og når standard delen var over var jeg bare så vanvittig gira for latinen også!! Jeg var altså så gira hele dagen at jeg bare ville komme i gang med finalen. Jeg følte sånn på at vi var klare, vi var samdansa, og rett og slett klare til å vise hva vi var gode for. Jeg kjente på en vanvittig støtte fra salen og koste meg både på og utenfor gulvet.

Etterhvert som konkurransen nærmet seg slutten visste vi at det var uhyre jevn etter latinen. Jeg føler ikke vi kunne gjort noe annerledes dansemessig. Vi kjørte på fra start til slutt og koste oss hele veien! Jeg får ikke sagt det nok faktisk. Dansing er både fysisk og psykisk krevende, men noen ganger føles det ut som en drøm. ja, man blir sliten, men man stoler på at kroppen har kontroll på teknikken man har øvd så lenge på, og fokuserer på en eller to arbeidsoppgaver. Hver en dans var givende, morsom og full av energi, og jeg har kun positive minner fra dansingen.

Da den siste finalen var over visste vi at det var vanvittig jevnt. Vi ante ikke hvordan resultatet kom til å bli, men vi visste at det kom til å være lite som skilte gull og sølvmedaljen. Minuttene gikk, og den ene klassen etter den andre fikk premiene sine. Vår klasse er helt til slutt. Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang før et resultat. Vi hadde gitt alt – men var det nok?

6 – 3.plass ble ropt opp. Da var det kun oss to parene igjen, kun sølv og gullmedaljene igjen. Så kommer det lyd fra høyttalerne: ” Og vinnerne av sølvmedaljen er….. Oi nå ble det stille her….. Par nummer…….seksti……åtte – Sverre og Ronja! ”
Hjertet mitt sank. Jeg løfta haka, gikk utpå gulvet, gjorde vårt komplement og prøvde så godt jeg kunne å putte på et smil. Vi hadde jo hatt et så fantastisk mesterskap. Det var vel bare at det gjorde det så ekstra tungt å tape.

Vi fikk 292,70 poeng, og førsteplassen fikk 293,07. Det er 0,37 poeng i forskjell. Jeg skal ikke skjule at det var veldig tungt. Så nære, men likevel føles det så langt unna. Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake. Men etter premieutdelingen opplevde jeg så mye kjærlighet. Gode klemmer og ord fra våre konkurrenter, fra våre venner, støttespillere og familie, og flere.

Etter mesterskapet har jeg fått så mange fine meldinger, så mange hyggelige kommentarer osv, så det har vært helt vanvittig koselig. Så tusen hjertelig takk til alle som har sendt oss hilsener, det setter vi ekstremt stor pris på!
Det var selvsagt veldig trist at gullet glapp, men nå må vi legge det bak oss og se fremover. Vi skal ta med oss den fantastiske opplevelsen, den gode dansingen og alle de flotte opplevelsene vi fikk i hallen.

Tusen takk til vårt team, vår familie, våre sponsorer og alle våre venner. Vi hadde det fantastisk på gulvet, og vi gir ikke opp!
We love you!!

xoxo

 

 

 

TINGENE JEG IKKE FORTALTE OM FØR NM

Jeg hadde skrev et langt innlegg om NM tidligere i dag. Det var helt ferdig og jeg skulle bare trykke publiser. Og hva skjer? Nettet klikker og hele innlegget blir sletta… Hva er oddsen? Vanligvis lagres innleggene mer eller mindre etterhvert som man skriver, men denne gangen skjedde det en eller annen form for glipp.. Hjelpes så oppgitt jeg ble.. Jeg måtte ta en liten pause fra skrivingen, men jeg skal skrive et nytt innlegg om NM og dele hele opplevelsen med dere i morgen!
Men nå tenkte jeg at jeg skulle fortelle noen andre ting, forsåvidt også om NM, nemlig dagene før. For det er ikke bare i dag jeg har vært uheldig nei. Dagen før NM våknet jeg nemlig med feber! Jeg våknet å bare “ooooh no!” Bare nekta for at jeg var syk, og gikk gjennom dagen og bare prøvde å overbevise meg selv om at jeg var helt frisk. Det fungerte til en viss grad, sammen med en paracet. Jeg prøvde å spise og drikke masse og la meg relativt tidlig for å hvile mest mulig.

Så kom natta. Jeg pleier alltid å sove som en stein. Det skal virkelig så mye til for at jeg sover dårlig. Men gjett hva, du gjettet riktig – jeg sov så dårlig. Altså whaat. Våkna først en gang tenkte “hmm, ja hvis klokka nærmer seg 7 kan jeg jo bare stå opp.” Deretter så jeg på klokka, den var….02:15! Heldigvis sovna jeg igjen. Men så våknet jeg 04:00…og deretter 05:30. Og den siste gangen drev et eller annet i klimaanlegget å lagde mange lyder, bilder begynte å kjøre forbi utenfor, nesa mi var tett, og det var bare å gi opp på å sovne med det første. Så, jeg bestemte meg for å bruke min våkne stund på å planlegge sminkelook og litt sånn rett og slett. Jeg sovna etter en god stund, og da jeg faktisk skulle våkne 07:15, var jeg selvsagt super trøtt, alltid sånn.
Det gikk seg heldigvis til og jeg følte meg faktisk svært opplagt hele dagen.

Det som ikke var så bra, var stemmen min, den var nemlig plutselig nesten helt borte! Men som Sverre sa: Flaks du skal danse og ikke synge! Jeg var så vanvittig gira og gledet meg sånn til å danse at jeg klarte å holde formen i sjakk hele dagen. Stemmen min var ikke tilstede, men ellers følte jeg meg veldig bra faktisk!

Dagen etterpå derimot….. noooot so good! Enda mindre stemme, tettere nese…rett og slett skikkelig forkjøla. Så nå er det en forkjølelse som herjer med meg, og jeg gleder meg allerede til den passerer videre ettersom vi har konkurranse igjen neste helg.

Har du noen gode tips mot forkjølelse?

xoxo

OVERRASKET SVERRE

I går kveld dro vi fra Bergen og hjem til Haugesund. NM for i år er over, og det kommer en egen post om det veldig snart. Men i dag er det andre ting på agendaen. Familien min og jeg har nemlig holdt på en liten hemmelighet for Sverre. Han fyllte jo 23 i oktober, og familien min ville gjerne gjøre gjøre litt stas på ham. Dette visste han ikke noe om, før han sto opp til dekket bord i dag og bare “Hva er det som skjer i dag?”

Plutselig kom det både gjester på besøk og mat på bordet, fordi vi har nemlig invitert til overraskelses bursdag! Sverre ble super overrasket og veldig glad, så det var herlig.

En super hyggelig dag for alle, og så koselig å treffe familien min igjen. Vi skal dra tilbake til østlandet igjen allerede i kveld desverre, men heldigvis er det ikke så lenge til hjem skal igjen på juleferie.

Jeg må faktisk sette igang å pakke, så vi får blogges senere!

Xoxo

NM BYEN!

God kveld fra sengen dere!
Nå er det leggetid her i Bergen, og jeg er ferdig med alt jeg planla å gjøre i kveld – deilig! Vi har sjekket inn og hengt opp danseklærne våre, spist middag, handla inn diverse mat til konkurransen i morgen, fikset håret og påført et godt lag med selvbruning.

I morgen så gjenstår det da sminke, bruning, frokost og pakking før vi drar til hallen. Jeg må opp ca 07:15 ettersom jeg bruker en del tid på sminken hehe. Så bærer det avgårde til hallen med de andre danserne som bor her på hotellet. Dørene hos Bønes arena åpner ca 10:30 og konkurransen er i gang fra tolv. Jeg skal prøve å holde dere litt oppdatert på Instagram utover dagen, så hvis dere vil følge mesterskapet behind the scenes kan dere følge meg på @ronjaostensvik.

Men nå er det en god natts søvn som står på agendaen!

God natt dere,

xoxo

 

SISTE FORBEREDELSER FØR AVREISE

I morgen drar vi avgårde til Bergen, og nå driver vi med litt forskjellig. Vi har hatt vår siste trening i dag og føler at dansingen er på plass og jeg gleder meg masse til å konkurrere på lørdag!!


Det som gjenstår er å pakke ferdig og litt småting. Sverre har lagt opp en bukse, mens jeg har sjekka at sko og kjoler er klare. Jeg er en av de som elsker å pakke til steder jeg gleder meg til å dra, så jeg koser meg med det her. Men jeg har knapt vært hjemme hele uken, så jeg har fortsatt en del igjen å pakke. Men det går heeelt fint, jeg har jo pakkeliste, så den er det bare å følge i morgen så det går unna!

Noen hovedkategorier er:
-Kjoler og sko
-Sminke
-Hårprodukter og tilbehør
-Bruningsprodukter
-Smykker og øredobber
-Vanlige klær

Men nå tror jeg det viktigste er å få seg en god natts søvn, så jeg tar å legger meg!

God natt dere!

xoxo

FORBEREDT TIL NM?

Heisann dere! Denne uken går virkelig unna, på mandag var vi i Litauen og nå er det plutselig bare en dag til vi reiser til Bergen for å danse NM. Vi har hatt to dager med helt super trening her hjemme med gjestetrener, Lasse Ødegaard og føler oss skikkelig forberedt! Jeg var tidligere litt stressa for om jeg skulle føle meg klar. Det har liksom skjedd så mye i det siste, men nå føler jeg meg endelig ovenpå!


Vi har en konkurranse i beina fra Kaunas, trening i Kaunas, og timer her i Norge, og det føles ut som kroppen henger godt med, og endelig også hodet. Min nye latinkjole er ferdig, standard kjolen er vasket etter helgens konkurranse og hårfrisyren er planlagt. Og alt som er gjort er så deilig!
Så nå gjenstår det kun en dag med jobb og trening igjen før vi reiser til Bergen. Fredag går bare med til reising og forberedelser som å fikse håret o.l. Gleder meg til morgendagens siste trening og til å pakke baggen til Bergen. Elsker mesterskap og gleder meg MAX til NM!!!

Håper dere vil følge meg gjennom helgen, både her og på Instagram @ronjaostensvik.

xoxo