MINE BESTE JULEKALENDER TIPS

Desember nærmer seg med stormskritt og for noen betyr det tid for kalender. Jeg eeelsker desember, jeg elsker jul og alt som følger med, men jeg begynner ikke med noe som helst før 1. desember. Det vil si ingen julebrus, ingen julesnacks, ingen julemusikk osv. Men 1 desember er det full julefest!

Enda en ting som er desember for meg er kalender. Jeg var svært heldig som hadde kalender i oppveksten, og synes alltid det var ekstremt gøy. Men både fra opplevelser med kalender gjennom barndommen og verdier jeg selv har tenkte jeg derfor å dele noen tanker og forslag til en julekalender som både er hyggelig, men også hyggelig for lommeboken, miljøet og folk rundt deg!
                                                                        

  1.  Bruk noe du har fra før!
    Man trenger ikke kjøpe inn masse innpakning, bruk heller noe du har liggende hjemme!
    Men det kan også være at man har noen bokser, esker enn gaveposer liggende. Kanskje noe av det du fikk i fjor kan brukes? Her er det endeløst med muligheter. Alt trenger kanskje ikke pakkes inn individuelt heller. Alt kan legges i én pose, og så kan gavene trekkes ut derfra!
  2. Gi opplevelser!
    Hvorfor må man gi ting? Gi opplevelser i stedet, eller en blanding. Det trenger heller ikke være en opplevelse som mye eller noe koster penger. Noen forslag, både gratis og som koster noe er: Massasje, dra på kino, lage middag hjemme, dra på museum, dra på cafe, eller bli kreativ å lag noe!

  3. Del opp gavene. 
    Dette er en ting mamma gjorde i min kalender da jeg var liten, og det er den kalenderen jeg husker aller best! Hun hadde kjøpt en pakke med leker, åpna den, og gav meg en og en leke. På slutten av kalenderen hadde jeg fått en hel familie av små lekedyr. Dette er noe du kan bruke om du har barn, eller overføre til andre ting, som for eksempel: Kjøpe en pakke med sokker, og gi en/et par av gangen, kjøpe en pakke med noe godteri å dele opp osv!
     
  4. Gi et puslespill.
    Trenger ikke være 24 biter, men del bitene opp i 24 og gi noen av gangen! Hver dag blir de nye brikker og på slutten er har man et stort flott ferdig puslespill. Det kan jo også brukes igjen, innrammes eller gis videre!                                                                      
  5. Gi færre store i stedet for mange små.
    For eksempel, i stedet for å gi 24 små gaver, så kan man samle det inn i 5 litt større gaver! Da kan man legge litt mer tid/penger i hver av gavene.
  6. Gjør noe fint for noen andre.
    Det gir jo så mye glede tilbake! Hva med å være frivillig, hjelpe noen som trenger hjelp, kjøpe et =Oslo blad, eller donere et beløp til en veldedig organisasjon som Dyrebeskyttelsen, Røde Kors osv osv! Gjør en god handling hver dag, eller samle det til fro eksempel 4 litt større handlinger.

Jeg håper innlegget gav deg noen ideer! Jeg elsker å gjøre litt ekstra ut av desember og gleder meg både til “hemmelig nissevenn” på jobb, julemusikk, julesnacks og julestemning! Jeg elsker å lage julekalendere også, sååå Sverre hvis du leser dette kan det godt være du har litt ekstra å glede deg til i desember!

Pleier du å lage/gi en julekalender?

xoxo

 

2 kommentarer
    1. Her var det mange kjekke tips til julekalenderen. Det blir fort dyrt når man skal fylle en hel kalender med 24 ulike gaver, så her var det noen smarte råd. Her i huset blir det nok en del kalendergaver hvor jeg kjøper et sett med leker (med 5-10 ting i), og gir en hver dag. Barna blir nok like glade for det 🙂

      Jeg så forresten at du “låner” bilder fra Google, og tenkte å skrive med en liten advarsel der. Det har vært en del bloggere som får faktura i posten for ulovlig bruk av bilder opp gjennom årene, så bare noe å være litt klar over, så du slipper å havne i den samme fella. Det er mange steder man kan få tak i gratis bilder lovlig; http://forklarmeg.com/hvordan-fa-tak-i-gratis-bilder-til-nettsiden-eller-bloggen-sin-lovlig/ . Mener det bare som et råd altså 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg