7 SUPER ENKLE TIPS FOR MER AKTIVITET I HVERDAGEN

God tirsdag!

I dag snapper jeg for “Influenserne” , altså vi, gjengen som er med i Anne Briths Influencer program. Og ukens tema er “Aktivitet og trening” – noe jeg brenner for! Så legg oss gjerne til og følg med der for flere tips!

I den sammenheng ble jeg også inspirert til å dele noen flere tips med dere om hvordan dere kan få inn mer aktivitet i hverdagen. Spesielt retta mot dere som har en veldig travel hverdag som gjerne vil legge inn mer trening.

I akuratt dette innlegget skal jeg ta for meg 7 super enkle og kjappe måter, men senere tenkte jeg å skrive om litt mer omfattende trening. Men det blir en annen gang, nå over til dagens 5 treningstips. Dere har garantert hørt noen av dem før, og noen er kanskje nye ideer. Men uansett om du har hørt dem før eller ikke – gjør du dem?

1) Ta trappene!
Trapper er jo så god trening! Så dropp heisen og ta trappene. Vil du få enda mer trening ut av trappene så tar du 2 eller 3 trappetrinn i slengen. Evt løp/hopp opp! Her er det mye å hente 🙂

2) Gå eller sykle dit du skal.
Her kommer det selvsagt ann på avstanden. Men bor du i sykkel eller gå avstand til for eksempel jobb, butikk eller lignende så ta beina fatt! Evt ta den en liten gå-tur eller sykkeltur når du kommer hjem. Gå-turer er spesielt undervurdert spør du meg! Du får både god mosjon, spesielt om du setter litt godt tempo eller tar et par bakker på veien. I tilleg får du frisk luft.

3) Husarbeid.
Altså.. Dersom du har hus/leilighet, og det trengs å skjøre en liten opprydning – ta det som ei økt! Sett på noe digg musikk, og rydd i vei! Støvsuging, vasking, rydding osv får kroppen i bevegelse. Spesielt i en travel hverdag er dette virkelig å slå to fluer i en smekk.


Den flotte tightsen på bildene er fra Fitliving.no – Psssst! Den, og alt annet kan du nå få 20% avslag på ved å gå inn HER (adlink) og bruke koden “RonjaØ20”.

4) Har du barn – lek med dem!
Lek med barn kan jo rett og slett brukes som trening! Har du små barn, så hold dem mens du tar noen knebøy, eller situps. Løft dem og lek med dem. Er barna større – løp med dem ute i hagen, lag hinderløyper, dra på tur i skogen! Det er jo en helt fantastisk mulighet for både kvalitetstid med ungene, men også å få inn dagens aktivitet.

5) Stå og beveg deg på jobb.
Noen jobber er jo allerede veldig fysiske, men har du kontorjobb, eller en annen jobb der du sitter mye stille – reis deg opp! Og hvis du ikke har muligheten til å jobbe stående foreslår jeg følgende:
Ha på en alarm, 4 ganger om dagen.
Alarm 1) 10 knebøy
Alarm 2) 10 stjernehopp
Alarm 3) Ta deg en tur ut. 5 minutter med frisk luft. Gå deg en liten runde.
Alarm 4)  Strekk deg – ta deg på tærne, strekk opp mot taket, vri godt på nakken.

6) Sett opp en øvelse du skap gjøre hver dag.
For eksempel 10 knebøy. Det tar seriøst typ 1 minutt av tiden din – det har du faktisk tid til! Det er så lite, men om du gjør det hver eneste dag vil du bli sterkere. Etterhvert kan du selvsagt øke eller bytte øvelse!

7) Ta det sammen med tannpussen.
Regner med alle pusser tenna før de legger seg? Tren samtidig! Ta knebøy, utfall, hopp, dans – whatever! Det kaller jeg tid brukt effektivt!

Jeg håper dette gav deg et lite tips eller to til hvordan du kan få inn mer daglig aktivitet. Spesielt dersom man har en veldig travel hverdag med mye innaktivitet, kan noen av disse små endringene være med å skape en stor forskjell! Jeg oppfordrer deg til å få inn dine 30 minutter med aktivitet hver dag, og gjerne mer!

Sleng veldig gjerne igjen en kommentar med ditt beste tips for mer aktivitet i hverdagen!

 

xoxo

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg