TRAVEL TIPS

Jeg har reist så sykt mye i sommer, og har kommet på noen tips å reise med dere for å gjøre reisen så enkel og behagelig som mulig som alle parter!


PICTURE FROM GOOGLE

 

1) Pakk alltid det mest nødvendige i håndbagasjen. Vi mista bagasjen vår for en liten stund siden, og det var skikkelig kjipt! Heldigvis hadde jeg de største verdisakene mine med i håndbagsjen. Likevel er det jo begrenset plass i håndbagasjen, så noe må i sendebagasjen om man skal ha mye med. Men uansett, ta med verdisaker som mac, kamera, lommebok, smykker etc i håndbagasjen. Dessuten kan det være lurt å ha med et ekstra skift undertøy, og eventuelle andre ting som det kanskje ikke er like lett å få tak i på kort varsel.

 

2) Apropos det med bagasje, ha reiseforsikring! Skulle du være så uheldig å miste bagasjen, kan du kjøpe inn nødvendigheter, og få det igjen på forsikringen. Veeeldig kjekt når du plutselig står der uten bagasjen din. Og om den skulle gå helt tapt, er det hvertfall krise om du ikke har forsikring!

 

3) Les deg opp på flyselskapets regler før du reiser. Noen flyselskaper er syykt strenge på mye greier, spesielt bagasje og biletter. Sjekk hvor stor, tung og hvor mange håndbagasjer du kan ha! Sjekk også størrelse og vekt på sende kofferten. Les deg også opp på bilett regler..hos noen selskapet må du f.eks sjekke inn og printe ut boardingpasset ditt på forhånd. Gjør du ikke dette er det lett 40 euro i gebyr på flyplassen. Det er noe skikkelig drit, så for å unngå en slik smell, les deg godt opp på forhånd!

 

4) Kle deg etter forholdene! Det er ofte kaldt inne på flyet, så ta med deg et varmt plagg uansett hvor du skal Skikkelig kjedelig å bli forkjøla. Dessuten synes jeg det er deilig å reise i komfortable klær, spesielt om det er en litt lang flytur. Skikkelig kjedelig å ha det ubehagelig hele turen..

 

5) Lang tur? Ta med tidsfordriv. Dette kan være alt fra å laste ned musikk/film og ta med hodetelefoner, til å ta med en bok eller en sovemaske hehe! Men dette må du ha tenkt på på forhånd.

 

6) Pakk slik at det som skal ut i sikkerhetssjekken ligger øverst/lett tilgjengelig. Personlig blir jeg ikke veldig fort irritert i sikkerhetskontrollen…..med mindre jeg har veldig dårlig tid, hehe! Så, for å gjøre det kjappere og lettere for både deg selv å andre. Ha flytende toalettsaker og elektronikk lett tilgjengelig. Og ta av deg jakke/belte/klokke etc i køen. Da er alt klart til det er din tur, smack, smack! Null stress.

 

7) Når det er tid for boarding. Hør etter! Hvis de sier “priority boarding”, og du ikke har priority boarding, så vent! Flyet drar ikke uten deg! Er så klønete når noen prøver seg, og blir stoppet, og må krype bakover i køen.. Hør også etter på andre beskjeder. For eksempel. “Alle på rad 15 og bakover, skal bruke bakre inngangen.” Da bruker du den bakre inngangen. Blir alltid like irritert nå noen som sitter bak i flyet absolutt skal bruke fremfre inngang og dere møtes i midtgangen, og de fortsatt skal lenger bak. Det er så vanvittig unødvendig. Alt går raskere og mer problemfritt hvis alle gjør som de får beskjed om, trust me.

 

8) Når du er inne på flyet og har funnet ditt sete, kjapp deg å legg bagasjen i hyllen over deg, og trekk til siden, slik at de andre passasjerene kan komme forbi…Om om du kan, legg bagasjen under sete foran deg, slik at de som har store håndbagasjer får plass i hyllen over.

 

9) Hvis du har dårlig tid, i stedet for å brøyte deg frem eller lignende, si ifra. Bare si til de rundt deg at du desverre har veldig dårlig tid til neste flight, eller hva det måtte være, og spør pent om du kan få gå først. Da blir alle så mye lettere, og hyggeligere å ha med å gjøre.

 

 

10) Vær fleksibel. Dette gjelder så sykt mange ting… Det er så mange mennesker på en flyplass! Det vil alltid være folksomt og travelt, men alle vil som regel det samme. Ha en behagelig reise. Dette må DU bidra til. Vær hyggelig, hjelpsom og ja, fleksibel. Kanskje har du god tid, bli sittende til de stressa menneskene har gått ut av flyet. Kanskje du reiser alene, og ikke bryr deg om hvor du sitter, da kan du bytte plass med noen som gjerne vil sitte sammen med vennen sin. Kanskje trenger noen hjelp til å løfte kofferten sin opp til hylla osv osv osv. En flyplass har endeløse dilemmaer, men også endeløse muligheter for å hjelpe, og være et hyggelig medmenneske.

 

Et siste tips på tampen vil være å være ute i god nok tid til at du slipper å stresse deg gjennom hele flyplassen!


picture from google

 

Har du enda flere tips – skriv ditt  beste tips i kommentarfeltet!

 

GOD TUR!

xoxo

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg