OPPSKRIFTER DU MÅ TESTE

I disse innetider har vi tid til å lage mer mat hjemme, og derfor også mer mat fra bunnen! Skal ærlig innrømme at jeg absolutt ikke er den første som hopper på kjøkkenet for å lage mat, men nå som jeg har mer tid så hender det at jeg prøver meg! Men en ting er sikkert, jeg er veldig glad i mat! Så, jeg tenkte jeg skulle dele noen av oppskriftene jeg har laget i det siste, kanskje du vil teste noen av dem!

1) Protein rundstykker
Oppskriften fant jeg både på Instagram helt tilfeldig, samtidig som jeg fikk noen oppskrifter fra kollegaer. Så da var det bare å teste! Oppskriften går som følger:
– 400 gram mager cottage cheese
– 3 egg
– 400 gram havregryn
– 3 ts bakepulver

That´s it for ingredienser. MEN, vi måtte seriøst prøve 3 ganger før vi fikk det til. Så, dette er fremgangsmåten vi gjorde for å få det til. Først av alt sett ovnen på 200 grader. Hos oss funka det best å male opp havregrynet i en blender, men jeg vet flere lager dem uten å gjøre det også. Uansett om du maler opp havregrynet eller ei, start med å blande cottage cheese og eggene i en bolle, vi blander også det i en blender. Men man kan for også bruke en en håndmikser, evt gaffel. Deretter blander du inn det oppmalte havregrynet og bakepulveret. Alt rører du sammen til en litt klissete deig. Da er du klar for å rulle sammen noen fine rundstykker. Vi pleier å lage 6 til 8 stk, og med den størrelsen må de steke ca 25 min. Tips: skjer et i to etter ca 20-25 min og sjekk om de er skikkelig gjennomstekt! De er skikkelig gode, så var verdt forsøkene!

(Bildet under er ikke proteinrundstykkene, men er tatt fra en deilig frokost vi fikk på kurs en gang – litt matinspo)
2) Tyrkiske kjøttboller

Disse lærte jeg å lage på ungdomsskolen faktisk, og har siden perfeksjonert oppskriften til meg selv. Jeg elsker spicy mat, så denne oppskriften er nettopp det. Her kommer oppskrift for 2 personer.
Ingredienser:
400g karbonadedeig
2stk chili peppers. De vi bruker er 7 av 10 på “spicy skalaen” i følge pakka.
2 fedd hvitløk
Krydder: kajenne pepper, salt, pepper, chili, og paprika.
1 egg

Ha karbonadedeigen i en bolle, finhakk chili og hvitløk, og egget, og rør godt sammen. Så kommer det “vanskelige”. Jeg tar krydringen på “gefylen”, men hvis jeg skal tippe, ca en teskje av hver. Litt avhengig av hvor sterk man vil ha maten selvsagt. Når alt er blandet er det bare å ta en skje og forme boller i hånden. Jeg foretrekker å lage mange små fremfor få store på grunn av atd et er mye lettere å få den gjennomstekt fort. Liker du spicy mat er dette noe du mååå teste!

3) Bruchetta
Jeg må innrømme at vi så godt som aldri spiser brød nå, men det hender at vi koser oss med det innimellom. Jeg elsker dessuten grovt brød, og spesielt laget på denne måten.
2 porsjoner. Du trenger:

-4 skiver brød (jeg har et som var 97% fullkorn siden jeg foretrekker grovt brød, men du kan bruke det du vil)
-2-3 ss olivenolje
-2 tomater
-8-10 ferske blader basillikum (evt tørket)
-1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader, og stek brødskivene i ca 10 minutter til de er sprø og gode.
Mens ovnen varmer seg/brødet steker skjærer du opp tomatene i små terninger, hakker opp basillikum bladene, og finhakker ca en halv fedd hvitløk. Dette blander du i en bolle sammen med olivenoljen. Bland også inn salt og pepper i bollen, eller ta det på skivene på slutten.
Når skivene er ferdige tar du resten av hvitløksfeddene og gnir snittflaten ned mot skivene slik at kraften fra løken trekker inn i brødskivene.
Ta ca 2 spiseskjeer av tomatblandingen på hver skive, topp gjerne med ekstra basilikum, salt og pepper, og nyt!


4) Mager vaniljekesam med bær!
Dette er strengt tatt ikke en oppskrift, men jeg tar det med likevel. Det er altså såå godt! Du kan bruke både frosne og ferske bær, og spise rett ut av kesamboksen!

Jeg håper noen av mine oppskrifter frister, og om du tester noen av dem så si gjerne ifra om de fallt i smak!

Har du en favoritt rett?

xoxo

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg